Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egonvonszweden

Spis Powszechny Wkurzajacy Rachmistrz Nie spisuje sie...

Polecane posty

Gość jak to z Wami jest???
...i nie musi brac udziału w spisie...zatem jest wymówka :)

Oj tam, oj tam - gdyby szafa miała sznurek, to by była windą. Musimy się spisać i tyle. A co nasze to to, że pogadać i popsioczyć można. Poza tym zasada jest jedna - niewiedza nie zwalnia z obowiązku.

Gość oplok
Mój sąsiad miał reprezentacyjny, babka siedziała u niego z godzine jak nie więcej i truła mu dupe

Gość samospisanie przez internet
nieznajomośc przepisów nie zwalnia od odpowiedzialności :) Wyjedż na bezludną wyspę i nie będziesz musiał/a nic robić:)

Gość 3re3er3erer
niewiedza zwalnia z obowiązku poniewaz o nim nie wiemy ...lol

Gość egonvonszweden
to zobaczymy bo nie spisze sie

Gość kjkjkjkjhkjkh
u mnie jak byl typ to 4 min to nie trwalo :O bylo jakies 46 pytan i mowil ze rekordziscie maja jakies 70.... bo to zalezy tez jak odpowiesz na pytanie

Gość kjkjkjkjhkjkh
rekordzisci * w domu jest nas 3 ,wiec siedzial z godzine dobra

Niewiedza, wg prawa, nie zwalnia, bo jeśli czegoś nie wiesz, to ze swojej winy. No, ale na pewno będzie spora ilość osób, które się nie spiszą:p A wysokie te kary są?

Gość Maryjetta.
O czym mowicie? Bo ja nie w temacie. Jakie tam sa pytania?

Gość 3re3er3erer
spisem objeci sa tylko ludzie do których zapukał rachmistrz.wszyscy inni nie musza sie spisywac-tak mi powiedział mądry człowiek

Gość egonvonszweden
no ok a jak zapukal otworzymo mu sie drzwi i nei powioedzialo kim sie jest tylko ze nikogo z wlascicieli nie ma i niewiadomo kiedy benda???

Gość kjkjkjkjhkjkh
np. ile zywych dzieci miala twoja matka, ile ty planujesz miec, czy planujesz wyjechac z kraju ,czy juz wyjezdzalas, czy czujesz przynaleznosc do jakies innej narodowosci , jakie masz wyksztalcenie , czy jestes mezatka, czy masz dzieci , w ilu miejsach mieszkalas do tej pory, czy pracujesz, jaka wiare wyznajesz itp. - i te wszystkie odp. na stan 30 kwietnia

Gość Ja pracuję jako rachmistrz i
powiem tylko, że najbardziej wkurzający to są ludzie. Myślą, że są pępkami świata i ja nie mam co robić, tylko specjalnie do nich przychodzę, żeby im na złość zrobić. :o Też mi się nie chce rozmawiać z gburami, ale muszę. Spis jest obowiązkowy, jeżeli ktoś odmówi mi i go wykreślę, a przez internet się nie spisze, to niestety grozi za to kara. A ludzie jakby się czymkowlwiek interesowali, co się w kraju dzieje, to spisaliby się przez internet i tyle.

Gość kjkjkjkjhkjkh
* tzn .do 30 kwietnia jak wtedy np. nie pracowalas a teraz pracujesz to mas zodp .ze nie pracujesz :O i takie tam inne , szkoda ze przez neta sie ie spisalam ...

Właśnie się spisałam - pytania były o ulice, gdzie mieszkam, jakie jest moje obywatelstwo, czy w swoim mieście mieszkam od zawsze, jakim językiem mówimy w domu, czy mam jakąś przynależność etniczna, czy taką przynależność odczuwam.

Gość Ja pracuję jako rachmistrz i
wersja podstawowa trwa krótko, wersja rozszerzona ma więcej pytań, drogą losowania są wyznaczeni ci co maja ta rozszerzona

Gość Maryjetta.
To pewnie tylko do 'bogaczy' pukaja. Ja bym nie odpowiadala na takie pytania. To odarcie z intymnosci. Co ich obchodzi czy chce miec dzieci itp. Na co im to?

Gość egonvonszweden
a co gdy odpowiem nie wiem ile chce miec dzieci?? nie pamieteam gdzie mieszkalem itp???