Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lumena24

straszne rozstępy:(

Polecane posty

Gość rozstep blogspot
No niestety - Twojej skórze brakuje kolagenu albo po prostu ten kolagen który masz ma zbyt małą rozciągliwość. No i oliwka. Oliwka nie jest żadnym środkiem na rozstępy . Te zwykłe drogeryjne to prędzej uczulenie i pryszcze wywołają (ich składy adekwatne do ceny) niż pomogą ci na rozstępy. To plotka - która niestety bardzo mocno się szerzy. Masz rozstępy - bo nie dbałaś o skórę tak jak należy. Nie dostarczałaś jej tego czego potrzebuje w odpowiedniej ilości. Oczywiście tak jak ktoś pisał - masz taki a nie inny kolagen w skórze - który nie wytrzymuje tak ekstremalnych sytuacji jak ciąża. Na to nic nie poradzisz. Ale to wcale nie znaczy że nie można go wzmocnić. A ty nie masz szansy na wygranie tej nierównej walki. Są kosmetyki które usuwają rozstępy . i to nawet całkowicie. Nie w miesiąc czy 2 - czasami treba i rok walczyć i się nie poddawać - ale efekty w końcu widać. Z rozstępami jest o tyle kiepsko - że jak przegapisz odpowiednią fazę - kiedy są czerwone to potem będzie jeszcze ciężej je usunąć. Więc póki co - ciesz się że masz je czerwone, przestań marudzić i zacznij walczyć. Marudzenie tylko do doła cię doprowadzi - walka - do wygranej. A kosmetykiem który po prostu musisz mieć żeby usunąć rozstępy jest rybi kolagen colway. http://naturica.pl/colway Zawiera taki kolagen który pobudza fiblobrasty do produkcji kolagenu w skórze. Jest aktywny i działa. I co ważniejsze bezpieczny dla Ciebie i dziecka - można go stosować w ciąży - bo oliwki jakbyś wczytała się w skład nie koniecznie. Trzymaj się i nie daj się trolom netowym :)

Gość kaazaa
dziewczyny współczuję tym co mają rozstępy ale te co jeszcze nie maja moga się "uratować" bo to nie jest prawda że jak sie ma "genetyczne skłonności".... to sie ma rozstępy. skóra pęka gdy jest nieelastyczna. Elastyczność skóry to coś co można samemu nabyć lub stracić, wazne jest przede wszystkim nawilżenie skóry OD WEWNĄTRZ, a jako dodatek, mozna stosować kremy i oliwki. w okresie dojrzewania przytyłam 8kg i zrobiły mi sie rozstepy na piersiach i boczkach i nieco na posladkach,więc gdyby istniało cos takiego jak "genetyczne skłonnosci" to w ciązy w której przytłam 20kg na bank mialabym rozstepy a niedostałam ani jednego, bo zapobiegłam temu. Pijcie dziewczyny mnóstwo wody 2-3litry mineralnej (nie kawy ani słodkich napojów) i koniecznie jedzcie zdrowy tłuszcz bo to on zatrzymuje wode i nawilza od srodka skórę, która jest dzieki temu naturalnie błyszczaca i gładka! albo jedzcie codziennie(!) tłuste ryby, orzechy, siemię lniane, oleje ziomno tłoczone np do sałatek (rzepakowy, oliwa z oliwek) albo po prostu kupcie kilka opakowań omega-3,6 w aptece i jedzcie dziennie 600-900mg. Ja tak robiłam i dodatkowo raz dziennie po kąpieli krem dla cięzarnych i mimo przytycia 20kg, mimo iz wcesniej robiły mi sie rozstepy teraz ich nie dostałam. Uwierzcie, rozstepom mozna skutecznie zapobiec i każda z was może mieć ładne ciało bez pasków, wystarczy zadbać od wewnątrz.

Gość kaazaa
ktoś tam wyzej napisał o kolagenie rybim, tak ale taniej i zrowiej jest jesć po prostu ryby. no chyba że ktos nie lubi jes to pozostaje suplementacja, kwasami omega. w aptekach one wszystkie funkcjouja pod róznymi nazwami: omega3,6, dha, tran, olej itp. Najskuteczniejsze bedzie jesli bedziecie jeść (lub łykac w tabletkach minimum 600-900mg) rózne rodzaje tłuszczy z ryb i roslin (len, wiesiołek, rzepak...) + duuuzo wody codziennie. dacie rade tylko musicie dać sobie szansę:)

Gość kaazaa
a tłuszcz z mięsa (kurczak, wieprzowina itp) zabroniony:) ten jest szkodliwy

Gość gość
Nie ma reguly. Ja przytylam 28 kg z 50 do 78 przy wzroscie 160. Nie mam zadnych rozstepow, nie smarowalam sie niczym drogim. Ale fakt, omega 3, 6 wcinalam. Za to musialam kupic sobie staniki A, bo piersi mi zniknely jak przestalam karmic.