Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka z poprzedniego pokolenia

SZLAG MNIE DZISIAJ TRAFIŁ

Polecane posty

Gość nie te czasy
"ale tu przez ostatnie minuty toczy sie rozmowa o klapsach" o klapsach typu takiego jak wymierzyla ta baba swojemu dziecku na parkingu.Przynajmniej ja o takich klapsach mowilam.Jezeli klaps tego typu jest dla was czyms normalnym to jestescie w bledzie.I za cos takiego mozna odpowiedziec w UK.Delikatnego pacniecia w tylek nikt przeciez nie bedzie zglaszal.Ale jak sie pierdyknie dzieciaka tak,ze ten sie przewraca-jeszcze na parkingu gdzie jezdza samochody no to z jakiej paki wyskakujecie z tym,ze to dla dobra dziecka:/

Gość nie te czasy
"Już ja wiem skąd tyle rozwrzeszczanych, niewychowanych dzieciaków :/ " najczesciej takie wlasnie dostaja klapsy:/co z tego,ze taki dostanie klapsa jak pojdzie zrobi to samo,bo mama nie widzi.

Gość nie te czasy
a jak dzieciak jest za zywy to istnieja w sklepach specjalne szelki dla dzieci i juz nigdzie nie ucieknie.To nie jest sredniowiecze.

Gość do nie te czasy
moje dziecko sie przewrocilo jak zlapalam je za reke,bieglo akurat do wielkiego psa.Ja bieglam zanim i w ostatniej chwili zalapam za reke. I co teraz?nikt mnie wzrokiem nie zmierzyl! i juz nie przesadzajcie,ze jak dziecko klepniesz w tylek i sie przewroci to to wielkie maltretowanie!!! nietore z was maja mocno nie pokolei w glowie!

Gość do nie te czasy
nie widzialas jak matki innych narodowosci kalpsy daja??? a taka z ciebie UK dziewucha:)5 lat za granica,jezyka juz nie znasz:) osmieszasz sie dziewoczka!

Gość do nie te czasy
eddafi-i o tym mowa.niektorzy tutaj myla klapsy z maltretowaniem. caly czas probuje wytlumaczys,ze sa sytuacje gdzie dziecku nalezy sie klaps! bo co by bylo gdyby dziecko wbieglo pod samochod? czy TE MATKI POLKI by wtedy mialy litosc nad toba,matka?wtedy to dopiero by cie zezarly wzrokiem! niektore z was sa tak glupie,tepe,debilne ze szkoda na was slow! dobro dziecka!przede wszystkim!i nawet jak to dobro dziecka musi byc klapsem wymierzone!

Gość sramanatowszystkokkkkk
jakby wam np. maz lochy przypierdollil na srodku ulicy za to ze przeszlyscie na czerwonym, albo inny rownie durny argument, to moze cos do tego plytkiego lba dotarloby dziecko jest1000 razy wrazliwsze a wlasnie jako bezbronne dziecko jestesmy narazeni na najgorsze naduzycia bo nie dosc ze wielu rodzicow nie powinno nimi w ogole zostac, to jeszcze spoleczenstwo bez serca i rozumu pozwala na takie traktowanie

Byl kiedys taki fajny topic, ale nie moge znalezc, gdzie mamuski twierdzily ze dawanie klapsow to super metoda wychowawcza, i ze przez pieluche to dziecko i tak nic nie czuje :-D :-D :-D

eddafi i mi wlaśnie się o to rozchodziło! Są momenty, że klaps ( stety/niestety) jest jedynym słusznym rozwiązaniem. W takich sytuacjach ( parking, ulica, łapanie za żelazko, włażenie na okno itp) nie możemy pozwolić na to, by dziecko uczyło się na własnych błędach!

dla mnie kazde podniesienie reki na dziecko, i to jeszcze takie male jest kleska wychowawcza. Jako dorosly inteligentny czlowiek dajecie pokaz swojej nieudolnosci, i ograniczenia, wypowiadajac sie za karami cielesnymi.

Każdy wychowuje dziecko jak mu się podoba. Nie mamy prawa wtykać nosa w to czy ktoś daje klapsy czy nie.

Gość z taką kasą nie ma szans na
hahaha - jak dostanie w d...ę to zrozumie że żelazko jest gorące :D Jak dostanie to zrozumie, że mama lubi go bić jak jej coś nie pasuje. Więc jak dziecku coś nie bedzie pasować, to też będzie biło bo to przecież o to chodzi. Przecież wolno bić jak coś się nie podoba :D

pewnie ze tak, ale szlag mnie trafia, jak twierdzicie ze sa momanty ze klaps jest jedynym slusznym rozwiazaniem. Wspolczuje

Gość do jelly
zycze ci by twoje dziecko wlazlo ci z dwa trzy razy na parapet albo wbieglo pod auto-ciekawa jestem czy bys jak debilka stala i tlumaczyla,ze nie wolno! to by swiadczylo o tobie-ze jestes kretynka! bo kazda normalna matka by zareagowala wlasnie klapsem! dziecku mozna tlumaczyc jesli zrobi cos co nie zagraza jego zyciu,ale w niektorych sytuacjach to sorry-tlumaczenie nie powinno miec miejsca. Dziecko powinno wiedziec,ze jak zrobic cos niebezpiecznego to bedzie klaps!

do jelly ''zycze ci by twoje dziecko wlazlo ci z dwa trzy razy na parapet albo wbieglo pod auto-ciekawa jestem czy bys jak debilka stala i tlumaczyla,ze nie wolno! to by swiadczylo o tobie-ze jestes kretynka! bo kazda normalna matka by zareagowala wlasnie klapsem!'' hahahahah :-D :-D :-D Super, ze jestes taka normalna matka :-D :-D :-D

Gość sramanatowszystkokkkkk
dziecko to czlowiek, a nie zabawka, nie masz prawa wymierzac mu kar cielesnych, i to nie jest kazdego sprawa co robi ze "swoim" dzieckiem (dziecko to autonomiczna jednostka, a nie "moj" maly niewolnik). dopoki to sie nei spotka z ostracyzmem, to takich przypadkow bedzie caly czas wiele

Gość do jelly
jesli ktos o byle co bije dziecko to nalezy sie wtracic,ale nie w sytuacji kiedy dziecko wybiega na parking,badz na ulice! i przestancie juz

zgadzam się z do jelly. Mało jest dzieci, które po rozmowie z mamą nie popełniają drugi raz tego samego błędu ( i wszyscy dobrze wiemy o tym... gdyby tak nie było w wieku 3 lat mieli bysmy dzieci odchowane). Ciężko jest zatem dziecku powtarzać 10 razy żeby nie właziło na okno czy nie dotykało żelazka- chyba, że chcemy narazić jego zdrowie. Prędzej po klapsie się nauczy niż po 1 rozmowie.

Wtrącać to się można jak matka katuje dziecko albo leje za niewinność a nie za klapsa, który dosłownie może uratować życie.

Belik teraz to juz przeszlas sama siebie :-D ''Wtrącać to się można jak matka katuje dziecko albo leje za niewinność a nie za klapsa, który dosłownie może uratować życie'' KLAPS RATUJACY ZYCIE :-O

i jeszcze jedno : ''jak matka katuje dziecko albo leje za niewinność '' a jak dziecko cos ''zlego'' zrobilo , to ma prawo je lac, czy jak ????????????????? :-O :-O

Gość 463723857629164
noo lejcie te swoje dzieci na pewno im to na dobre wyjdzie

Gość ........ to ja
cos dodam. moje dziecko ugryzlo mnie(1,5 roku)trzymalo i z wielka pasja gryzlo moj palec coraz mocniej. i co waszym zdanie mialam zrobic???na poczatku krzyczalam-z bolu.A dziecko smialo sie przez zeby. dalam klapsa-ze zdziwnia puscil moj palec. i co waszyym zdaniem mialam zrobic?tlumaczyc spokojnie,ze ma puscic moj palec? jak go puscil w koncu to krew mi poleciala jestescie nienormalne.Sa sytuacje,ze klaps sie nalezy.

........ to ja przepraszam, ale to Ty chyba jesten nienormalna, jezeli bachor Ci palec do krwi gryzie :-D Patologia :-D

Gość może zamiast klapsa powinnaś
ugryźć palec dziecka i pokazać mu, że to boli? Nie dotarłoby?

może zamiast klapsa powinnaś to wymaga pewnej inteligencji, i dojrzalosci, a tego neistety wielu brakuje ...

Ho!ho!ale dyskusja!Tak jak sądziłam,część zrozumie,część będzie psy wieszać...jak z tymi od krzyża...Ciekawe,w jakim wieku macie dzieci?I czy kiedykolwiek byłyście w podobnej sytuacji?

Gość Ja bylam wychowywana
bez klapsow rodzice nigdy mnei nie uderzyli. Jestem teraz normalna osoba - nie kradne , nie oszukuje. Jestem bardzo wrazliwa na innych. moja mam czesto ze mna rozmawiala i wszytsko tlumaczyla owszem czasem krzyczala na mnie ale bicia nigdy nie bylo. Szkoda, ze tak duzo osob tutaj broni "matki" tego dziecka dla mnie to nie o uwierzenia jak czytam co takie osoby wypisuja. Pewnie same zachowujecie sie tak samo i dla was to normalka. :( Jak tak was czytam to mi sie od razu przypomina myszsza, ona tez takie metody wychowawcze stosuje u swoich synkow. Dziecku tzreba jak najwiecej tlumaczyc i rozmawiac z nim a nie bic bo potem sie wam za to odwdzieczy. A to co Ty autorko napisalas to przechodzi wszelkie granice ja na Twoim miejscu zwrocilabym tej kobiecie uwage.