Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zyc zyciem

pogadajcie ze mna, prosze

Polecane posty

Gość jak zyc zyciem

zastanawiam sie nad sensem zycia. nie zyje tak, jak chce. nie mowie tu o przesiadywaniu na forum, bo zrezygnowalamz tego jakis czas temu i teraz zagladam, gdy mam chwile wolnego, czyt. kafeteria nie jest moja glowna rozrywka.w takim razie co jest?chyba wlasnie nic. wszystko jest okej, jestem zdrowa, mam fajna rodzine, znajomych, przyjaciol, ale odczuwam, ze zycie mi ucieka. nie wiem czego oczekuje, ale potrzebuje jakiejs wolnosci, pozytywnych emocji, adrenaliny, nowych wrazen. co ja bd wspominac na stare lata? ze sie upijalam, choiaz na imprezy?okej, to tez jest fajne, ale nie tego szukam. facet tez nie jeste moim glownym celem na dzien dzisiejszy, ale ogolnie chce zalozyc rodzine w przyszlosci. tylko co z moja mlodoscia? czasami mam wrazenie, ze ja sie nigdy nie zestarzeje, ze mam jeszcze duzo czasu, ale t nieprawda, czas ucieka jak glupi. jestem na 4 roku studiow po ktorych nie bede specjalista zadnym, tylko kolejnym przecietnym absolwentem, jednak sa trudne, wiec moje zycie studenckie glownie, to stres, czy zalicze sesje, kolo i inne tego typu rzeczy, duzo nauki w poczatkowych latach. teraz zaczelam drugi kierunek, wiec jest jak jest, ciagle cos. wychodze, bawie sie, w wakacje wyjezdzam cos pozwiedzzac, chce sie rozwijac, lubie sie uczyc nowych rzeczy, ale cos jest nie tak, czeogos brakuje w mim zyciu, ze czuje pustke. czy to spontanicznosci, nowych razen. jak zyc, by wykorzystac zycie w 100%? jakie sa Wasze rady? przeciez nie rzuce studiow teraz i nie zaczne wloczyc sie po swiecie, bo to nierealne.

Gość członek zarządu !
wiem o co ci chodzi ja też tak mam ale nie mam przyjaciół a ty masz więc ja jestem w gorszej dupie ;] studia można pogodzić i wiązać z robieniem tego co się naprawde kocha wystarczy miec ludzi do tego, odpowiednie podejście i sruuuuu ;] i kasa i czas oczywiście ale to się da szybko skombinowac.

Gość Psudonim28
A co byś chciała robić? Czego Ci brakuje? Studiujesz 2 kierunki, mówisz, że masz fajną rodzinę i znajomych, wyjeżdżasz na wakacje zwiedzać, chcesz się rozwijać, potrafisz uczyć się nowych rzeczy...nie wielu ma tak, jak Ty.

Gość jak zyc zyciem
no okej, ale to co lubie robic, to wciaz za malo, to nie to: lubie uprawiac sporty, jazde na rowerze, aerobic, lubie siedziec z moja chrzesnica i wychodzic na pwio z kolezankami, lubie wyjsc na impreze i tanczyc, tanczyc, tanczyc. wszystko to robie, a mimo to, czuje, ze malo. kasy mi brakuje zwykle, bo jestem na utrzymaniu rodzicow. tak sobie mysle, ze to w jakims stopniu chodzi o faceta, chyba chcialabym, a nie umiem poznawac facetow, byc z nimi, uczyc sie od nich czegos, takie zwiazki jak to w filmach pokazuja:O, miec z nimi dziki seks, mnostwo pomyslow, wyglupianie sie, wyjazdy. a tak nie umiem, ja ciagle uciekam przed nimi, jestem zamknieta. jejuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość życie to nie film
może zamiast ogladac bzdury, przeczytaj cos madrego :-O

Gość jak zyc zyciem
nwlasnie moze to emocjonalna pustka jest winna temu uczuciu? a moze fakt, ze mam teraz sesje i moje zycie towarzyskie zeszlo na drugi plan? ja doceniam swoje zycie, ale to chyba nie grzech starac sie, by zyc tak w 100%? nie wiem w wizji szczescia widze siebie np jadaca do Czech:, wiem, ze to glupie, albo do Chorwacji-kocham podrozowac, ale zaraz zdaje sobie sprawe, ze nie mam kasy, ze w wakacje musze isc do roboty, by te kase miec, jak juz ja bd miala, to bilety drogie, nie mam jak jechac, na stopa sie boje...

Gość svcsdvvc
chyba ci odjebało bo ci za dobrze. kiedyś ludzie mieli więcej obowiązków od nas i nikt sie nie zastanawiał czemu tylko robił i pracował. teraz jest era lenistwa i obiboków i hedonizmu i tak to sie kończy. depresją i nieszczęściem. im wiecej obowiązków tym mniej problemów.

Gość svcsdvvc
nienawidze tej epoki w której przyszło mi zyć. chciałabym dojrzewać w latach 80-90 tak dekadę dwie wcześniej. to były czasy

Gość svcsdvvc
teraz gdzie nie poatrze to wszedzie dupy itd i photo shop. co to komu przeszkadza ze ktoś ma cellulit/ zmarszczki/ że skóra mu sie gnie, fałdki małe nawet jak ktoś jet szczupły ma. to jest ludzkie nie powinni tego tuszować. i ten wszedzie sex i anoreksja. mozna sie załamać rzeczywiście :O

Gość jak zyc zyciem
dobra,z tym filmem, to tak pol zartem pol serio, bo chcialabym tak, z reszta widze po znajomych, ze wchodza w zwiazki i ucza sie siebie na wzajem, ucza sie samych siebie, a ja od zawsze sama. przeciez teraz jest ten czas na probowanie. co ja bd wspominac? a widze, ze fajnie wspomina sie te wydarzenia, gdy przekroczylo sie( w bezpiecznej granicy) samego siebie, takie spontany,typu calowanie sie po pijaku z kolezanka:P:) itp itd

Gość svcsdvvc
ja nigdy nie całowałam sie z kolezanką po pijaku. jestem ułożona i bez lesbijstwa fuj i szalonych pijanych imprez. i dobrze mi z tym. zreszta nie wiem co je tak podziwiasz? czego ci brak? szmacenia się? kurestwa? braku odpowiedzialność? dziwaczejesz, znajdź sobie chłopaka to będziesz miała inne problemy. a jeszcze zebym była jeszcze dziwniejsza to miałam w zyciu 1 partnera sexualnego z którym jestem do dziś i zadnych wybryków na kloncie nie mam. jak ktoś chce koniecznie być głupi żeby potem sie śmiać ze swojej durnoty to musi miec nasrane we łbie!

Gość no to jedz do pracy na wakacje
bedzisz milaa przyjemne z pozytecznym. Jest tyle mozliwosci! nie,zebyu kokosy, ale utrzymac sie i cos zobaczyc

Gość svcsdvvc
no może pare razy sie tak spiłam że do pożygania ale nie uważam tego za super wyczyn i coś nadzwyczajnego.

Gość jak zyc zyciem
tak, jestem hedonistka i co w tym zlego?chyba kazdy tak naprawde jest. Bogu dzieki, ze nie musze wstawac o 4 rano i isc doic krowy, ale ze nie musze tego robic, to mam juz niczego od zycia nie oczekiwac, nie starac sie by byc szczesliwa? tylko byc wdzieczna, ze nie przekopywalam pola? moze jestem jakas pojebana idealistka, fakt. bo myslac sobie o zyciu moich rodzicow, zdaje sobie sprawe, jaka jestem szczesiara, ze mialam prawdziwe dziecinstwo i teraz prawdziwa mlodosc. jednak zwykle niedlugo po tych przemysleniach, odzywa sie wciaz chec czegos jeszcze, tych pozytywnych emocji. a moze wlasnie moze nasi rodzice pomimo tych ciezkich czasow potrafili korzystac z zycia,a my pomimo tych jakze przychlnych marnujemy je na kazdym prawie kroku? uciekajac od bliskich kontaktow z ludzmi, siedzac przed tymi kompiterami, bojac sie otworzyc.

Gość jak zyc zyciem
wiesz co, ja wole miec te wybryki( w granicach bezpieczenstwa) w pamieci, niz siedzenie grzeczne w domu non stop. siedzneie tez lubie, ale na dluzsza mete sie mecze, mnie po prostu nosi. moze taka jestem,a moze mam zjebany mozg i dopasowuje sie do dzisiejsych trendow. kto to wie? chcoiaz seks byl i bedzie, tylko wczensije sie o nim tak nie gadalo, ale byl w "podzieziamich":) nie mowie, ze chce sie kurwic, tylko badz co badz sprobowac czegos innego. na litosc, mam 23 lata i jestem dziwica uciekajaca przed facetami.

Gość jak zyc zyciem
na wkaacje do pracy-chcialabym, ale jak?agencje pracy-obawiam sie oszustow.