Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kardashia

Postanowiłam zajść w ciążę.

Polecane posty

Gość kardashia

Witam Dziewczyny :) Rok temu w lutym byłam w ciąży ale poroniłam i od tamtego czasu biorę tabletki antykoncepcyjne ,gdyż chciałam odczekać trochę przed kolejną ciążą. Do tej pory czas tak się układał,że nie było odpowiedniego momentu na kolejną ciążę ale za miesiąc wyjeżdżamy z partnerem za granice na jakieś 3-4 miesiące w celach zarobkowych. Byliśmy tam już 2 lata temu i żyje się tam o wiele lepiej. Tak sobie pomyślałam,że do końca opakowania tabletek został mi tydzień więc może zaraz po miesiączce zaczniemy się starać i jak dobrze pójdzie zaszłabym za granicą i gdyby było wszystko dobrze może zostalibyśmy tam dłużej. Mam oczywiście wiele obaw takich jak to jak wygląda życie pary po narodzinach dziecka. Boje się,że mogło by się coś w związku popsuć. Mój partner lubi dzieci i tak jak ja przeżył stratę pierwszej ciąży jednak jak każda kobieta mam pewne obawy... Może jest ktoś kto też chce zacząć się starać o dzidziusia? I też ma podobne dylematy co ja.

Gość Mama Nikoli
Wspolczuje straty dzidziusia:( Nie wiem gdzie planujecie wyjechac, ale rodzic dziecko- zwlaszcza za granica nie jest tak latwo... Ja rodzilam w Anglii zeby Ci sie nalezal urlop macierzynski trzeba przepracowac minimum rok u danego pracodawcy bo inaczej nic nie masz a jesli tylko maz bedzie pracowal to nie bedzie tak lekko;(

Gość kardashia
Jeszcze nie planuje rodzić za granicą na razie to tylko wstępny plan by tam zajść w ciążę (bo najbliższy czas właśnie za granicą będę spędzać) Nie wiem też czy uda się to tak od razu bo czasem po odstawieniu antykoncepcji musi minąć trochę czasu zanim uda się zajść w ciążę.

Gość mmmmmmamaa26
hmm nierozumiem - jedziecie w celach zarobkowych to rozumiem pracowac ile wlezie żeby kase uzbierać i wrócić - nie wydawać tam za wiele - jeść konserwy itd a ty zamierzasz tam pracowac w ciąży czy leżeć sobie a mąż będzie zapiepszał??