Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobiejednaja

Czy sa jakies mamusie,ktore zaczynaja starania po raz 2?

Polecane posty

Gość takasobiejednaja

Witam, Jestem miesiac po odstawieniu tabletek anty i w tym cyklu mamy zamiar zaczac sie starac o drugie dziecko :) Mamy 16-miesiecznego synka. Mam nadzieje,ze znajdzie sie wiecej mamus tych,ktore staraja sie po raz drugi jak i tych,ktore staraja sie po raz pierwszy. Razem razniej :)

Ja rowniez staram sie o dzidziusia.To bedzie moja pierwsza ciaza.2 miesiace temu odstawilam tabletki, w pierwszym cyklu sie nie udalo.Moze w drugim?Biore kwas foliowy.troche sie boje, ale chyba to naturalne przy pierwszej ciazy.

Gość Mama Nikoli
Moja corka ma 11 mcy i tak sie zastanawiam kiedy najlepszy czas na drugie dziecko... Autorko Twoje ma 16nascie nie boisz sie jak to bedzie z dwojka urwisow?:)

chyba przy kazdej ciazy sa obawy i leki.ja sie boje czy sobie poradze z dwojka maluchow,do tego przychodza mysli czy bede drugie dziecko kochac tak samo mocno jak pierwsze i czy synek nie poczuje sie odtracony,czy nie bedzie zazdrosny itd.. takie mysli sa chyba normalne,bo widze,ze chyba kazda mama tak ma hehe poprzednio udalo sie w 2 cyklu,mam nadzieje,ze teraz tez szybko sie uda

Gość to ze sie udalooooo
pierwszy raz szybko nie znaczy ze za 2 razem uda sie szybko

Gość Mama Nikoli
No to trzymam kciuki zeby Wam sie udalo i zeby to byla coreczka:) A z ciekawosci ile mial synek jak zacza chodzic?

no wlasnie boje sie hehe ale co tam..bardzo chcemy miec dwojke. wydaje mi sie,ze to bedzie dobra roznica wieku, pomiedzy moimi bracmi sa 3 lata,a pomiedzy szwagrem i moim M jest 2.5 roku.i moja mama i tesciowa byly zadowolone z takiej roznicy

a czy ja mowie,ze to oznacza,ze za drugim razem tez bedzie szybko?? chyba wyraznie napisalam,ze mam taka nadzieje,prawda? Zaczal chodzic tydzien po pierwszych urodzinach :) Od 9go miesiaca biegal z chodzikiem-pchaczem tylko,ze bal sie go puscic

Gość Mama Nikoli
Napewno bedzie szybko bo niby czemu mialoby sie cos zmienic... U nas udalo sie w pierwszym cyklu:)

Gość pozazdroscic ci autorko
synka i powodzenia zeby za drugiem razm sie udalo szybko jak przy pierwszym ja staram sie juz 3 lata prawie o swoje pierwsze dzieciatko mysle ze inseminacje bedzie juz na jesein jak wszytko dobrze pojdzie ale co przezywam to przezywam:(

Gość Mama Nikoli
Wspolczuje ci kochana tych staran, niesprawiedliwa jest ta natura ze te co chca miec dzidzusia to nie moga a inne usuwaja bo nie chca:( Ale Tobie napewno sie uda 3 lata to jeszcze nie tak dlugo, nie raz zaskoczenie jest nawet po 5ciu...

Gość pozazdroscic ci autorko
dzieki za mile slowo ale u tylko inseminacja moze pomóc gdyz jak sie okazalo maz ma za slabe plemniki i nie da sie juz nic z tym zrobic na naturalna ciąze nie mamy szans a wiecie co jest najgorsze? sisotra jest w 27 tyodniu ciazy a szwagierka siotra męza w 15 tygodniu ciazy smutne to gdy sie chce a nie moze

Gość Mama Nikoli
To przytlaczajace ale wkrotce i ty bedziesz szczesliwa, zobaczysz uda sie! A masz z kim o tym porozmawiac czy raczej ukrywacie problem (ja bym chyba nikomu sie nie zwierzyla ani znajomemu ani z rodziny a probowalabym do skutku)?

u nas też dzidzia mr.2 w planach. Po wakacjach zaczynamy "starania" w klinice in vitro.

Ja jeszcze miesiąc temu upierałam się: ŻADNYCH DZIECI WIĘCEJ!!!! ŻADNYCH PORODÓW ITD!!! Instynkt macierzyński wziął jednak górę i od sierpnia my też będziemy starać się o drugie dziecko :):):):) Najchętniej chciałabym bliźniaki.... żeby 2 razy nie musieć porodu przechodzić ( zachciało mi się 3 dzieci xD)

Ja bym nie byla pesymistyczna ;) Mam kolezanke,ktora starala sie 4 lata..byla inseminacja i tez sie nie udalo..lekarze doradzali jej in vitro..zaczeli juz nawet z M pieniadze odkladac..pojechala do Pl zrobic badania i jak na zlosc @ znow nie chciala przyjsc..a potem sie okazalo,ze powod byl dosc banalny..zostalo jej juz tylko 5 tyg do rozwiazania ;) :D Jak mi powiedziala,ze jest w ciazy,to az sie poplakalam. tina pierwsze dziecko tez bylo po in vitro czy naturalnie?

w jednej kwestii mam troche latwiej przy staraniach-wiem dokladnie kiedy mam owulacje,bez zadnych testow..brzuch boli mnie jak na okres,a jajniki rwa okropnie

takasobiejednaja też tak mam podczas owulacji :) tzn... nie boli mnie bardzo, ale czuję brzuch i zawsze jakaś taka ładniejsza jestem jak mam owulację :D

:D na bank!!! Ponoć z każdą kobietą tak jest ;) Kiedyś u nas na uczelni jak mieliśmy zajęcia z psychologii to wykładowca mówił o badaniach, które były robione m.in. na wyborach piękności. Ponoć najlepsze miejsca zajmowały kobiety, które akurat miały owulację :D Do tego podczas owulacji zwęża nam się obwód talii a powiększa obwód biustu i bioder. Jest to w niewielkim stopniu ( milimetry dosłownie). Udowodnione też jest, że podczas owulacji łatwiej jest poderwać faceta :D

Dokładnie :D Teraz będziemy pół miesiąca stać przed lustrem i patrzeć kiedy możemy xDxDxDxD

Gość sylwia80
Witam , chciałabym dołaczyc do grona staraczek , mam juz synka 7,5 roku i teraz zamarzyła nam sie córeczka :)))) , ale niestety 4 cykle bez efektu , synus był za pierwszym razem utrafiony :) , od tego cyklu zaczęłam brac wiesiołek i castagnus , a 29 czerwca wizyta u ginekologa mam nadzieje że sie w końcu uda :)))

Hej Sylwuś ;) Może za bardzo chcesz i nie wychodzi? U nas córka też wyszła za pierwszym razem ( dosłownie za moim pierwszym razem :P). Teraz płeć i jest obojętna. Zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Gość Chce dziecka po raz drugi
Ja też się staram o drugie dziecko od listopada czyli ponad pół roku. Mam już syna prawie 2latka ustrzełonego w 4 cyklu. A teraz jeszcze nic się nie udało. Mój mąż że względu na pracę bywa w domu tylko w weekendy i to chyba przez to że seks za rzadko.on ma 32 lata ja 25.więc jesteśmy jeszcze młodzi i mam nadzieję że się uda.a w lipcu jedziemy na wakacje i może wtedy

Gość sylwia80
W sumie płeć obojetna , aby dzidzia była zdrowa , ale tak pocichu marzy się nam córka :)

HEJ.Fajnie,ze wiecej osob sie odzywa. Ja mam nadzieje,ze teraz bedzie coreczka,ale jak nie,to coz...wazne,zeby bylo zdrowe. Trzymam kciuki za nas wszystkie ;) Moj synek jak na razie nie szykuje sie do spania,pewnie znowu pojdzie o 23..

Dzien dobry wszystkim :) My juz sobie wstalismy i jestesmy po sniadanku.Pogoda ladna,wiec kawka i na spacerek :D Dzis 3dc..moglaby @ juz sobie pojsc..

ja tez sie dolaczam do was my mamy juz wieksza dziewczynke bo ma 2 lat5ka jednak staralismy sie o nia dosc dlugo .... mam nadzieje ze teraz nie bedzie trzeba czekac kilku lat na rodzenstwo :)