Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana86

BIAŁE KROPKI NA NOGACH!!!! POMOCY

Polecane posty

Gość załamana86

witam pewnie był juz kiedyś taki wątek ale cóż. na nogach (lydki i stopy) mam kropeczki białe, nie plamy tylko kropki, i sie nie opalają co to jest pomocyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Gość Linusia_
Może bielactwo ? Mówisz, ze nie opalają Ci się,a czy chociaż różowieją od słońca?

Gość tkliwa_M
a moze to alergia

Gość załamana86
nie różowieją. byłam u 2 dermatologów i 2 różne opinie :/ 1 że to może być łupież pstry i musze szampon przeciwlupieżowy używać i coś tam a 2 wykluczył łupież tylko, że jest to jakaś tam odmiana bielactwa i przepisała mi żel za prawie 200 zł :/ i sama nie wiem co robic kto ma rację :/

Gość tkliwa_M
a próbowałaś zwykły żel z apteki na wysypki alergiczne zaledwie kilkanaście zł

Gość załamana86
tylko że to nie swędzi, wygląda jakby tam pigmentu nie było

Gość Linusia_
Ja mam akurat bielactwo ale na plecach, taka okrągła plama. Mi dermatolożka powiedziała, że może przepisać mi krem, też w takiej samej cenie co Tobie zaproponowali, ale powiedziała, że to mi nie zmniejszy się. Może w aptece krem na wysypkę alergiczną kup i obserwuj co się dzieje. Szkoda 200 zł. Ale to moje zdanie.

Gość załamana86
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://piel-l.org/blog/wp-content/uploads/2008/03/191/arco1.JPG&imgrefurl=http://wizaz.pl/forum/showthread.php%3Fp%3D22422563&usg=__nNVxv_tbQblZBNEF7IIJ5XyU1D4=&h=600&w=450&sz=30&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=0ulCtmB95_0W3M:&tbnh=148&tbnw=129&ei=wpX0TeGxCcvsOZeOgZcH&prev=/search%3Fq%3D%25C5%2582upie%25C5%25BC%2Bpstry%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26biw%3D1366%26bih%3D651%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=354&vpy=281&dur=57&hovh=259&hovw=194&tx=123&ty=128&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:0&biw=1366&bih=651 tylko że to raczej tak wygląda. tylko mam mniejsze

Gość Linusia_
To masz tą odmianę bielactwa. Ja mam jeszcze na ramieniu taką jak na zdjęciu. Uważam, że teraz powinnaś korzystać ze słońca i się opalać. Może nie od razu staną się mniej widoczne, bo trzeba na to czasu i duużo słońca. Zaróżowione mniej rzucają się w oczy. Na brak pigmentu nie zdziałasz :/

Gość załamana86
no ale wlaśnie się to nie opala a raczej jest ich wiecej tylko że pani doktor powiedziała że to nie od słońca, nie kumam , nie wiem czy mam ten żel kupic za te 200 zł czy nie. i czemu ta druga pani mowila że to lupiez :/

Gość Linusia_
Nie opalisz tych plamek na taki kolor jaki ma Twoja skóra na nogach, jedynie mogą się zaróżowić. Mi dermatolożka szczerze powiedziała, że żaden specyfik nie pomoże mi, ale jakbym się uparła to nie ma problemu da mi receptę. Ja mam swoją plamkę już od kilku lat, dodam że jestem osobą która nigdy nie korzystała z solarium, a na slońcu opalałam i opalam się słabo. Ja nie przejmuję się swoją plamą i jestem przekonana że Ty też swoimi plamami nie powinnaś się przejmować. Zimą bielactwo jest u mnie niezauważalne. Latem wiadomo, że tak. Ale cóż, taka moja uroda. Gorsze od bielactwa są brązowe plamki :/ Szczerze to ja odradzam Ci kupno tego kremu i może zweryfikuj diagnozę u innego lekarza.

Gość załamana86
no tak właśnie myślę, żeby wybrać się do 3 lekarza wtedy będzie albo 2:1 albo 3:0 :) hehe u mnie problem polega na tym że pojawia mi sie więcej tych kropek.

Gość załamana86
kolejny lekarz powiedział co ten 2, czyli to nie żaden łupież pstry tylko depigmentacja i raczej nic nie pomoże :? poleca też ten lek co kosztuje ok 200 zl ale też nie ma gwarancji :/ no i ewentualnie sokiem z dziurawca smarowac i na słońce :/

Gość gośćmagda
Widziałam zdjęcie i ja mam to sam zaczyna mi tego wychodzić coraz więcej najpierw miałam na łydkach a teraz na udach i na rękach masakra