Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwasqw

jestem w ciąży i chyba przesadzam z omega-3

Polecane posty

Gość qwasqw

bo ja biorę 2 kapsulki po 1000 czyli konska dawka chyba ?? nie wiem czy nie przesadzam tymbardziej że biorę to bez konsultacji z lekarzem co wy o tym myslicie??

Gość qwasqw
duzo?? i czy z tym wogóle można przesadzic?? :O

Gość szyderrra26
a może po prostu zacznij przyjmować jakiś kompleksowy zestaw dla kobiet w ciąży? ja biorę matruelle pharmaton - tam jest i omega 3 i jod i cała masa innych witamin i składników mineralnych. poza tym nie bierz nic bez porozumienia z lekarzem!

Gość ewcia krewcia
Akurat nie omega 3 jest najważniejsze tylko omega 6 (ewentualnie komplet tych obu kwasów) Autorko używaj oliwy z oliwek, jedz migdały, ryby morskie (łosoś) wtedy nie będziesz mieć dylematu czy przedawkowujesz a kwasy te będą lepiej wchłaniane w organizm.

Ja nie brałam żadnych suplementów z tymi kwasami , jadłam kilka migdałów dziennie, ryby 3 razy w tygodniu to była podstawa noi tak jak ewcia pisze oliwa z oliwek też była u mnie dodawana do zup do sałatek. Jeżeli masz objekcje co do ilości tych kwasów to bierz jedną tabletkę.

Gość qwasqw
ale ja juz biorę femibion z metafoliną, folik ( bo wcześniej przed ciążą nie brałam i teraz uzupełniam braki) żelazo, magnez no i jedną kapsułkę gold omega-3 rano a wieczorem drugą omega-3 + omega-6 (w jednej kapsułce dwa kwasy) oprócz tego piję trzy razy dziennie po szklance mleka,zieloną herbate,pokrzywę, wodę mineralną i soki owocowe. ryby też jem trzy razy w tygodniu tak samo jak kasze i drób... i nie wiem co moglabym jescze dobrego zrobic??

Gość qwasqw
aha do każdego głównego posiłku jem warzywa a na przekąski owoce

No to wszystko jest w porządku i nic jużwięcej dobrego nie rób bo przesadzić też można:)

Gość qwasqw
ale o tym wszystki co biorę nie wie lekarz bo jeszcze się do niego nie wybrałam ... :( dowiedziałam sie 4 dni temu ze bede mama :)

O, to gratulacje:) Ja suplementy zaczęłam przyjmowac dopiero w 16 tym t.c kiedy zapotrzebowanie rosło . Pamietaj że to co przyjmiesz w naturalnej postaci na bank dotrze do dziecka i będzi elepiej przez niego wchłonięte wyjątkiem jest kwas foliowy który w pokarmie nie przyjmie się tak dobrze jak w czystej postaci w tabletce a cała reszta witamin i minerałów to najlepiej naturalnie ..no chyba że tak jak u mnie ktoś zacznie brać syntetyczne ( u mnie wystąpił leciutki niedobór żelaza i musiałam to w taki sposób szybko nadrobić. Kwasy omega są dobre w płynnej postaci (kapsułki omega 3 i 6)

Gość tyuyu
ale świrujesz...

Gość qwasqw
biorę kapsułki :)

Gość qwasqw
dlaczego piszesz że świruję?? :o

Gość tyuyu
lekarz cię prześwięci, jak usłyszy ile tego wszystkiego bierzesz, a przede wszystkim dublujesz...

Gość tyuyu
nie wiesz, że co za dużo to niezdrowo?

Gość qwasqw
o co ci chodzi co dubluje??

Gość taka sobie mama 75
Chyba przesadzasz we wszystkim. Ja przez pierwsze 3 miesiace brałam tylko folik, potem a potem juz do porodu femibion. Oprucz tego dobrze sie odżywiałam - ryby, kasze, warzywa, owoce, mleko, soki itd. Urodziłam zdrowego synka 3500g. Nie nadrobisz wcześniejszych niedoborów. Teraz poprostu robisz sobie nadwyzki w organizmie. Nadmiar jest bardziej szkodliwy niż niedobór.