Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakkkkk tooo jest

CZY JEST TU RADCA PRAWNY? Jak jest z widzeniami dziadków i ojca z dzieckiem??

Polecane posty

Gość jakkkkk tooo jest

Nie mamy ślubu ,córka ma nazwisko ojca . Teściowie mają zły wpływ na wnuczkę . Mam nagranie w którym jest dowód iż teściowa ma problemy z nerwami. Leczyła się też psychiatrycznie. Rozstałam się z ojcem dziecka.Nie chcę utrudniać kontaktów z córką , lecz wolałabym aby ich spotkania odbywały się pod moją obecnością. Teściowie też będą chcieli starać się o widzenia z wnuczką. Jak to jest z prawem ? Czy dostaną widzenia a jak tak to czy jest szansa że widzenia zarówno teściów z wnuczką jak i ojca z córką bedą mogły odbywać się tylko w mojej obecności ( jeżeli udowodnię , że mają na nią zły wpływ .

Gość jakkkkk tooo jest
up

Gość matko z poprzedniego
tez sie chetnie dowiem

Ja wiem na ten temat tylko tyle, że najlepiej wnieść sprawę o uregulowanie kontaktu z ojcem, jeśli dziecko nie ma 3 lat to spotkania odbywają się pod kontrolą matki, chyba że matka wyrazi zgodę na spotkanie dziecka z ojcem bez jej udziału. Co do dziadków, wydaje mi się, że to oni muszą wnieść sprawę o uregulowanie kontaktów z wnukiem, a Ty ewentualnie możesz wykazywać, że takie kontakty są niewskazane. Jeżeli dziecko ma więcej niż 3 lata, to kwestię obecności matki przy spotkaniach ustala się sądownie, mniej więcej orientuję się na jakich zasadach ale pewności nie mam, więc nie piszę żeby nie wprowadzić w błąd.

Gość jakkkkk tooo jest
aha czyli jeżeli mala ma dopiero rok to nie mam się co obawiać bo takie spotkania bedą odbywały się tak czy tak pod moją obecnością??:) Bardzoo mnie uspokoiłaś :)

wypowiadam się w oparciu o przypadek mojej przyjaciółki, która miała niedawno rozprawę o uregulowanie kontaktów. Załóż sprawę jak najszybciej.