Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Taka jedna :)

Umowa kupna-sprzedazy auta. POMOCYYY!!!!

Polecane posty

Gość przedwstępna??
"podziwiam ludzi którzy piszą 2 zdania i w tych dwóch zdaniach są w stanie sami sobie zaprzeczyć mistrzostwo świata" że co?? bądź łaskawa wyjaśnić, napompowana mądralo, gdzie widzisz w tamtych zdaniach zaprzeczenie samemu sobie

Gość przedwstępna??
hah, ręce opadają widać muszę Cię douczyć, litościwa dyro, że zobowiązanie nie pociąga za sobą wykonania tegoż zobowiązania

Gość przedwstępna??
masz w takim razie jeszcze większy problem z przyswajaniem treści, niż myślałem rzeczywiście nie mam co tracić czasu na tą dziwną dyskusję z tobą

A no mozliwe bo czasem tu wpadalam.. Doszlam do wniosku, ze powiem facetowi, ze ma mi skan dowodu rej wyslac, skan VIN w celu sprawdzenia na policji i w ASO marki i o skan jego dowodu osobistego. Wtedy bede mogla dalej myslec.. jak zamilknie to wiadomo o co chodzi a jak nie to powiem mu, ze z raczki do raczki i po problemie..

Na forum prawnym pisza mi, ze przywiezc auto pewnie przywiezie ale nie wiadomo w jakim stanie. Moze i racja.. Chociaz w umowie doczytalam,ze auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym itd. Moze wtedy jezeli cos bedzie nie tak to sie bede odwolywac ? hmm jak myslisz?

Gość sara 46
Uciekaj od takiego sprzedawcy !!!!! Handluj zawsze twarzą w twarz. NIGDY nie wysyłaj wcześniej pieniędzy, za nim nie obejrzysz towaru. Zdjęcie może być całkiem innego samochodu niż tego , który ci oferuje do sprzedaży.A po co ten zadatek , czego się sprzedawca boi ? , że nie kupisz ? masz do tego święte prawo !!! Dużo w telewizji mówili na ten temat w '' Ekspresie reporterów '' na temat tego typu oszustw ale ty chyba nie oglądałaś a szkoda bo nie kupowałabyś kota w worku , [ są całe gangi , które doskonale się na tym znają jak oszukać klienta ].

Glupia nie jestem jeszcze nic nie wplacilam i nic nie podpisalam. Na szczescie mam faceta, ktory zna sie co nieco na tym i zalatwi to z facetem po swojemu juz heh :) ale dzieki za rady :)) przynajmniej dowiedzialam sie co nieco :P

No wlasnie wiem, ze wyglada zajebiscie i stad caly problem .. Oj kochana za duzo sie juz po komisach za tym autem wyjezdzilam i duzo juz widzialam.. na ten trafilam przez przypadek i jak widzisz od poczatku problemy i dylematy. Moj facet mi sie tym zajmie juz bo ja nie mam do tego glowy. Jedynie co ustalilismy z gosciem, ze w piatek jedziemy to auto zobaczyc a wtedy zdecydujemy.. Takze skoro sie zgodzil to wydaje mi sie, ze nie ma nic do ukrycia. A stan samochodu sprawdzimy w ASO. Nie wiem po co tyle nerwow bylo :) no ale baba jak baba :) pozdrawiam.

Słuchajcie niedawno brałam udział w całkiem ciekawym programie Program Aktywizacja, który bardzo mi pomógł w rozwinięciu mojej firmy. I chciałam podzielić się swoimi wrażeniami z Wami. Generalnie pomoc wiązała się ze zmniejszeniem wydatków, które, jak wiadomo na początku prowadzenia firmy, są bardzo duże. Wciąż prowadzę księgowość w programie wfirma.pl i jak najbardziej polecam go innym. Wcześniej orientowałam się na rynku takich aplikacji i muszę przyznać, że ten zawiera wszystko, co jest dla mnie niezbędne. Jeśli chodzi o sam program przez 12 miesięcy jest całkowicie bezpłatny w pełnym zakresie i bez żadnych zobowiązań (także późniejszych). Program proponuje rozwiązania znacznie zmniejszające koszty utrzymania małych przedsiębiorstw. Generalnie wsparcie polega nastworzeniu młodym przedsiębiorcom warunków do samodzielnego funkcjonowania ich firmy w strefie finansów poprzezdarmowe udostępnienie aplikacji on-line do prowadzenia księgowości internetowej oraz zarządzania sprzedażą firmy, które w dużej mierze obniżająkoszty związane z obowiązkami przedsiębiorstw wobec Skarbu Państwa. Więcej informacji znajdziecie na: http://www.facebook.com/ProgramAktywizacja. Zachęcam do udziału w programie. Ja skorzystałam i nie żałuję.