Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lumena24

straszne rozstępy:(

Polecane posty

Gość lumena24

jestem w 32 tc ciazy, juz nie moge doczekac sie dzidziusia, ale.. ostatnio mam taskiego doła że szok, nie moge patrzec na siebie w lustrze. Na poczatku rozstepy pojawily sie na piersiach- pomyslalam no trudno, to normalne, urosły o rozmiar zreszta nie chodze nago bez stanika wiec "spoko", da sie to jakos ukryc np na plazy. Ale teraz mam cały lewy posladek poorany, i zaczely sie pojawiac na brzuchu:(:( na biodrach tez mam straszne, w sumie mialam z okresu dojrzewania a teraz sie po prostu przedłużyły i zrobiły sie czerwone, dodam ze od 3 miesiaca codziennie 2 razy smarowałam oliwka i jeszcze jakims tam kremem. I jak widac nic to nie dało:( powoli wpadam w depresje, wygladam jak potwór, przytyłam 14 kg ale rozstepy to jakas masakra, moj maz od 1,5 miesiac mnie nie widzial bo unika zblizen (to juz inna sprawa), ciagle mi sie wydaje ze ja go po prostu obrzydzam:( nie wiem czy mozna cos z tym zrobic, jak ja kiedys pokaze ciało na plazy, wygladam jak zebra, płakać mi sie chce. Była któraś z was w takiej sytuacji? pomocy

niestety to normalne ja przytyłam 35kg w ciąży to był dramat a co najlepsze miałam rozstępy na piersiach ale też mi to nie przeszkadzało ale najgorsze było to że do ostatniego tygodnia ciąży mimo ogromnego brzucha nie miałam ani cm rozstępu a w ostatnim tygodniu zresztą 43 (przenoszona ciąża przez idiotyczną lekarkę) z brzucha zrobiła mi się pajęczyna też mi to przeszkadza i zbliżają się wakacje będzie mi trochę głupio się rozebrać na plaży ale stwierdziłam że mam to gdzieś w końcu urodziłam dziecko i nie muszę wyglądać jak super laska. Pocieszę Cię że po paru miesiącach od porodu rozstępy jaśnieją i są o wiele mniej widoczne najgorzej jest po porodzie bo skóra jest jeszcze naciągnięta a rozstępy siwe ale potem naprawdę lepiej to wygląda. A mąż na pewno tylko dlatego nie sypia z Tobą ba masz brzuszek a w nim dzidziusia panowie nie zawsze rozumieją że seksem nie zrobią krzywdy mój mąż też nie za bardzo chciał się ze mną kochać ale nie dlatego że źle wyglądałam tylko po prostu z troski o nas.

Gość no laska wielkei zdziwienie
jesteś w ciaży i zaskoczona że wyszły rozstępy ? tak po prostu jest ja w ciąży nigdy nie byłam a i tak w wieku 18 lat wyszły mi rozstępy na piesiach, pośladkach, udach....utyłam raptem 10 kilo

Ja Cię raczej nie pocieszę, ale co najmniej drugie tyle wyszło mi po porodzie jak zaczęłam chudnąć. Nogi do połowy łydek, brzuch, uda, piersi, a najgorsze mam chyba na biodrach- niektóre po 2-3 mm szerokości i kilkanaście długości, jakby mnie ktoś nożem ciął. I, szczerze mówiąc, mam to gdzieś. Smarowałam się drogimi kosmetykami i guzik to dało, brałam tylko prysznice bo kąpieli i tak nie mogłam. A większym problemem byłby mąż unikający zbliżeń- jak Ty to sobie wyobrażasz? Przecież coś trzeba z tym zrobić. Mój mąż całą ciażę i po porodzie pokazywał że zawsze go pociągam, że dla niego jestem piękna i atrakcyjna- a rozstępy to cena za dziecko, niewielka zresztą bo innych śladów ciąża nie zostawiła. Mam tylko nadzieję że przy kolejnych dzieciach nie będzie powtórki bo jak zbledną to będę się cała świeciła :) Ja sobie nie mówię że wyglądam jak zebra, tylko jak tygrysek ;)

Gość domZkart26
hmm nie jestem zaskoczona ze wyszły tylko przeraza mnie to jak wygladają, jestem młoda i zalezy mi na wygladzie:( eh coz zrobic, zyje nadzieja ze jak zjasnieja to beda mniej widoczne. Poza tym długo zyłam nadzieja ze mnie to ominie, poniewaz moja mama i babcia nie mialy rozstepów!! a ja? koszmar. Mąż zawsze szalał za moja pupcia ale teraz jak zobaczy jak ona wyglada (bo jeszcze nie widzial) to sie chyba przestraszy:P Wiem, może przesadzam, za dużo o tym myśle.

Gość lumena24
no włąsnie moj unika zblizen juz 1,5 miesiaca, czuje sie przez to samotna i odrzucona:( zdaje sobie sprawe ze nie wygladam juz jak dawniej bo przytyłam 14 kg, eh ciąża to ciezki czas dla kobiety. ps. to moja pierwsza ciąża.

Gość geny
Dzięki wam moje geny!!!!!!!!! Przeżyłam ciążę bez żadnych rozstępów !!!

ja też w życiu bym nie nazwała ciąży "stanem błogosławionym" ale pogadajcie ze swoimi facetami bo naprawdę myślę że nie wygląd jest powodem braku seksu tylko to że facet ma w świadomości że w brzuszku jest dzidzia.

Gość geny
Nie byłabym tego taka pewna niestety. Mój jest strasznym estetą . Miałabym przerąbane na pewno :(

geny to współczuje męża który nie docenia kobiety która urodziła mu dziecko tylko dlatego że ma rozstępy po ciąży. Wolała bym nie mieć męża niż mieć takiego.

Gość melivia
u mnie też rozstępy pojawiły sie po ciąży

Gość lumena24
III trymestr jest najgorszy, straszie mi sie dłuży, juz nie moge doczekac sie rozwiazania, nawet spacer mnie meczy, brzuch opada i jest cięzko. ps. jakie to niesprawiedliwe ze jedne tyja w ciazy tylko kilka kg i nie maja rozstepów a inne po 20- 25 kg i sa cale porysowane. az sie nie chce wierzyc.

ja przytylam 10 kg w ciazy i mam kilka rozstepów , ale na szczescie ich juz nie widać:) geny--> tez nie wolalabym mieć meża , niz miec takiego jak ty:)

Gość jdufus
Ja jeszcze nie przytyłam a już mam rozstępy na piersiach. Jestem w 18 tygodniu a już po raz 3 muszę zmieniać rozmiar stanika. I nie wiem co będzie do końca ciąży.

Gość lumena24
"jdufus"- pierwsze rozstępy pojawiły sie u mnie właśnie na piersiach i tez ok 20 tyg. potem było tylko gorzej, co nie znaczy ze u CIebie bedzie podobnie. trzymaj sie:)

Gość jdufus
Ja czuje że taż będę ich troszkę miała :/. Jestem dość szczupła (44 kg przy 158 cm) więc jak skóra będzie mi się rozciągać to i rozstępy będą. Ale cóż... Warto poświęcić ładny wygląd na rzecz maleństwa.

Autorko żal mi cię:/ ja niestety w 9 miesięcu doczekałam się nagle pooranej rozstępami skóry , całą ciążę szczyciłam się gładkim brzuszkiem, posladkami i ogólnie jędrną skórą aż do momentu kiedy stuknął 9 miesiąc i nagle bach...pośladki , brzuch i ogólnie ksiażkowo rozstepy tu i tam. Jestem obecnie kilka miesięcy po porodzie , masuje bardzo szorstka rękawicą całe ciało i kończę prysznic zimną wodą, ciało się sporo ujedrniło a rozstępy są dużo bledsze choć , no wiadomo że są i pewnie będą ale zrobiły się trochę płytsze po żelu eternelle , nie wiem czy on jestw Polsce ale raczej tak i stosuje się go najkrocej 7 tygodni, ja nie wytrzymałam tylu tygodni ale 3 tubki zeszły i poprawa jest. masuj skórę ostrą myjką i niestetty pomimo że to nieprzyjemne to bierz zimny prysznic.

Gość ertgnhymjj
ale ja mam pytanie czy te bordowe rozstepy zbledna? czy juz zawsze beda takie :O fatalnie to wyglada :O.

tak zrobią się jasne,będą lepiej wygladać ale hmm i tak będą... Ja będę inwestowac w zabiegi,zobaczymy co z tego wyjdzie,narazie zbieram :D

Gość lumena24
jeśli zbledną to pół biedy:P poza tym tak sie pocieszam, ze jak bedzie juz z nami bobasek to nie bede miala czasu na rozmyslanie o takich pierdołach jak rozstepy. Wtedy będą ważniejsze sprawy na głowie:D ps. najwazniejsze zeby partner (mąż) je zaakceptowal.

Gość aco ja mam powiedziec
pierwsza ciaza poczatek 8 miesiaca stwierdzono wielowodzie i sie zaczelo na brzuchu zaczely sie pojawiac rozstepy w kolo pepka i tak w koleczko zaczela mi pekac skora na calym brzuchu centralnie na srodku ale co tam zaczely mi sie robic saczase rany ktore bolaly okropnie masakra to byla wszystko przez wody ktore sie zbieraly.... po porodzie rany mialam przez miesiac przytylam ponad 20kg -2 ciaza 16 kg zero dodatkowych tylko lekko sie zaczerwienily te co juz nabylam teraz 5 m od porodu brzuch wyglada jak zastaly budyn:/

Gość ha ha ale jaja
jestem w 40tc i mam tylko jeden rozstep na brzuchu ktory wyglada nieciekawie ale powstal on z mojej wlasnej glupoty bo za mlodu zachcialo mi sie kolczyka w pepku i rozstep pojawil sie miedzy dziurkami o szerokosci ok 0,5cm. obwod w cyckach zwiekszyl mi sie z 90cm do 105cm:o i powoli zaczynaja sie rozstepy pokazywac:o na szczescie sa baaardzo niewidoczne ale cos czuje ze jeszcze mnie wysypie

Gość lumena24
własnie niektore z kobiet pisza ze rozstepy pojawily im sie juz po porodzie, czyli nie mam sie co cieszysz, że na tym bedzie koniec:(

Gość Basieńka_zPoznania
Nie przejmujcie się dziewczyny! Myślcie teraz o tym, że wkrótce zostaniecie mamami i dla Waszych dzieci i tak będziecie najważniejszymi i najpiękniejszymi osobami na świecie :) Ja też miałam okropne rozstępy po ciąży, ale udało mi się ich pozbyć za pomocą zabiegu laserowego o nazwie Fraxel. Efekt jest niesamowity! Fraxel powoduje powstanie nowych komórek skóry, dzięki czemu rozstępy zostają spłycone i zmniejszone na tyle, że stają się praktycznie niewidoczne.

Gość Zrozpaczona:((
Nie jestem i nie byłam w ciąży, ale kiedy pół roku temu rzuciłam palenia momentalnie przytyłam 15 kg... To masakra... Nie jadłam dużo nawet mniej niż zwykle a i tak przytyłam! Teraz mam rozstępy na piersiach, brzuchu, biodrach, na całych udach, pośladkach i łydkach. Smaruje czym się da a one dalej się powiększają. Już nie wiem co robić. Help!!

Gość gość
Autorko nie chcę cię straszyć, ale doła będziesz miała po porodzie dopiero. Rozstępy, ból przy wypróżnianiu, boląca pochwa nie wiadomo ile i cyce wiotkie jak przebity balon- to jak skończysz karmienie piersią. Nie każdą spotyka to samo, ale jest duże prawdopodobieństwo ♥

Gość Wertyk43
A moim zdaniem nie ma się czym przejmować. Nawet stare rozstępy można usunąć w gabinecie medycyny estetycznej. Byłam na takim zabiegu w Bellisana i po rozstępach nie ma śladu.

Gość gość
ja tez mam straszne rozstepy po 2 ciazach;(smarowanie nic nie daje.jak masz miec to i tak bedziesz miec!tylko niesprawiedliwe ze niektore kobiety rodza po 3/4 dzieci i wygladaja jak nastolatki!!!!

Gość gość
geny ja dwa razy bylam w ciąży, niczym sie nie smarowałam i ani jednego rozstępu.