Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malolat89

umowa zlecenie a okres wypowiedzenia

Polecane posty

Gość malolat89

pracuję na umowie zlecenie na okres 3 miesiące. Jesli będe chciał zrezygnować to czy obowiązuje mnie okres wypowiedzenia? jeśli tak to ile?

Gość ja mówie
nie obowiązuje żaden okres wypowiedzenia, możesz w kazdej chwili powiedziec sajonara :)

Gość no szok zawierasz umowe
a nie wiesz co sie z nia wiaze ?? kodeks cywilny poczytaj tluku zeby takiej rzeczy nie wiedziac a podpisac wczensije umowe zalamka

Gość its dżast anoder lonli sandej
nie

Gość przy umowie zleceniu
nie ma okresu wypowiedzenia. Można tak z ludzkiej przyzwoitości powiedzieć kilka dni wcześniej, że się odchodzi - a można z dnia na dzień nie przyjść.

Ja nie mogę... Jak można podpisać jakąś umowę kompletnie nie ogarniając jej warunków??

Gość jakie dziecko
nie pierdolcie ze nie ma okresu wypowiedzenia ;/ zgodnie z prawem: Art. 746 kodeksu cywilnego Dający zlecenie może je wypowiedzieć w każdym czasie. W związku z tym czytelnik nie musi czekać do określonej daty, aby było to możliwe. Jednak musi liczyć się z tym, że w sytuacji gdy zleceniobiorca poczynił w celu należytego wykonania zlecenia wydatki, to należy mu je zwrócić. Poza tym z przepisów wynika, że w przypadku odpłatnego zlecenia zleceniodawca zobowiązany jest uiścić przyjmującemu zlecenie część wynagrodzenia odpowiadającą jego dotychczasowym czynnościom, a jeżeli wypowiedzenie nastąpiło bez ważnego powodu, powinien także naprawić ewentualną szkodę. ok w normalnej uz go nie ma, sa jednak sytuacje gdy pracodawca w umowie zastrzega sobie jakis okres wypowiedzenia. radze uatorce przeczytac umowe ...