Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upppppppppppppppppppp

problemy psychiczne-brak wsparcia

Polecane posty

Z moją sytuacją życiową jest podobnie i muszę ci powiedzieć że bardzo długo walczyłam sama z tą chorobą ale w końcu się poddałam i dzisiaj byłam na spotkaniu u psychiatry i poprosiłam ją o pomoc.Zapisała mi tabletki i dała skierowanie na terapię psychologiczną i tam stwierdzą jakie podiąć dalsze leczenia. Tobie również radzę abyś zgłosiła się do lekarza i zobaczysz że to jest dobre rozwiązanie. Ja mam spotekanie terapeutyczne za dwa tygodnie i osobiście jestem z siebie dumna że w końcu zaczełam cos robić w tym kierunku,bo sama sobie nie pomozesz,wiem cos o tym i nie ma sensu z tym zwlekać.

jakie leki ci zapisal? ja juz odwiedzilam kilku psychiatrow i psychologow. na terapie grupowa nie moge sobie pozwolic z racji odleglosci . w mojej miescinie nie ma czegos takiego

wiesz co ja Ciebie rozumiem--- jak wynika z tego co piszesz twoja kuzynka wcale nie wychowala sie w normalnej rodzinie. gdyby jej rodzina byla normalna pnowaly w niej zdrowe relacje to kuzynka nie mialaby takich problemow ze soba

zapisała mi leki: NEUROTOP 300 A najlepiej chodzic do jednego lekarza bo on zna twoją historię choroby,a tak jak będziesz zmieniała co róż to inny lekarz no to nie licz na jakieś efekty. A na spotkania terapeutyczne zapisuje cię lekarz prowadzący.

zmienialam jak widzialam ze leczenie niczegfo nie daje

a na terapie grupowa musialabym dojezdzac 80 km w jedna strone. wiec dla osoby bezrobotnej to problem

Moja droga efektów odrazu nie zobaczysz,to nie jest jakies przeziębienie ,które mija po kilku dniach , to trwa miesiącami,ale musisz stosować się do zaleceń lekarza. Jeżeli ty zniechęcasz się już po pierwszej wizycie no to czego chcesz się spodziewać? Ja to zrozumiałam i nie zamierzam tak szybko się poddawać.

ale jesli jedyne leczenie ktore poroponuje lekazrz to tabletki?????

No to bardzo dobrze i powinaś je brać bo to nie są jakieś tam sobie tabletki,tylko sa to takie które pomagajątwojemu ukł.nerwowemu. Jeżeli będziesz brała je systematycznie to zauważysz różnie w swoim zachowaniu,będziesz bardziej spokojniesza ,opanowana i będzie chciało ci się żyć. A poza tym powinnas czytać wszelkie informacje na temat choroby i lekarstw.

kruszynka--ale po odstawieniu lekow wszystko wraca. to nie sa tablwetki na grype.

Cały czas ci piszę że musisz je brać cały czas az do momentu gdy lekarz zadecyduje inne leczenie,tj.silniejsze tabl.bądź słabsze. Jeżeli skończą ci się tabl. to idziesz do lekarza rodzinnego aby przepisał ci te lekarstwa bo nie musisz iść specjalnie do lekarza prowadzącego. Ale nie możesz przerywac leczenia!!!

a jesli bierzesz tabletki ponad rok odstawiasz je i problem wraca? to co to za leczenie??? nie wyobrazam sobie brac lekow do konca ycia

a to ze rodzinny moze wypisac rcepte na podstawie informacji od specjalisty to wiem bo dotyczy to nie tylko psychiatry ale innych specjALISTOW TYPU ENDOKRYNOLOG Kardiolog itp

BOŻE DZIEWCZYNO zrozum że to nie ty decydujesz kiedy odstawić leki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli brałaś je rok czasu to widocznie taka była tego potrzeba. I ZACZNIJ INTERESOWAC SIĘ SWOJA CHOROBA I CZAS ABY POCZYTAĆ NA TEN TEMAT, może w tedy zrozumiesz na czym polega leczenie, bo ja stwierdziłam że ty nie masz zielonego pojęcia o swojej chorobie.

no sorry ale jesli ktos bierze rok lek i nie ma efektu to znaczy ze cos nie tak. zreszta podaj mi przyklad osoby ktora wyleczyla sie zazywajac leki psychotropowe. bo ja jakos nie znam takiej osoby a bywalam na roznych forach

bralam 1,5 roku a po odstawieniu klapa

i nie sadze zeby drugie 1,5 roku brania cos zmienilo. zmykam na razie. ide na spacer

Gość . . . . . .i . . . .
bo tego się nie leczy a tylko łagodzi skutki

Pisałam ci już wczesniej to nie jest przeziębienie które mija po kilku dniach,my musimy nauczyć się z tym żyć i być pod stałą kontrolą lekarza,to tak samo jakbyś chorowała na astmę. I to nie jest żaden wstyt. A jeżeli ty nie zamierzasz się leczyć tylko narzekać no to wybacz ale nik ci będzie w stanie pomóc, bo ty żądasz natychmiastowych efektów.

Gość niesteety musicie
brac leki do konca zycia. nie macie wyjscia. musicie to zaakceptowac .

Gość a moze jednak komus
udalo sie wyjsc z fobii bez lekow?

Gość a moze jednak komus
a moze ktos ma w pdfie ksiazke emocje ponad umyslem podobno bardzo fajna

Gość a moze jednak komus
sorki umysl ponad nastrojem--- taki jest tytul ksiazki

Gość ma ktos te
ksiazke?

Gość mam podobnieee
jak autorka

Gość hej hej hej hej hej
rowniez mam fobie. chce sobie pomoc sama bo leki oglupiaja na dluzsza mete. moze ktos wie jak samemu sobie pomoc. jakies ksiazki o zmianie myslenia