Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenka milosc

Znalazłam pracę. W obozie pracy !

Polecane posty

Gość malenka milosc

Od ponad pol roku szukałam pracy. Przez ten czas trzeba było schowac ambicje a także teraz swoj honor... Ucieszyłam się że w koncu gdzieś mnie przyjęli. Praca może mało ambitna - w fabryce rajstop, ale ja sie pracy nie boję. Wczoraj był moj pierwszy dzien. Przez 8 godzin stałam przy maszynie, która ma temp 120 st. Żadnej wentylacji, zadnej przerwy - nie ma śniadan w pracy - sa tylko przerwy na fajkę -w tym przypadku na szczescie ! palę bo mam prawo do 3 fajek w ciagu 8 h. Wczoraj po 3 godz pracy wyleciały 2 nowe kobity, które robiły za wolno, dzisiaj po 7,5 h nastepna... Oczywiscie nikt im za to nie zaplaci, rzecz jasna nie ma rejestracji - praca na czarno. Brygadzistka cały czas się patrzy na rece, potrafi schowac się za workami i obserwowac... Wystarczy że ktoś gada, a ta juz się drze... Ja siedze cicho, bo potrzebuję kasy a o pracę trudno. Boję się co ze mną bedzie po m-cu pracy - jeżeli oczywiscie przetrwam...

Gość tina turner
współczuję, a jakie masz wykształcenie i gdzie mieszkasz?

Gość Jamala song
czy to Ty pisałaś ostatnio, że obawiasz sie pierwszego dnia pracy, że nikt Ci nie pokaże co i jak?

Gość żubr piwo
o matko ... jak ludzie mają źle w życiu ...chociaż....ja zarabiam 8 tys i tak mam depresję i wydaje mi się że jestem nikim :/

Gość olivia dunham
jak to nie ma przerwy?? Ja pierdole wspolczuje

Gość malenka milosc
tak, to ja pisałam... pierwszy dzien był po prostu tragiczny, dzis juz trochę lepiej, ale tez bez przerwy, szacunku itd. myślałam że takie firmy to tylko w bajkach... mam wyksz. średnie, centralna polska

Gość malenka milosc
aa i zapomniałam dodac - praca 7 dni w tyg - jutro idę na 20 do 5 rano praca 3 zmianowa nie wiem ile podołam, a najbardziej boję się, że mi nie zapłacą jak bedze chciala odejsc...

Gość wolnyy
skad jestes?

Gość dax dax dax
lepiej byłoby w jakimś sklepie, mieszkasz w mieście? jak w centralnej polsce to prawie w w-wie?? tutaj jest praca, nie my slałaś żeby się przeprowadzić do stolicy?

Gość Sad Soul
Dziewczyno, już lepiej pracować jako sprzątaczka niż na czarno jak jakieś bydło być traktowanym... szok. Ja bym sąd pracy nasłała na nich.

Gość natale fantalle
podpieprz firmę do inspekcji pracy a zaraz się warunki poprawią

Gość malenka milosc
do sklepu wymagają doświadczenia, ktorego ja nie mam... pracowałam prawie 3 lata w budżetówce jako pomoc administracyjna, ale zwolniłam się, bo wtedy wydawało mi się że nie szanują pracowników - teraz wiem, że tam było jak w niebie w porównaniu z tym co teraz... co do przeprowadzki - nie stac mnie póki co pilnie potrzebuję kasy i dlatego tam nadal jestem...

Gość gliniany dzbanek
Sad Soul ma rację... naślij na nich sąd pracy

Gość wolnyy
masz ochote pogadac, moze gg?

Gość malenka milosc
myslalam o tym, ale nie wiem czy to cos da... zaraz bedzie na mnie, bo ja nowa... tam pracuje mnóstwo kobiet - wiekszosc emerytek, tylko 4 młode, z ok 20 osób z mojego działu 2 sa zarejestrowane...

Gość erwerrwr
ile ci placa?

Gość lllllllll
zapytaj rodziców czy strajkowali, możesz im podziękować za ta sytuacje

Gość gliniany dzbanek
nie będzie na Ciebie, tylko ewentualnie na te, które wyleciały

Gość malenka milosc
"płacą" na akord dzisiaj za 8 h wyszło mi prawie 100 zl, tylko tak jak wspominałam, boję się, że nigdy tej kasy nie zobaczę...

Gość gfrra
bez umowy,bez swiadczen zdrowotnych to wcale nie duzo i faktycznie moga Ci nie zapłacic ,powiedza ze niepracowałas tam a ty im tego nie udowodnisz bo nie masz na to dokumentów i przegrasz w kazdym sadzie

Gość EmmaRabba
współczuje Ci bardzo tej pracy bo to kołchoz a nie zakład pracy a powiedz na czym polega stanowisko pomocy administracyjnej na którym pracowałaś w budżetówce i jaka to instytucja była? Bo mnie się wydaje że tak jak Ty mając średnie wykształcenie moglaś tam pracować jako samodzielny pracownik administracyjny czyli urzędniczka a nie jako pomoc. Napisz jaki był twój zakres obowiązków jako pomoc administracyjna i jakie wymagania są na takie stanowisko jeżeli chodzi o wykształcenie bo mi się wydaję że pomoca administracyjną może byc osoba po zawodówce czy podstawówce. Dziwię się że mając pracę w budżetówce jako pomoc administracyjna że ją rzuciłaś co tam Ci nie odpowiadało? Zawsze co budżetówka to budżetówka.

Gość malenka milosc
niby budżetowka to budżetówka, ale... nie odpowiadalo mi to, że zarabiając 1000 zł musiałam wykonywac pracę nie tylko mi przydzieloną, ale też innych - starszych stażem, które w tym czasie siedzialy i podpieraly brody rękami - dosłownie ! nigdy tego nie zqpomnę... po za tym, wszystko co bylo złe, co działo się to na nas- najmłodszych, kibel się zatkał - na pewno my, ktos wypisał w necie jakieś glupoty o córce sprzataczki - na pewno my (afera na cały zakład), mając pełne ręce roboty, kazano mi poprawiac pracę po innych... pracowałam w opiece społecznej, czesto bylo tak, że ludziom spóźniał się przelew z pieniędzmi - tzn nie spoznial, ale wg nich za długo go nie było, to były texty "to prosze mi dac na chleb", a ja nawet nie mogłam nic powiedziec, bo mi nie było wolno... psychika siadała... duzo tego było... pracowałam w sw rodzinnych - becikowe, zas. rodzinne, opiekuncze, fundusz alimentacyjny itp pokazałam że coś umiem, ze chce pracowac i dostałam za swoje...

Gość MAX 22
W szkole nas uczono o wyzysku i przyszlo nowe a wrócilo stare. Niewolnictwo się panoszy, na kazdym kroku afery , w ostatnich latach powstaly fortuny i w jakim Kraju my żyjemy ? Nikomu nie zależy aby wprowadzic kontrole do firm a nasze wladze dobrze wiedzą ze zatrudnianie ludzi na czarno to nasza cecha narodowa. W ten sposób jedni stają sie niewolnikami a drudzy sie bogacą. Przecież kwitnie handel ludżmi, na porządku dziennym jak grzyby po deszczu powstały burdele , ladnie nazywające się agencjami towarzyskimi i to w państwie katolickim. Za komuny byloby to wszystko nie do pomyślenia , jednak oni glownie zapoczątkowali tę patologie. Dziewczyno jak tylko staniesz na nogi to wiej z tamtąd w podskokach, w każdym większym mieście dostaniesz pracę w markecie też za psie pieniądze ale pomyśl jak poprawić swoja sytuacje bo jak na zdrowiu podupadniesz to nie będziesz miala kasy na leczenie. Ech szkoda gadać , w jakim Kraju my żyjemy?

Gość njknkjn
Idz lepiej pracowac do jakiegos supermarketu, Tesco czy Carefour, mysle, ze lepiej rozkladac towar, siedziec na kasie niz przy maszynie 8 godzin w takiej temperaturze.

Gość LIST DO PIP ZUS US
maly donosik, oni mają OBOWIĄZEK sprawdzić kazdy donos :P

Gość malenka milosc
niby lepiej do supermarketu, ale - nie mam doswiadczenia - zarobię tam 1000 zł, a tam "moge" więcej... - potrzebuje więcej.

Gość z czego tu sie smiac?
malenka milosc niby lepiej do supermarketu, ale - nie mam doswiadczenia - zarobię tam 1000 zł, a tam "moge" więcej... - potrzebuje więcej.] no ale nie wiesz czy w ogole cos dostaniesz....mozesz rownie dobrze dostac 1200 i powiedza ci jak sie nie podopba to wynocha....

Gość nie chce już być
100 dziennie to z 2500 zarobisz w miesiąc :P