Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaila

jutro obrona!!!!!!

Polecane posty

Gość kto jak kto ale prawnik który
potrafi zapamiętać tysiące paragrafów, precedensów itp, nie potrafi przez 25 lat nauki jednego języka poprawnie pisać? Czyli d.. a nie prawnik, bo nie ma czegoś takiego jak pamięć wyłącznie do paragrafów :) Ponadto skąd przypuszczenie, że wyłącznie analfabeci są doskonałymi fachowcami? Natomiast piszący poprawnie łamagami? Aha i jeszcze coś takiego - zamierzasz od razu po studiach kogokolwiek bronić? A co z aplikacją? Czy tatuś ma własną kancelarię i zatrudni córunię u siebie?

Gość kaila
oj brzydale brzydale smutne życie macie, że tak zamartwiacie się takimi bzdurami. są ważniejsze sprawy, uwierzcie mi niz zadzieranie nosa. własnie z tych gównianych uczelni uważają ze pozjadali rozumy, że są mózgami świata, że orty są ważniejsze niz cokolwiek innego:D przeciez wy sie nie umiecie z życia cieszyć. jeszcze raz powtórze tacy ludzie to wyżej srają niż dupy mają

I ty chyba nie myślisz, ze zaraz po skończeniu studiów będziesz mieć własną kancelarię z sekretarką:) Karierę trzeba rozwinąć, na początku będziesz musiała własnie dużo pisać czy tworzyć umowy, pisma, czy właśnie maile do klientów i to bez sekretarki:)

Gość jnvdxjnnjkxv
Powtarzam pytanie :D Dlaczego w takim razie nie napisałaś, że studiujesz prawo na jednym z uniwersytetów?

Gość kaila
to życzę powodzenia w szukaniu dobrego prawnika bo widzę, że wiesz od czego zacząc poszukiwania:D czyli co? wchodzisz i pytasz czy orty robi mecenas tak? po drugie wolisz żeby mecenas przegrał twoja sprawę byle by nie robił byków? bo wkoncu ma cie traktowac jak krola hahahaha a aplikacja to już inna sprawa

Gość jnvdxjnnjkxv
Powtarzam pytanie Dlaczego w takim razie nie napisałaś, że studiujesz prawo na jednym z uniwersytetów?

bo nie studiuje na uniwersytecie, powinieneś był się domyślić już po drugim zapytaniu:)

Tak trudno Ci zrozumieć, że można znaleźć dobrego prawnika, który w dodatku potrafi poprawnie posługiwać się ojczystym językiem? I oczywiście uważasz, że będziesz świetnym prawnikiem. :) Pokora, pokora i jeszcze raz pokora!

Gość jnvdxjnnjkxv
"czyli co? wchodzisz i pytasz czy orty robi mecenas tak? po drugie wolisz żeby mecenas przegrał twoja sprawę byle by nie robił byków? bo wkoncu ma cie traktowac jak krola hahahaha " Dbałość o takie niby szczegóły, jak chociażby błędy ortograficzne, jest wizytówką człowieka. Nie poszłabym do prawnika, który nie umie pisać i o to nie dba. Skoro nie umie zadbać o "szczegóły", to wątpię żeby dbał o resztą a co za tym idzie, raczej nie wygra rozprawy ;)

Gość kaila
koledzy i koleżanki, też potrafię lizać jak potrzeba- z waszych wypowiedzi wnioskuję, że jest to wam bardzo potrzebne i przy wyborze prawnika zwracacie na to uwagę a nie na ważne kwestie. szkoda słów

Gość jnvdxjnnjkxv
Yavagrana, ja wiem, ale chcę to usłyszeć od niej :D O uniwersytecie napisała bo zmusiła juą do tego sytuacja, i chciała nas "uciszyć" :D Ale niestety, kłamstwo ma krótkie nogi i jeszcze ją pogrążyło

Błędy ortograficzne, a nie "orty". O takie rzeczy nie trzeba się pytać. Po pierwsze, mało prawdopodobne, zeby dobry, rozchwytywany prawnik nie potrafił poprawnie pisać, po drugie, jakbym zobaczyła pismo z błędami, to bym tego prawnika zmieniła, bo nie zamierzam tracić pieniędzy na kogoś, kto przez całą swoją edukację i studia na uniwersytecie nie raczył nauczyć się pisać bez błędów. Proste.

nie pytaj czemu nie napisała gdzie studiuje. Po prostu siusiumajtka wymyśliła sobie temat i cieszy się, że tak duży odzew ma :D

Gość jnvdxjnnjkxv
"przy wyborze prawnika zwracacie na to uwagę a nie na ważne kwestie. " Ortografia jest wstępem do tych ważnych kwestii ;)

Gość kaila
ciekawe jak zweryfikujesz to czy mec nie robi ortów.... znam prawnika, który jest kultularny jak mało kto, byków zero, zadziera nosa jak wy, ale jest baaardzo kiepski

Prawnik ma mnie reprezentować. Jeśli ma napisać za mnie pozew to nie chcę, żeby ten pozew zawierał błedy ortograficzne, bo skoro zgadzam się, żeby dana osoba mnie reprezentowała to pozew przez nią napisany świadczy również o mnie. A nieopanowanie PODSTAW ortografii świadczy o niskim poziomie danej osoby.

Gość jnvdxjnnjkxv
Kaila, idź się ucz. Głupio byłoby oblać na prywantej uczelni :D

Gość kaila
ale grunt to nie robić ortów hahahahahaha lubicie jak wam się mydli oczy

Gość jnvdxjnnjkxv
Prawda jest taka, że wszelkie błędy ortograficzne sprawiają, że tracę zaufanie do danej firmy czy np. osoby, która miałaby mnie reprezentować. Pomyśl, dlaczego profesjonaliści w danej dziedzinie nie robią błędów :)

Yavagrana - ja jednak wierzę, że żaden profesor nie dopuściłby do obrony kogoś takiego, któ pracę magisterską oddał mu z tak rażącymi błędami. Nawet na prywatnej uczelni :) No, chyba, że to nie ona pisała, tylko kupiła od kogoś. Ale z drugiej strony te "orty" ją pogrążyły w zupełności. Nie znam ani jednej osoby, która kończąc studia, w ten sposób mówiła o błędach ortograficznych. To dzieciaki tak mówią

Na błędy może sobie pozwolić babina sprzedająca przy szosie "świerze jaja", ale nie prawnik po studiach. Ostatnio chciałam skorzystać z usług kosmetyczki i aż trzy gabinety miały na swoich stronach błędy. Od razu je dyskwalifikowałam i nawet nie czytałam oferty, sądzę też, że wiele potencjalnych klientek tak robi. Poprawny język jest wizytówką firmy.

Gość jnvdxjnnjkxv
Yavagrana, dokładnie tak. Miałam takie same sytuacje :)

Ja przekłułam uszy w wieku 21 lat, zrezygnowałam z wizyty w salonie kosmetycznym, gdzie na witrynie napisane było: "przekuwanie uszu". Bałam się, że jakiś kowal potraktuje mnie młotem. :D

Gość kaila
co ja będę tłumaczyć, na serio nie sądziłam że takie coś jest tak ważne dla was. więc ja- będę zajebiście kulturalna, pisma będą bezbłednie poprawione przez sekretarkę ale sprawy to bedziecie mieli przegrane- grunt, że kulturka była. tak jest! myślałam, że klienci aż takiej uwagi nie przywiązują do rzeczy które nic nie wnoszą do sprawy, są wręcz zbędne. ale cóż, to wasz wybór. wiem, że zły. Bo każdy pełnia błędy, nawet prawnicy, nawet po skończeniu aplikacji. Sędziowie, adwokaci, prokuratorzy. Ale z tego co widzę to społeczeństwo ma inne priorytety niż przede wszystkim dobro sprawy. dzięki wszystkim za dyskusję, przynajmniej trochę odreagowałam przed jutrem:D

Gość Basiaaaaaaa
Hahaha mam nadzieje że nie obroniłaś, a nawet jesli nigdzie nie zrobisz aplikacji , żal...