Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajemy radę

Jak zrobić fale albo lekko kręcone włosy bez używania lokówki czy prostownicy?

Polecane posty

Gość dajemy radę

?

Gość dajemy radę
Warkoczyki nie bardzo, bo brzydko wychodzi. Ja z natury mam lekko podkręcone włosy, choć bardziej to wygląda jak siano niż podkręcone. Kiedyś, gdy miałam krótsze włosy, to wystarczyła mi pianka i się ładnie kręciły, a teraz nie. Teraz takie siano jest...

Gość Ja to robie albo na papiloty
obecnie mam troche za krotkie wlosy na papiloty i efekt mi sie nie podoba. Teraz po prostu zawijam pasemko wlosow na palec i przypinam spinką lub wsuwką i tak na całej glowie i ide spać. Rano rozwijam , jakos ukladam i jest ok:)

Gość njajhfalka
hmmm... jakiś jedwab i ugniatasz od dołu, albo pianka przed snem na mokre włosy, zebu przez noc się wytarła w poduszkę i zostają fale. Taki efekt dają termoloki ( ok 100zł)

Gość barbarastraiszend
bierzesz pasmo i przeciągasz prostownicą, na długości na której chcesz żeby zaczynały się falę obracasz prostownicę z tym pasmem włosów o 180 stopni i przejeżdżasz aż do końca włosów. Mam nadzieję że zrozumiałaś :)

Gość barbarastraiszend
nie doczytałam, że bez używania lokówki czy prostownicy :) mokre włosy zwiąż w niedbały koczek i zostaw do wyschnięcia

Gość gość
Ja robię dwa dobierane warkocze na co a rano ich nie rozczesuje tylko lekko palcami:)