Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iga.......,.

Jestem przerazona ile osob leje swoje dzieci

Polecane posty

Gość lllllllll
gdzie tak napisałem, nie mówie że sie nie da, zalezy od dziecka, nie kapujesz głupia suko? naucz się czytać dokładnie co się pisze a nie wrzeszczysz tu i wylewasz swoją głupote na klawiature, trzeba umieć wszystko zastosować odpowiednio dla odpowiedniego wychowanka, pisałem że każdy sposób jest dobry jesli przynosi skutek, a tylko ordnung może przynieść pozytywne efekty, samą rozmową nie wychowasz dzieci chyba, że akurat taki ideał się trafi co nie trzeba stosować kar.

Gość umpa lumpa
"Boli to prawda, ale jak nie ząboli to się dziecko nie nauczy że robi źle " Z tym sie nie zgodze - czlowiek to nie pies, zeby go trenowac. Czlowiekowi mozna tlumaczyc. Prawda jest, ze dzisiejsza mlodziez glupieje z dobrobytu. Rodzice pracuja od switu do wieczora, zeby tym ich kochanym dzieciom niczego nie zabraklo. Ale, niestety, takie dzieci wychowuja sie same. Nie chodzi tu o kary cielesne, ale po prostu o spedzanie czasu z dzieckiem, wychowywanie go w milosci, uczenie konsekwencji. Dziecko, ktore sie nudzi, czesciej robi glupie rzeczy. Czy wasze dzieci maja zainteresowania? Czy chodzicie na ich mecze, wspolnie gracie, jezdzicie na wycieczki, staracie sie byc rodzicem w kazdej sytuacji? Czy wspieracie ich zainteresowania, chwalicie na ubior, muzyke, slowem - czy akceptujecie swoje dzieci w pelni? Takie dziecko nie trzeba bic.

Gość Iga.......,.
lllllllllllllllll znow rzucasz wulgarzymami i wyzwskami ? umiesz normalnie rozmawiasz a nie ciągle wyzywac? co ty soba prezentujesz? twoje dzieci musza byc spaczone i to bardzo slysząc taki twoj jezyk i agresywne podejscie do nich, w jakim wieku masz dzieci? nie boisz sie ze tobie w obronie wlasnej oddadza kiedys bo mają prawo sie bronic przed atakiem na nich i bolem Twoi rodzice okropnie cie wychowali nie wpajając kultury jezxykla tylko same wulgaryzmy w kazdym twoim poscie,i jeszcze lejesz dzieci bo dla ciebie tyo jest najlepsza metoda, nie zdziw sie jak pojda na policje ze sladami pobicia i zrobia obdukcje co ty wlasnum dzieciom wyrabiam Dla ciebie kary cielesne to nic zlego, jak zamkna cie w kiciu za bicie dzieci to moze zmienisz zdanie

Gość lllllllll
A dwa klapsy to już nie klaps tylko znęcanie sie fizyczne? jeśli musiałem to zastosowałem 1-3klapsów, użyłem ich w ciągu 14lat na synu może 5 razy za poważne rzeczy, napewno nie za słuczenie kubka czy zepsucie czegoś, tylko za np. pyskowanie, trzaskanie drzwiami w nerwach, oczywiście nie pomagały tłumaczenia, groźby czy stanie w kącie, pozatym dzieci chowa się od pieluszki, a takie nie mają szans zrozumieć tłumaczenia, jeśli taki roczny weźmie i mi w twarz uderzy natychmiast dostaje w pupe, wiecej już tego nie zrobi, lodiczne że 10latka już nie wychowasz bo jest za późno. Przykładów można podac tysiące, ale to pustego łba nic nie dotrze

Gość Iga.......,.
lllllll do zony i corki tez wolasz głupia sulo????? gratuluje slownictwa i traktowania zony i corki? za wyraz do walsnego dziecka lub zony suko, szmato powinnes ty ostro oberwac Gratuluje poraz kolejny kulturyu jezyka, wspolczyuje twojej corce jak ja nazxywasz, na jej miejscu bym cie podala na 0policje to ty wyp[rawiasz w domu

Gość lllllllll
Na temat wulgaryzmów mojecho i przezemnie wychowania już pisałem, czytaj albo spierdalaj bo sie powtarzasz jak porysowana płyta

Gość Iga.......,.
llllllll sie rozmawiac bez wulgarzymow bo jestes czlowiekiem strasznie wulgarznym i patologicznym, na corke wolasz smzata, suka, syna lejesz , c, mnie wyzywasz i ty smiesz jeszcze pouczasz ludzi jak wychowywac dzieci jak sam jestes okroponie wulgarny , Twoi rodzice tez do ciebie z wyzyskami sie tak zwracali jak ty tu teraz??

Gość lllllllll
ty psycholog a ja chyba lepszy, wiedziałem bazieńka że si enaczytałaś, prosze was bezrobotne puste babeczki, macie czas to sobie chodźcie na mecze, chodzeniem na mecze nie wychowuje sie dzieci, sztuką jest wychować dobrze dzieci pracując od rana do wieczora. A i nie czytaj za dużo bo naczytasz sie i goowno z tego bedzie, jak nie masz mózgu misisz czytać i powielać brednie teoretyków. Pozatym te książki są chyba tylko dla takich co faktycznie leją dzieci, każdy inny wie jak wychować swoje dziecko.

Gość umpa lumpa
jak mozna uderzyc roczne dziecko za to, ze uderzylo w twarz? W ten sposob uczy sie je, ze bicie skutkuje biciem. Rowniez klapsy za pyskowanie, czy trzasniecie drzwiami w nerwach - syn w nerwach cos zrobil, wiec ty w nerwach jemu klapsa. To takie samo zachowanie, czyli dzialanie pod wplywem emocji. Syn trzasnal drzwiami, bo nauczyles go eksponowania negatywnych emocji i chcial ci zrobic na zlosc.

Gość lllllllll
Iga, ty jesteś tak głupia jak ten policjant to co kupił książe od logicznego myślenia i wywnioskował że jak nie ma akwarium to musi być pedałem. hehehe żal, IQ20 i wogóle:D Obrażam tylko Ciebie bo mi wolno, sama sie podkłądasz a ja lubie wyraziście podkreślać to co pisze, jakim tokiem rozumowania wywnioskowałaś że na córkę wołam suko? nie no wybitny umysł hehehehehehe

Gość lllllllll
Nie , to działanie przemyślane nie w nerwach, dziecko cierpliwości i wychowania uczy się za młodu, a co to, klaps rocznemu czy dwulatkowi krzywdę jakąś zrobi? jak ty sobie dajesz lać p[o pysku i jeszcze sie z tego cieszycie to gratuluję, to jest własnie patologia.

Gość marcin25/
prawda jest taka ze kto bije dziecko niech ma swiadomosc ze takie dziecko takze bedzi,e bic bo innego wzorca nie zazna I to sie poywreidza w praktyce, ludzie dotknieci rekoczynami sami poźniej to praktrtykuja i krzywdzą swoje rodziny lub nieiwnne osoby bo inaczej nie potrafią, jest to stwierdzione od kupy lat Wszyscy co siedzą w wiezieniach byli ze srodowiska z patologi, alkoholizmu i przemocy , osoba ktora nie zanzala milosci i spokoju nie bedzxie dobra osoba AGRESJA RODZI AGRESJE. Ja bylem bity, teraz jestem bardzo agresyny, nie potraie inaczj, pokazano mi sie kazdy problem rozwiazuje sie laniem, wiuec kary cielesne niszcza psychike ludzie, Jestem przeciw przermocy i rekoczynom do dzieci

Gość lllllllll
Z dużą agresą, biciem, nie karą a biciem i to bezpodstawnym się nei zgadzam, ale takich jest mało, już pisałem, nie rozróżniacie kary od znęcania się chyba, może was powinni lać to rozum by wam nie wyparował hehehe Dodam że mnie nikt nie bił, ja też nie biję tak jak to sobie wyobrażacie, z reszta jak możecie sobie cokolwiek wyobrazić jak macie klapy na oczch heheh

Gość Iga.......,.
llllllll a to ty juz o klapsie do roczniaka piszesz???? nigdy na jednym klapsie sie nie konczy facet i nie piepsz mi tu agresorze bzdur, wszyscy wiemu ze na jednym klapsie nigdy sie nie skonczy ale na czyms wiecej , lecz nie na jedym, llllll dla ciebie 5-6 klaspow to jest jeszcze klaps czy juz nie??? Ze ja nie bije dziecka to juz mnie linczujesz, wyzywasz i wyklinasz na mnie, facet ty idz do psycjiatry lub psychologa, i piowuedz z czym masz problem jesli ludxzi wykolinasz i obrazasz bo nie bije dziecka

Gość Iga.......,.
lllllll w jakim wieku masdz dzieci? co bys zrobil jakby ktores ci oddalo w obronie wlasnej?? zapewne zatlukl bys je do nieprzytomnosci Nie zdziw sie jak ktores z nich kiedys pojdzie na obdukcje, moze na komrendzie ci wytlumacza ze nie wolno bic dzieci

Gość lllllllll
A dlaczego dwulatka mam unieruchamiać i ubezwłasnowolniać, uderzy to lekko oddaje i koniec tematu, prosto i skutecznie, po co ma padaczki dostawać jak można łatwo go z tego wyleczyć? potem łażą takie jak wy i cioągną dzieciaka po sklepie bo histerii dostaje, ja nie musiałem sie bać i chodzić z dziećmi po marketach, nie musiałem omijać stoisk z zabawkami mimo że niczego im nie kupiłem, żal mi was naprawdę, degeneracja postępuje

Gość Iga.......,.
lllllllllll to moze dlatego ze gorzej jest z corką bo jest bita przez ciebie i boi sie ciebie?? jakby pokazal jej milosc, cieplosc , zrozumienie a nie pas czy tam nie wiem czym ją lejesz to wtedy byla by o wiele fajniesza , a takto sama agresja do niej z twojej strony Ile razy dziennie czy w tygodniu lejesz swoją corke? tylko tak szczerze??? twoij zona tez ją leje??odpisz szczerez i nie bajeruj No weidzisz facet piszesz o klapsie pojedynczym a u ciebie na jednym klapsie sie nioe skonczylo, sam napisales ze u ciebie nie bylo tylko jednego klapsa wiec pytam sie ile razy dziennie czy w tygodniu lejesz corke??

Gość Iga.......,.
potwierdzasz to co napisalam, ze na jednym klapsie sie NIGDY nie konczy, wiec sam pisales ze kary cielesne są dobrą metodą bo degeneratow nie ma przez bicie wiec sie pytac ile razy bijesz ciorke dziennie albo tygodniowo, jak sam mi przytaknoles ze na jednym klapsie nigdy sie nien konczy i u ciebie tak samo bylo i jest Twoje dzxiueci te znie doistaly jednego klapsa a znacznie wiecej, wiec sie pytam ile , stchorzysz czy szczerze opiszesz??

Gość marcin25/
do llllll- bijąc corke i syna mozesz spodzxiewac sie zxe w trakcie jakiejs klotni oni sami do ciebie z rekoma wyskocza bo n ie bedą umiec normalnie po ludzku rozmawiac jak rodzic z dzieckiem i odrotnie, pokazales im co to normalna fajna rozmowa rodzinna, czy tylko lanie? Masz juz dzuieci duze, 11 la t i 14 i zastanawiam sie jak w takim wieku juz duze dzieic jeszcze je mozesz uderzyc, nie wstyd ci? A jak pisalem, ja bylem bity i z reką na serfcu powiem ci ze kary cielesny wiecej zlego robią niz dobrego, moj ojciec tez byl bity, dziadek takze i naprawde niestety przeniesli ten chory wzor na moj dom, to bylo bardzoi złe to co wyrabiali, i prosze cie w imieniu wlasnym nie bij dzieci, bo odwroca sie od ciebie Nie pisze tego zlosliwie ale tak prosto z serca Ja jestem przeciwnikime bicia dzieci bo poźnie nie umieją funkcjonowac normalnie w spoleczenstwie

Gość lllllllll
marcinku ty też masz problemy z czytaniem, gdzie napisane że ja stosuje kary w tym wieku? napisałem wyraźnie że dzieci chowa sie od pieluchy bo potem za późnio 20paro latku, jeszcze jajco wiesz i nie wciskaj mi czegoś czego nie robie jak ta głupia sucz, a może jesteś jej mężulkiem co ? dobraliście sie pod względem inteligencji? jeśli za karę cielesną dziecko może oddać to za karę psychologiczna także moze ci dać w ten głupi ryj, a już napewno dostaniesz jak nie będzie wogóle wychowywał

Gość lllllllll
Dziękuję za rady z całego serca, jednak przypomina abyś czytał moje wypowiedzi dokładnie zanim mi coś bezczelnie zarzucisz, i piszę to nie złośliwie a z dobrego serca, moim dzieciakom nigdy nikt krzywdy nie zrobił o to się nie bój.

Gość Klaps to jest bice
klaps to tez przemoc, bijąc dziecko to jest przemoc krotka sprawa Dorosly dostaie od doroslego to juz afera w sądzie, jak dziecko dostanie od doroslego to nic takiegio przeciez-paranoja i hipokryzja niestety

Gość kutak fonek
a skad wiesz ile tych osob "leje" dzieci. ja nie widzialam nikogo kto by je lał. Mniemam ze przechadzasz sie po mieszkanaich i obserwujesz

Gość Klaps to jest bice
sluchaj llll, gdy zlamiesz przepis nie dostaniesz od policjanta pałą po plerach tylko mandat czyli kare finanswoą bądź areszt i czy to jest przemoc? skolei jakby cie spałował to juz bys wnosil pozew o odszkodowanie za naruszenie nietykalnosci cielesnej Nie potrafisz pojąc cczym sie rozni kara a od bicia/ lania dla ciebie postawienie dziecka w kącie lub zamkniecie w pokoju jest identycznie z wlaniem pasem po dupie? jestes niepowany jak nie widzisz roznicy