Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhh te czekanie

czekam na porod i na nic sie nie zanosi

Polecane posty

Gość Bombaex
Zawsze można sobie tłumaczyc, że poród to tylko kilka, kilkanaście, no w gorszym przypadku kilkadziesiąt godzin - TYLKO,tak TYLKO A potem czeka nas wiele wiele lat trudów wychowania dziecka, więc ten krótki czas porodu zleci raz dwa i nie obejrzycie się, jak dziecko będzie miało pół roku, roczek, kilka lat. A strach jest normalny, ja też się bałam, jak to będzie, ale jak już jesteś w trakcie porodu,strach mija i wszystko leci na bieżąco i poddajesz się temu bezwiednie, zawsze można też zdecydować się na znieczulenie, choć ja osobiście miałam bez znieczulenia - i nie było tak źle.Nawet mąż stwierdził,że spodziewał się 300 razy gorszych scen i że się mile zaskoczył.

Ktoś jeszcze czeka czy tylko ja zostałam??? załozycielka tematu pewnie juz urodziła:)

Gość anusiowa
hej, ktoś jeszcze czeka na poród? jakaś zbłąkana ciężarówka ma ochotę wypłakać się na forum? :) ja kończę już 38tydz, miałam rodzić na dniach ok. 2 tygodnie temu i nic! Mały waży wg usg ok. 3900g teraz pewnie, bo dziarsko i bez opamiętania książkowo przybiera sobie co 2 tyg. ok. 200g.....a nóżki w moich żebrach non stop. mam wrażenie, że trochę brzuch mi się opuścił w ostatnich dwóch dniach, a tak to nic się nie dzieje...... to moja pierwsza ciąża, więc nie dość że się stresuję samym faktem porodu to jeszcze ten czas tak się ciągnie...........

Gość Jula76
Ja mam termin z OM na jutro i też się nic nie zanosi. Chociaż to moje 3 dziecko Wiem co mnie czeka po urodzeniu-nieprzespane noce, karmienie, płacz itp. ale i tak już bym chciała mieć poród za sobą. Z USG termin na 21-23 lipiec czyli jeszcze trochę. Czop śluzowy odszedł 3 dni temu. Wszyscy w koło pytają kiedy wreszcie urodzę (nawet mąż) - denerwujące :( a do tego lekarz chce mnie już wysłać na macierzyński. W poniedziałek mam kolejną wizytę i pewnie do tego czasu nadal nic się nie zmieni.

Gość Ewka 26
Ja miałam termin na 4 maja a urodziłam 30 maja, syn 4,400.

Gość Ciężarówka 2014
Hallo hallo! Jest tu jakaś wyczekująca mamusia?;) ja czekam juz 5 dni po terminie....jutro kończy sie 40 tydzien ciazy a termin miałam na 29 stycznia!!! Czekamy czekamy i nic :/

Gość Eve86
ech, ja tez czekam. Mam tydzień do terminu ale żadnych oznak zbliżającego się porodu jak na razie nie widzę. No może poza tym, że mam lekkie skurcze wieczorami i brzuch już bardzo nisko. Tak bym już chciała mieć to za sobą :-(