Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopottana22

gdy mam grzybice gin robi jakies badania na fotelu?

Polecane posty

Gość zaklopottana22

czy tylko robi wywid i przepisuje tabletki? jesli chce zrobic wymaz z pochwy da mi sierowanie czy bede musiala zaplacic z wlasnej kieszeni ;/ ktos wie?

Na pewno każe ci usiąść na fotelu, ale pewnie sam stwierdzi po śluzie czy to grzybica czy nie. Bez robienia wymazu.

Gość Kakaokakaokokokokoo
Mnie za każdym razem, jak miałam infekcję, to badał, żeby ocenić wydzielinę, raz trafiłam na babeczkę, która mi zbadała pH (bo jak się nie zmienia a jest swędzenie i charakterystyczna wydzielina, to najpewniej grzybica, jak pH jest wyższe i wydzielina ma nieprzyjemny zapach, to bardziej sugeruje bakterie). Ale żaden mi wymazu nie zrobił, sama sobie kiedyś musiałam zrobić na swój własny koszt. Ale kto wie, jak się poprosi o skierowanie to raczej powinno być bezpłatnie. Poproś też o leki dla partnera, nie współżyj w czasie leczenia a samemu możesz jeszcze kupić krem Clotrimazol (jeśli innego lekarz nie przepisze) i Lacibios Femina (o probiotykach lekarze czasem zapominają wspomnieć, bo są bez recepty, ale warto o nich pamiętać). Powodzenia! :)