Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbt35

Jest mi bardzo przykro..

Polecane posty

Gość gbt35

Moi teściowie dla naszego pierwszego dziecka sprezentowali kołyskę, nie taką ze sklepu a ręcznie robioną... Teść wystrugał w drewnie każdy kawałek a następnie złożył całość, Teściowa uszyła materacyk, kołdrę, nawet baldachim nad łóżeczko. Dosłownie coś pięknego! Córka z czasem z tej kołyski wyrosła... U naszych znajomych miało się urodzić dziecko. Zawsze się zachwycali tą kołyską. Moi teściowie wiedząc o tym zapytali nas czy byśmy tym swoim znajomym nie użyczyli tej kołyski dla ich dziecka... Bo szkoda aby taka rzecz stała i się marnowała a tak posłuży niejednemu dziecku. Nie byłam zbytnio przekonana ale daliśmy tą kołyskę... Minął jakiś czas, ja jestem w drugiej ciąży i znajomi oddali nam tą kołyskę... I jestem w wielkim szoku, to co oddali nie przypomina kołyski którą im daliśmy. Kołyska w plamach, obsrana przez muchy, płoza połamana a baldachimu w ogóle nie było... Popłakałam się... Wiem że to tylko rzecz ale dla mnie miałą ogromną wartość sentymentalną i myślałam, że ludzie to uszanują i nie zdewastują tego, tym bardziej, że wiedzieli, że teściowie w tą kołyskę włożyli dużo pracy i serca... Teściowie jeszcze jej nie widzieli i chyba dobrze bo zawału pewnie dostaną... Może błaha sprawa ale ja się pozbierać nie mogę..

Gość smerfetkaaaaaaa
dlatego ja nie mam zamiaru "pożyczać " bo wiem, że ludzie nie szanują ... ja jestem osobą która jak pożyczy-odda, dbam o rzeczy innych ale wiele razy kiedy coś komuś pożyczyłam niemiło się rozczarowałam ...

Jak bys nie pozyczyla tej kolyski, to bys byla w oczach tesciow i kolezanki ostatnia jedza. Pozyczylas, bo liczylas sie ze zdaniem bliskich, i teraz masz.... Tez bym sie wkurzyla. A ta kolezanka nic nie powiedziala przy oddawaniu? Widziala twoja reakcje? Pokaz oczywiscie wszystko twoim tesciom- niech widza co wynika z ich swietnych pomyslow. Moze tesc jeszcze jakaos ta kolyske odratuje- moze troche przyhebluje, polakieruje? Tesciowa chyba uszyje nowy komplecik poscieli...

Gość 32432423
Świństwo nie szanować czyiś rzeczy, przykro strasznie, ja co prawda nie pożyczałam nic tak cennego- bo robionego specjalnie dla Was- jedynie ubranka, ale prosiłam o zwrot bo planowałam kolejne i niestety te najcenniejsze nie wróciły do mnie a koleżanka mówi, że nic takiego nie brała, nie wie o co chodzi. Mąż mi mówi " następnym razem nie pożyczaj !" I chyba taki morał pozostaje... A i do koleżanki mam teraz uraz...

ludzie to straszne świnie i tez juz się o tym nieraz przekonałam więc nie pożyczam niczego a zwłaszcza tak cennych rzeczy. Spróbujcie kolyskę doprowadzic do ładu, może poproś też teściów o pomoc w "renowacji" a znajomym koniecznie wygarnij co trzeba przy najbliższej okazji

Gość dobry zwyczaj nie pożyczaj
Świństwo tak zniszczyć czyjąś rzecz. Ja też się kilku rzeczy pozbyłam przez pożyczenie i już więcej nie pożyczam nic nikomu!

Chciałaś się komuś przysłużyć i zrobić miły gest ale niestety trafiłas na niechlujów i będziesz wiedzieć że tym ludziom już nic nie pożyczysz. Kołyskę zostaw bo to pamiątka a może uda się ją jakoś podreperować.....? W każdym razie sprawa jest jasna , etraz możesz pokazać kołyskę teściom i sami uznacie co można by naprawić.

Tacy są właśnie ludzie... Ja kiedyś pożyczyłam dobrym znajomym grilla elektrycznego bo ona robiła urodziny i miała zaplanowanego grilla a deszcz padał... I co?? bęcwał jeden (jej mąż) upuścił go na ziemię i połamał nóżki, więc postanowił je dokleić, ale już 5letnie dziecko by mniej to klejem ubabrało niż on... No i oczywiście stwierdził, że jak bedzie trzeba to odkupi (znalazl na allegro jakis uzywany, 20 letni szmelc z firmy kogut- jedyne co go łączyło z moim to nazwa "grill elekrtyczny"....), no ale i tak nie odkupił bo działa a ma tylko defekt estetyczny, mają dwójkę dzieci, jedną pensję więc nie mialam sumienia kazać mu oddawać prawie 400zl, bo tyle warty był mój- a zdążyłam użyć go dosłownie 2 razy. I mam nauczkę- nic więcej nie pożyczam, a bynajmniej poważnie się zastanowie. Teraz też mam pół szafy ciuchów za dużych na mojego synka (dostałam od siostry w spadku), które na ich dziecko byłyby idealne, ale w nosie mam, zniszczą mi i co? sama bede sobie winna, a jeszcze w razie jakby siostrze były znów potrzebne to będe świecić oczami...