Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość msmagda

co mi moze byc?

Polecane posty

Gość msmagda

od kilku miesiecy ,srednio tak raz na dwa, trzy tygodnie dostaje atak bardzo silnego bólu w nadbrzuszu ,towarzysza temu mdlosci, czasami wymioty, to jest taki silny bol ze nie jestem w stanie sie ruszyc, trwa tak do dwoch ,trzech godzin,najczesciej te bole zdarzaja sie kika godzin po jakims wiekszym posilku, abo gdy wypije za duzo gazowanego napoju , podejrzewam wrzody ale niewiem moze to cos innego?

Gość jakadziwnaona
Najlepiej zrob gastroskopie, to wykluczy wszelkie watpliwosci. Poza tym cierpisz na te dolegliwosci od kilku miesiecy i jeszcze nie bylas u lekarza? Gratulacje!

Gość a może by tak...
Mogą to być faktycznie wrzody. (Chyba, że woreczek żółciowy lub trzustka - zalezy, z której strony nadbrzusza). Ale idź do lekarza nie czekaj - nie wolno Ci tego lekceważyć - to trzeba leczyć, żeby nie pękły. Pewno gastroskopia Cię nie minie - ale da się przeżyć. Powodzenia i zdrowia.

Gość czy jest to taki promieniujący
aż na plecy ból ...? I czy umiejscowiony pośrodku brzucha ? to może być zastój żólci spowodowany kamicą żółciową ...może jakas drobinka przytkała przewód żółciowy .Możesz mieć kłopoty -ja sie męczyłam długo . Natychmiast sie zgłoś do lekarza ,zrób podstawowe badanie krwi -zobacz OB i poproś o USG jamy brzusznej .