Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wymyslenickpozniej

TŁUSTE włosy - co z nimi zrobić ;/

Polecane posty

Gość Wymyslenickpozniej

Używam szamponów różnych, "jakie są" do włosów przełuszczającyh się i do zwiększania objętości, ale to -za przeproszeniem - g*wno daje. Moje włosy po wymyciu i wysuszeniu [zwykle myję wieczorem, bo rano nie mam chęci wstawać pół godziny wcześniej] wyglądają całkiem nieźle, poza tym że i tak są klapnięte. Wolę ich nie suszyć, bo jak pójdę z mokrymi to rano mam ładną fryzurę :) Ale włosy po pierwszym 2-3 godzinach od wstania klapią do dołu jeszcze bardziej a po 7-8 godzinach [zwykle więc koło już 18] wyglądają, jakby były dawno nie myte. Włosy myję codziennie - testowałam, podczas wolnego, mycie ich co 2-3 dni, ale po dwóch dniach niemycia brzydziłam się ich dotknąć. Byłam u dermatologa i nic mi nie jest, pani poleciła po prostu znaleźć szampon dla siebie. Ale coś nie mogę znaleźć =_= Ma ktoś jakiś szampon warty polecenia? Używam np. obecnie różowego Loreala "świeżość i lekkość", poprzednio miałam taki w przezroczystej butelce z hasłem "zero obciążenia", ale nie pamiętam firmy. :( Ciągnie się tak od kiedy w Warszawie mieszkam [5 lat]

Gość mhmhmhmhmhmmm
Moje tylko po umyciu szamponem i nie wysuszeniu też są oklapnięte i szybko się przetłuszczają. Więc myję szamponem (obecnie Gliss Kur do włosów blond), potem odżywka (wella, taka duża, biała), tylko nie wolno dotykać nią skóry głowy, bo włosy będą właśnie tłuste. Po umyciu wycieram ręcznikiem, na całe włosy nakładam piankę (zwykłą taft) i suszę (modeluję dobrą okrągłą szczotką), na koniec lakier (teraz mam Sayoss). I tak codziennie rano ;) Ale jakoś się wtedy trzymają :)

bledem jest, ze myjesz szamponem do wlosow przetluszczajacych sie, to je jeszcze bardziej pobudza do dzialania. Zamiast tego przezuc sie na szampony nawilzajace, a zobaczysz efekt. Mialam taki sam problem. Fajny jest szampon herbal essences niebieski nawilzajacy. z lini "nawilzenie po brzegi"

Gość Jenny197
Szampon dla Ciebie - mydlnica lekarska, firma Fitomed. Szukaj w aptekach i sklepach zielarskich. Twoim problemem mogą być silikony zawarte w większości drogeryjnych szamponów. W domyśle mają one nabłyszczać włosy, ale jeżeli używasz odzywki z silikonami i szamponu, który tych silikonów nie oczyszcza, tylko nakłada ich nową warstwę, masz opłakany efekt. Męczyłam się tak, jak Ty, myłam włosy dwa razy dziennie. Teraz używam produktów bez silikonów i włosy myję co 2 - 3 dni. Spróbuj :)

Gość bbn,b .nb.
Spróbuj szamponów ziołowych czarna rzepa, aloesowy fajnie oczyszczają i włosy są po nich puszyste.

Dokładnie, najlepsze są szampony ziołowe czy też szampony dla dzieci, bo dobrze oczyszczają włosy i nie mają miliona "ulepszaczy", które sprawiają, że włosy są oklapnięte. Możesz też spróbować mydła siarkowego, jest na nim napisane, że można go używać do włosów przetłuszczających się :D ale po nim są brzydkie włosy, przynajmniej moje takie były.

Gość kons_orif_śląsk
wypróbuj mydła siarkowego!! Cena w rossmanie ok 6zł, ale są efekty. jak ja musiałam myć codziennie włosy tak teraz yję raz na 3 dni!! poważnie, miałam taki problem jak Ty!!

Gość po co mydło siarkowe
jak jest szampon siarkowy, specjalnie do takich włosów, wiadomo że na efekty trzeba trochę poczekać, ale warto; ja teraz myję co 2-3 dni a też myłam codziennie

Gość uy 084yrpyt9
Polecam osobiście VICHY DERCOS do włosów przetłuszczających się/z łupieżem - koszt ok 50 zł w aptece, ale jestem zadowolona z rezultatów, włosy są lekkie, błyszczące i nie przetłusczają się tak szybko :) warto pójść do apteki i zapytać :)