Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niby zdrowa..

wyniki badan.

Polecane posty

Gość Niby zdrowa..

o7.06.2011 robilam badania a oto wyniki.. Mocz: Nablonki plaskie d.liczne Bakterie pojedyncze pasma sluzu obfite reszte w normie mam..a w badaniach krwi za duzo limfocytow i mpv a za malo neutrofile.. jestem na cos chora? moja doktorka uwaza ze wszystko jest ok ..ale ostatnio szukala mi chorobby w ksiazce wiec wole sie upewnic..

moze napisz wszystkie wyniki, to zobaczymy wszystko czyta sie razem a nie wyrywkowo

Gość niby zdrowa
MOrfologia 18 parametrow Leukocyty 3,7tys/ul Erytrocyty 4.48mln/ul hemoglobina 12.6 g/dl hematokryt 39,2 % MCV 87,5 fl MCH 28,1 pg MCHC 32,1 g /dl plytki krwi 167 tys /ul Limfocyty 41,3 % Inne(eo,bazo,mono) 8,2 % Neutrofile 50,5 % Limfocyty 1,5 tys/ul Inne (eo ,bazo,mono) 0,3 tys/ul neutrofile 1,9 tys /ul RDW-cv 13,8 % Pdw 15,9 % Mpv 12.3 fl P-LCR 45,11 % Ob 13 mm/h MOcz-analiza ogolna Przejrzystosc zupelna Kolor moczu słojowy Glukoza nieobecna Bilirubina nieobecna Ketony nieobecne pH 5,5 Ciezar własciwy >=1.030 Bialko 0,58 Urobilinogen normal 0,2 Leukocyty 1-2 NAblonki plaskie d.liczne erytrocyty swieze 0-1 Bakterie pojedyncze pasma sluzu obfite Glukoza 89.22 mg/dL Sod 137,83mmol/L potas3,95mmol/L Chlorki 102,44mmol/L TSH 3 generacja 2.03ulU/mL

fakt niby zdrowa, niby nic sie nie dzieje, skoro piszesz, ze reszta w normie, na Twoim miejscu powtórzyłabym morfologię za miesiąc i porównała wyniki coś sie dzieje z płytkami krwi i leukocyty trochę chyba małe, nie wiem jakie są normy być może była jakaś infekcja

Gość chociaz na lekkie bakterie i
leukocyty w moczu ja bym se kupila cos moczopednego aby nie doszlo do stanu zapalnego, moze byc prouro, ja zazwyczaj kupuje prouro i urosept tak aby zurawinowo-ziolowo zadzialac ;)

Gość niby zdrowa
Dodam tez ze mi sie co chwile robi slabo i tak niedobrze ale jakby mi wszystko staje w przelyku..i zle mi wtedy oddychac i mam wrazenie jakbym miala zwymiotowac za chwile..

Gość niby zdrowa
norma -, za wysokie H za niskie L MOrfologia 18 parametrow Leukocyty 3,7tys/ul - Erytrocyty 4.48mln/ul - hemoglobina 12,6 g/dl - hematokryt 39,2 % - MCV 87,5 fl - MCH 28,1 pg - MCHC 32,1 g /dl plytki krwi 167 tys /ul - Limfocyty 41,3 % H Inne(eo,bazo,mono) 8,2 % - Neutrofile 50,5 % - Limfocyty 1,5 tys/ul - Inne (eo ,bazo,mono) 0,3 tys/ul - neutrofile 1,9 tys /ul L RDW-cv 13,8 % - Pdw 15,9 % - Mpv 12.3 fl - P-LCR 45,11 % H Ob 13 mm/h - MOcz-analiza ogolna Przejrzystosc zupelna Kolor moczu słojowy Glukoza nieobecna Bilirubina nieobecna Ketony nieobecne pH 5,5 Ciezar własciwy >=1.030 Bialko 0,58 H Urobilinogen normal 0,2 Leukocyty 1-2 NAblonki plaskie d.liczne erytrocyty swieze 0-1 Bakterie pojedyncze pasma sluzu obfite Glukoza 89.22 mg/dL Sod 137,83mmol/L potas3,95mmol/L Chlorki 102,44mmol/L TSH 3 generacja 2.03ulU/mL reszte wszystko w normiiee..

coś mi sie wydaje, ze może być problem z ukłądem krwionośnym może to chwilowa anomalia, a może coś sie zaczyna - p-lcr troszeczkę za wysokie, a w połączeniu z płytkami krwi, które sa jeszcze w normie, ale no właśnie nie wiemy czy takie masz zawsze, czy zaczynają spadać, może coś być na rzeczy nie ma sie co martwic, tylko trzeba powtórzyć morfologię z rozmazem i wtedy zobaczysz czy wsio ok i daj znać po powtórce

Gość niby zdrowa
w sumie to chyba dobrze ze jest ok..;P tylko mam wyjazd za granice i nie wiem czy warto jechac bo podczas jazdy mi nie dobrze..