Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eat-something

FARBOWANIE WŁOSÓW !!!

Polecane posty

Gość eat-something

Mam jasna cerę dośc wrażliwą, czasem sklonna do rumieńców , ale opalam sie na brzoskwiniowo nigdy na czerwono . Do tego niebieskie oczy , jasne slomkowe blond włosy i ciemna oprawę oczu .. zawsze marzylam o ciemnych chlodnych brazowych badz czarnych włosach i zastanawiam sie czy beda mi pasowac... Pomózcie nie wiem czy to dobry pomysl i czy wogole warto ..teraz mam bardzo zdrowe ladne wlosy i zastanawiam sie czy farbowanie ich nie wykonczy. Na rynu jest teraz duzo dobrch farb ale sama nie wiem .. mysle juz nad tym od roku ... :)

Gość takaotokaja
skoro masz watpliwosci to sprobuj Castinga

Gość takaotokaja
to szampon koloryzujący, nie niszczy włosów. Ja akurat marze o chłodnym ciemnym popieklu ale tez nie mogę znaleźc a farbowałam włosy już 'pare' razy ;)

Gość darcy11
najlepiej stosować takie farby do 28 zmyć..

skoro to początki farbowania, warto zaryzykować ze zmiana koloru ale nie drastyczna (czyli z czarnego na blond) tylko rozjasnić, lub przyciemnić. a do tego najlepsze są farby Biokapu oparte na naturalnych składnikach. ryzyko sie opłaca, a efekt piorunujący.

Gość niby blad
nie farbuj jesli masz naturalne..;)! ja farbuje od 2 lat i zaluje bo co chwile musze kupowac farbe a w sumie naturalne jest zawsze piekne

Hej! ja własnie użyłam farb biokapu do takiego "naturalnego" farbowanie :) tzn, delikatnie rozjaśniłam swój ciemny blond :) efekt jest fajny, włosy lśniące, delikatnie jaśniejsze. Farbowałam miesiąc temu i nie zauważyłam żeby farba się zmywała, włosy tez nie są zniszczone. Jak na pierwszy raz zdecydowanie polecam!

no wiadomo że natural ładniejszy, ale ale, jak włosy zaczynają siwieć... to uwierzcie średnio przyjemne uczucie. dlatego fajnie farbować taka naturalną farbą co nie odbiega od koloru bardzo a ładnie nabłyszcza kolor, dlatego polecam Biokap. przetestowalam wiele roznych, naprawde, al;e najbardziej się przejechalam... u fryzjera :/ w miejscu, w ktorym myslalam ze krzywdy mi nie zrobia.. ech

Dziewczyny, a co to ten Biokap? Nigdy nie widziałam tego w żadnej drogerii. To jakaś nowość?

Nie, Biokap to nie taka nowość :) Nie widziałaś w drogerii bo to są farby, które można kupić tylko w aptece. Są zdrowsze, naturalne i mają dużo więcej składników roślinnych niż zwykłe farby.

no i nie tak samo jak inne farby nie spowoduja drastycznej zmiany koloru, raczej nalezy kombinować w odcieniach podobnych do naturalnego. w każdym razie nie niszcza włosów, a na ich stronie jest paleta kolorów, w jakiej można kombinowac z odcieniem

słuchajcie, wpadłam na biokap przypadkiem przez fb, moja znajoma wziela udzial w ich konkursie i postanoiwlam- a co tam zaryzykuje i pofarbuje. i nie żaluje. włosy, jak nigdy lśnią cały czas (a farbowałam miesiąc temu), jest łatwa w użyciu, super się ją aplikuje a przy okazaji nie podrażnia. polecam tycjanowską czerwień :)

Gość romana1897
Cześć dziewczyny, ja tez przypadkiem trafiłam na Biokap w aptece, byłam zdziwiona farbami do włosów w aptekach ale postanowiłam spróbować :) generalnie jestem zachwycona! Włosy są delikatne, super lśnią, są miękkie. Farba nawet przyjemnie pachniała, nie szczypała ani nic takiego. Pani w aptece próbowała sprzedać mi tez szampon i odżywkę tej firmy, że niby takie dobre i w ogóle, ale nie dałam się namówić :P Dziewczyny, powiedzcie, używałyście tych produktów? Co o nich myślicie?

Gość wisienka an torcie
Hej, ja używałam tylko szamponu więc o odzywce ciężko mi się wypowiadać. Szampon na początku mnie zaskoczył -nie sądziłam, że są szampony, które się nie pienią... Ale po kilku użyciach już się do niego przyzwyczaiłam, chociaż wydawało mi się na początku że muszę brać go dużo, bo nie tworzy piany :) Ale wiecie kwestia wprawy! Ale do rzeczy - szampon działa dokładnie tak jak zapewniał producent - włosy są miękkie, gładkie, lśniące i odżywione. Mam dość wrażliwą skórę, ale ten szampon mnie nie podrażnił i za to również duży plus dla niego :)

no to ja chyba się jeszcze przerzucę na szampon i odżywkę biokapu, skoro tyle maja pozytywnych komentarzy :) czy odżywka jest zmywalna czy pozostawia się ją na głowie bez zmycia?

Gość wisienka an torcie
Hej! funny_woman, odżywka jest d spłukiwania, po prostu nakładasz na wilgotne włosy, trzymasz chwilę i potem dokładnie spłukujesz. polecam, jest świetna!

Gość zuczynka93
Hej dziewczyny,chciałam się was poradzić,gdyż mam straszny dylemat. Otóż od zawsze farbuję włoski na bardzo jasny blond,to moje zdjęcie http://imageshack.us/photo/my-images/6/obraz302v.jpg/ Jednak ostatnio jestem zafascynowana ciemnymi włoskami i niebieskimi oczami,wg mnie świetne połączenie. Chciałabym uzyskac taki kolor jak na tym zdjęciu http://www.idealnefryzury.pl/wp-content/gallery/niebieskie-oczy-i-ciemne-wlosy/sdfsdfsdf.jpg Boję się jednak,że nawet jak przyciemnię brwi u kosmetyczki to nie będzie mi do twarzy.Pomóżcie,proszę:)

Gość fsfdsafds
Ciekawe ile ten cały biokap płaci za reklamę?

Gość fsfdsafds
A jak masz jasne włosy, to nawet te tymczasowe farby, najprawdopodobniej zmienią ci kolor na stałe, więc lepiej się dobrze zastanów nad odcieniem.

Gość gość
Do farbowania włosów polecam Biokap - farba, po której włosy są piękne, lśniące i w 100% pokryte odcieniem :)

Gość gość
Ja się lubię naturalną henną farbowac, bo ona wręcz odżywia włosy ;) A do tego jeszcze pije sobie takie naturalne soczki http://terapiasokami.pl/sok-dla-wlosow-i-paznokci naprawdę wzmacniają i odzywiają, bardzo mi pomogły ;op ciągłym farbowaniem zniszczyłam sobie włosy masakrycznie, więc trochę przystopowałam zwłaszcza z blondem ;p

Gość gość
Biokap farba = 45,90 + dostawa. Jak na jedno farbowanie, to cena nie zbyt zachęca.

Gość gość
Najważniejsze to wiedzieć jak pofarbować włosy i nie przejmować się niczym, a jak nie złapie ten kolor, to można przefarbować :)

Gość paula23aa
Jak dla mnie najważniejsze jest uzyskanie odpowiedniego koloru. Dlatego wolałam znaleźć dla siebie salon i do niego uczęszczać na zabiegi farbowania :) Z resztą w salonie www.salonmagia.eu nie tylko farbuję włosy, ale również ścinam i reeneruję włosy. :)

Gość gość
Taaa tak się łatwo mówi ze jak coś nie wyjdzie to się przefarbuje. Ja miałam calkiem nieźle pojęcie o farbowaniu włosów. Naturalny mam rudawy blond. Nie podoba mi sie bo wygląda jak wymyta ruda farba. I kiedys wpadłam na genialny pomysł ze zrobię sobie czarny szamponem koloryzującym. Jaki byl efekt? Nierówny szary a w słońcu zielonkawy kolor. I wcale nie zmywał się po 4 myciach jak obiecywał producent. Nie mogłam tak chodzić a farbowanie w salonie w moim miescie jest bardzo drogie. Wiec sama rozjaśniłam włosy i zrobiłam farbę wiśniową. Wyglądam dobrze chociaż kolor nie jest do konca równy. Sa jaśniejsze i ciemniejsze pasma ale na szczęście wyglądają na zamierzony efekt.

Gość gość
A co do farby biokapu to nie powiem ze jest taka świetna. Jest droga bo 45zl za tego rodzaju produkt to dużo. Farba niewydajna, skóra swędzi podczas farbowania i jakiś taki mahoniowy kolor (nie pamiętam jak sie nazywa) wymył mi się po 3! Myciach. To juz te farby z drogerii dluzej trzymają a kosztują polowe.

E tam ja jestem zdania, że najlepiej doradzi zawsze profesjonalny stylista, już na pierwszej wizycie w In Harmony wiedziałam, że dobrze trafiłam - wyszłam z super kolorem, na który sama bym w życiu uwagi nie zwróciła 🙂 

Tydzień temu odwiedziłam salon In Harmony i jestem bardzo zadowolona - koloryzacja i ombre wyszło rewelacyjnie 🙂