Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka zosieńki

Jak długo jeszcze będę miała to mleko w piersiach??

Polecane posty

Gość mamuśka zosieńki

Moja mała ma już 11 miesięcy, karmić ją przestałam jak miała 6 i wydaje mi się że pokarm już powinien zaniknąć a ja go nadal mam mnóstwo, piersią są non stop pełne. Już nie wiem co mam robić?? Czy to mi już tak zostanie?? od 4 lat przed ciążą miałam podwyższoną prolaktynę i wtedy już tez miałam mleko w piersiach ale nie aż tyle, myślałam ze po ciąży wszystko się wyreguluje i będzie ok. Jak długo kobieta może mieć to mleko po przestaniu karmienia dzidziusia??

hm moja córka ma troche ponad 4 miesiace,inc jej już nie daje piersi gdzieś od miesiąca a mam jeszcze mleko ;) przez pierwszy tydzień po zaprzestaniu karmienia jeszcze musiałam troche ściągać,ale później już nic nie ściągałam. jak przez przypadek ściśie mi się pierś albo mąż się bawi :p to troche coś cieknie jeszcze ;/

Gość bardzo prosze o odpowiedz.,.,.
ja skonczylam karmic jak maly mial 1,5 roku . teraz ma 2,4 i nadal przy ucisku kropelka sie pojawia.

Gość Poniedziałkowa N
Mi pokarm zanikł po kilku dniach. No, może po tygodniu. Ale miałam bardzo mało i dlatego przestałam karmić. A czy byłaś u lekarza? Ponoć są jakies tabletki na zanik mleka. Poproś.

Gość A ja zawsze
u mnie za 5 mies będzie 3 lata jak przestalam karmić i nadal mam.Ostatnio mi się nawet zdarzyło że samo wyleciało mleko.Poczułam że coś mam mokrą bluzkę popatrzyłam a na bluzce plamka.A brałam bromergon i nie pomógł na dodatek zle się po nim czułam.

PO PORODZIE BRALAM BROMERGON na przepalenie mleka, ale on wlasnie taki ma wplyw ze sie jest oslabionym i zle sie czuje po nim

Gość abracada bra
jakie "przepalenie mleka"??!! Dziewczyno, skąd ty się urwałaś? Z XIX-wiecznej wsi?? Bromergon stymuluje receptory dopaminowe w mózgu i hamuje wydzielanie hormonu luteotropowego z przedniego płata przysadki - prolaktyny. A to hormon odpowiedzialny za produkcję mleka.

błąd, bloker receptorów dopaminergicznych, jakieś niedoinforomowanie, hamuje wytwarzanie mleka. Sugeruję kontakt z lekarzem, bo trochę długo to mleko jest w piersiach, ja po pierwszym porodzie zbijałam ok. miesiąca też bromergonem oraz owijałam piersi bandażem, aby zahamować wydzielanie mleka.