Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co za tępy człowiek

Przez głupotę dziadka moi rodzice muszą opłacać CYFRĘ +

Polecane posty

Gość co za tępy człowiek

witajcie Piszę tutaj ponieważ nie wiem jak mam przemówić do rozumu mojego taty i mam nadzieję że mi jakoś pomożecie. W marcu tamtego roku przyszedł jakiś konował z cyfry+ i namówił dziadka na tą telewizję. O oczywiście głupi się zgodził zapłacił wtedy zaliczkę 250 zł.i podpisał umowę Jak wróciliśmy do domu dziadek na m o tym powiedział się cieszył jak małe dziecko a potem rano coś mu odwaliło i zmienił zdanie... chodził truł dupę każdemu aby tam zadzwonić i powiedzieć że on się rozmyślił.... no ale nikt nie zadzwonił bo i tak by to nic nie dało. Potem przyjechał inny facet od montażu i zaczęła się wielka awantura z tym facetem tzn dziadek się z nim kłócił. Dziadek nie chciał już tej telewizji i nie chciał już nawet tych 250zł. No ale co obchodziło tamtego faceta ? ma podpisaną umowę zaliczkę to wykonywał swoją pracę. Potem już jak skończył to montować było trzeba dopłacić chyba jak dobrze pamiętam 300 zł i wtedy dopiero się zaczęło dziadek nie chciał zapłacić.. itd. Facet chciał już dzwonić po policję... no ale jakoś sie obyło i po dużej awanturze zapłacił... I potem tą telewizje miałam ja (chodz nie chciałam) bo dziadek powiedział że on za to płacić nie będzie. Wcześniej płaciło się 50 zł a potem od grudnia 107. z groszami. Ja w lutym wyszłam za mąż i powiedziałam dziadkowi że ja tego nie chcę i nie będę za to płacić. Odłączyłam i wszystko i zaniosłam mu... i tak leży... a rachunki przychodzą za które nie płaci oczywiście. Przyszło do zapłaty około 600 zł i mój ojciec chce za to zapłacić. A z jakiej to okazji ? umowa nie jest na niego nie ogląda tego to czego on ma za to płacić ? i tak pieniędzy w domu dużo nie ma i jeszcze za byle gówno on chce płacić ;/ tamten darmozjad nie daje pieniędzy na nic ! zyje na rodziców utrzymaniu mimo tego że ma renty ponad 800 zl

Gość aaa dlaaaaczego
jak można o dziadku powiedzieć darmocjad.....

Gość aaa dlaaaaczego
* darmozjad

Gość aaa dlaaaaczego
no własnie, na ile czasu ta umowe podpisał?

Gość wasza wina
skoro dziadek sie rozmyslil to mial prawo zrezygnowac, a monter tez mu tego na sile nie zamontowal, wasza wina ze wiedzac ze dziadka namowili a dziadek nie chce nic z tym nie zrobiliscie

Gość aaa dlaaaaczego
no to ja mam szczęście bo bym na moich tak w życiu nie powiedziała... żadnego złego słowa

Gość aaa dlaaaaczego
"koro dziadek sie rozmyslil to mial prawo zrezygnowac" umowe podpisał wiec nie mógł zrezygnować

Gratuluje dziadkowi wnuczki! Mam nadzieję, że moje wnuki będą inne. A założę się, że wszyscy mieszkacie u Niego w domu, na Jego krwawicy i to Wam nie przeszkadza;/ Zamiast iść do cyfry i dowiedzieć się jak to po ludzku załatwić to lepiej zbluzgać dziadka na necie;/

Gość ASDFRGTYUKIL
to przyjdzie komornik.. skoro dziadek tam zameldowany a rozdzielnosci majatkowej niue ma

Co sie martwisz dziadkiem, dorosły jest. Na niego Umowa i jak nie będzie płacił to naślą mu windykację, potem ew. komornika. który z jego emerytury będzie ściągał a nie z Was. Jego problem:P A druga sprawa, to taka, ze do 10 dni od podpisania Umowy dziadek miał prawo zrezygnować/ odstąpić od niej (Umowa podpisana poza siedzibą firmy), i nawet jeśli monter zamontował urządzenia to trzeba było napisac poleconym wniosek o odstąpieniu od Umowy i po krzyku. Ale teraz to już po ptokach:(

Gość miriam123.79
Witam, może trochę nie na temat, ale polecam ciekawą stronę, tematem jest życie po życiu http://smierc-zycie.com

Gość no to skoro wiesz
"Ponadto zgodnie z art. 3 każdy, kto zawiera z konsumentem umowę poza lokalem przedsiębiorstwa, powinien poinformować go na piśmie o prawie odstąpienia od umowy w terminie 10 dni bez podania przyczyny oraz wręczyć wzór oświadczenia o odstąpieniu, z oznaczeniem swojego imienia i nazwiska (nazwy) oraz adresem zamieszkania (siedziby); obowiązany jest także wręczyć konsumentowi pisemne potwierdzenie zawarcia umowy, stwierdzające jej datę i rodzaj oraz przedmiot świadczenia i cenę (art. 3 ust. 1). Jeżeli przedsiębiorca nie poinformuje na piśmie konsumenta o prawie odstąpienia od umowy, to na zasadzie art. 4, konsument może odstąpić od umowy w terminie 10 dni od uzyskania informacji o prawie odstąpienia (informację można uzyskać z dowolnego źródła). Konsument nie może jednak z tego prawa skorzystać po upływie 3 miesięcy od wykonania umowy." Cały artykuł na temat umów zawieranych poza lokalem fimry: http://www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=75

Gość co za tępy człowiek
jak mozna ? można ciekawe czy tobie było by do smiechu jak byś musiała takiego utrzymywać... do rachunków się nie dołoży do jedzenia tez nie! jeszcze chodzi i narzeka że mu zle... Umowa na 2 lata czyli do końca marca. Podpisał umowę więc jak mógł zrezygnować ? jak by mógł to by facet nie chciał dzwonić po policję jaka nasza wina ? co on jest małe dziecko ? Jest sprawny umysłowo w 100% doskonale wiedział co robi

Gość to że umowę podpisał
nie znaczy że nie mógł zrezygnować, ma 10 dni na odstąpienie od umowy i 250 zł wtedy powinni zwrócić twojemu dziadkowi, twoja rodzina jest jeszcze głupsza niż dziadek, to wasza wina że mu nie pozwoliliście zrezygnować więc to wasz obowiązek moralny płacić ignoranci

Gość Żałoooooooość
umowe podpisał wiec nie mógł zrezygnować MÓGŁ, ZAWSZE SIĘ MA 10 DNI NA ROZWIĄZANIE UMOWY JAK SIE ROZMYŚLISZ TYLKO NIKT KLIENTÓW O TYM NIE INFORMUJE BO IM SIĘ TO NIE OPŁACA

Gość no to skoro wiesz
teraz doczytałam że to był w marcu ale 2010. Teraz się obudziliście?? Za późno -płaćcie bo będą jeszcze większe kary.

Gość bzdoora
Z każdej umowy można zrezygnować do 10 dni. Szkoda, że nie każdy o tym wie.

Gość co za tępy człowiek
no tak nie wiedzieliśmy że można zrezygnować w ciągu 10 dni bo nikt z nas się tym nie interesował bo nikomu nie było to do szczęścia potrzebne. Teraz to i tak już nie ma to znaczenia... "twojoja rodzina jest jeszcze głupsza niż dziadek, to wasza wina że mu nie pozwoliliście zrezygnować więc to wasz obowiązek moralny płacić ignoranci" - śmieszna jesteś :D "Co sie martwisz dziadkiem, dorosły jest. Na niego Umowa i jak nie będzie płacił to naślą mu windykację, potem ew. komornika. który z jego emerytury będzie ściągał a nie z Was. Jego problem" Ja się nim wgl nie martwię. Chodzi mi tylko o moich rodziców...

Gość to że umowę podpisał
twojoja rodzina jest jeszcze głupsza niż dziadek, to wasza wina że mu nie pozwoliliście zrezygnować więc to wasz obowiązek moralny płacić ignoranci" - śmieszna jesteś a ty jesteś tępa i głupia jak mało kto

Gość no to skoro wiesz
cóż przyjdzie pewnie wkrótce pismo od komornika -wejdzie on na rentę dziadka i z tego będzie co miesiąc zabierał pieniądze na poczet zaległości plus naliczonej kary.