Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hannahhhjjjj

Kiedy zacząć dawać dziecku kaszki i kleiki?

Polecane posty

Gość selvitica
Niby można od 4miesiaca podawac, ja wprowadzałam od 6 u mojej córy, tylko że najpierw ekologiczne, Holle. Potem chciałam przerzucić się na takie normalne i co za tym idzie - tańsze, ale poległam, bo mała nie chciała się przestawić na inne marki. W sumie teraz nie żałuję, bo te Holl enie mają cukru i są z upraw biodynamicznych, więc wydałam trochę więcej hajsu, ale nie do przecenienia jest zdrowie dziecka....

Gość gość
"z tymi kaszkami to jest problem bo jeśli nie zrobi się tego do końca 6 m.ż to później trzeba czekać do 9 m.ż. dziewczyny pomóżcie. " Pewnie autorka tego wpisu już tu nie zajrzy, ale może ktoś coś wie i mógłby mi wytłumaczyć, o co chodzi?

Gość Turumturum
od 6ego miesiaca moza wprowadzac kaszke Holle warzywna z dynia-czy ktos probowal tego wynalazku??

Gość gość
Mój syn ma 3 miesiace od jakiegos czasu dodaje mu do mleka 1 łyzeczke kaszki waniliowej.Samym mlekiem sie nie najadał czy dobrze robie?ps.:pediatra powiedział ze wogule nie powinnam mu dawac mleka sztucznego a co mam zrobic jak nie mam juz pokarmu?

Gość gośćmamatrojki
Dopoki dziecko przybiera na wadze pokarm jest. Swoim dzieciom wprowadzalam inne rzeczy niz moje mleko po 6mies. Sa juz duze,wysokie,nie są niejadkami i co najwazniejsze są szczuple,bo otylosc to plaga dzisiejszych czasow. Najmlodszmu dziecku tez wprowadzę jedzonko w 6mies. Teraz niech cieszy się moim mlekiem. Nie zaczynalam nowych pokarmow od kasz,kaszki byly po roku. Zaczynalismy od marchwi,ziemniakow.

Gość Sylwiamama2017
Ja wprowadziłam kaszki BoboVita już po 4 miesiącu. Małemu bardzo smakują, najada sie. Polecam szczególnie bananowa!