Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeeerrrrida

kto oddal dziecko do adopcj

Polecane posty

Gość poszukiwaczka.pl
nie oddawaj dzidziusia pozalujesz ja to zrobilam teraz lecze depresje

Gość do merida
zamaldują dziecko tez..wiem jak mąż zapomniał zamaldować synka to po 4 miesiacach przyszlo wyzwanie z urzedu miasto ...

Gość prawdziwa masakra
Musisz sobie coś postanowić ,rozumiem Ciebie ,że nie jest Tobie lekko jesteś sama,ale musisz być silna.To dziecko to dar,nie może być za i przeciw i jak coś to oddaj do wybranej rodziny...to nie jest pies!!!! To dziecko,malutkie bezbronne,człowieczek który czuje,potrzebuje uwagi,troski,ciepła,pielęgnacji...Kto mu to zapewni jak nie Ty??? Kto będzie miał tyle cierpliwości obcy ludzie...? Nie skazuj swojego dziecka na taki los,dom dziecka,rodzina zastępcza... może Ty nie zaznałaś rodzicielskiej miłości...to chociaż daj szansę swojemu dziecku i sobie :) Kochaj i pozwól się kochać!!!! Będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!

Gość meeeeerrrrida
kocham to dzieciatko ale nie dam chyba rady watpie ze mi ktos pomoze

Gość prawdziwa masakra
To już Twój wybór i szkoda,że taki...nie licz na pomoc innych tylko sama weź się w garść.Jak będziesz potrafiła żyć z myślą,że Twoje dziecko gdzieś tam błąka się po świecie zamiast być przy Tobie to gratuluję!!! Może masz taki charakter... Nie jest powiedziane,że dziecku będzie źle może będzie szczęśliwe bez matki,która go nie chciała...pytanie tylko co z sumieniem...? Jeśli je jeszcze w ogóle masz...

Gość uieryg4iut
Jak strasznie naiwne muszą być te osoby które wypisują te brednie o sumieniu o bezinteresownej miłości dziecka do matki i żałowaniu....

Gość gfiugr
Tylko co ma piernik do wiatraka? Jak się dzieciaka nie chce to się nie żałuję. Ja dziecko oddałam do adopcji jakieś 8 lat temu - piszę jakieś bo po prostu już nie pamiętam kiedy to dokładnie było. I wierzcie mi sumienie żadne mnie nie dręczy. Sumienie mnie by dręczyło jakbym wpakowała się w dzieciaka i zniszczyła sobie nim życie moje spokojne życie. Życie nie poświecone ani karierze ani pieniądzom ale życie wolnego człowieka który może sobie wyjść z domu i wrócic za tydzień i nikt z tego powodu nie umrze. Czemu wy ludzie nie potraficie pojąć, że nie każdy marzy aby zmarnować sobie życie w pieluchach ? Gdybym miała oddać dziecko jeszcze raz to bym tego nie zrobiła i tylko dlatego, że ciążę bym usunęła.

Gość do autorki pytanie
To ze ojciec dziecka jest za granica to nie znaczy ,ze nie mozesz go podac o alimenty...JEstesmy w UNI ..Szybko go namierza. W ktorym tc jestes ? Na kiedy masz termin ?

Gość do autorki pytanie
Wpis gfgru- Zenada :( Dopuszczasz do sytuacji gdzie zachodzisz w ciaze ,tylko po to zeby oddawac dzieci,czy usowac ?! Jak dla mnie takie kobiety jak Ty powinny sie wysterylizowac i isc na psychoterapie ,bo widocznie w domu za malo misloaci mialas .zal mi Ciebie ..:(

Gość do autorki pytanie
Po co takie osoby ktore oddaja"usowaja"dzieci itd siedza na dziale ciaza,macierzynstwo ?! Mhy ,mnie sie wydaje ,ze to prowokacje..

Gość gfiugr
Antykoncepcja jest zawodna jakbyć nie wiedziała. A sterylizacja? Czemu nie, stwórzcie państwo w którym sterylizacjia była by legalna to i byście nie musiała tak lamentować.

Gość gfiugr
i nie usówać a USUWAĆ jak chcesz byś mądra to przynajmniej poprawnej polszczyzny się naucz bo ortografia to już w podstawówce powinna być w małym paluszku

Gość do autorki pytanie
Ja nie mieszkam latami juz w Pl,wiec ortografii nie cwicze i nie pamietam,mam meza Kanadyjczyka wiec z tym ciezko...Zreszta nie pora lapac za slowka ,wystarczy spojrzec na takie bagno w glowie osoby ktora pisze takie posty na takim dziale..Kobieto idz na zdrowie i urode czy diete ,bo i takie sa na kafe a mnie sie nie chce czytac takich glupich teorii jakie wyrazasz ..:O

Gość do autorki pytanie
Tu gdzie mieszkam jest legalna...JEstes taka nowoczesne to wybierz to zycia mniej zasciankowe panstwo niz PL....

Gość gfiugr
To ze tobie się nie podoba to co czytasz to wyłącznie twój problem, widocznie to jednak ty masz jakieś problemy skoro nie możesz pogodzić się z tym że ludzie mają inne zdanie niż ty. Nie widzę powodów dla których miałabym tu nie pisac skoro temat jest w jakiś sposób związany ze mną. To raczej ty jesteś nie tam gdzie trzeba skoro cię to nie dotyczy i to ci się nie podoba.

Gość gfiugr
I jak ci się żyję w kraju który pozwala mordować śliczne dzidziolki? Idąc twoi tokiem rozumowania musisz wrócić do tej zaściankowej polski gdzie się nie morduję dzidziolków ;)

Gość prawdziwa masakra
gfiugr właśnie Twój wpis to żenada.Nie chcesz sobie zmarnować życia w pieluchach?A przez Ciebie może sobie życie też ktoś zmarnował..? A poza tym ...jeśli z kimś współżyjesz to musisz brać pod uwagę ewentualne "zaciążenie",ale jak się widzi tylko czubek własnego nosa to żal...spełniaj się wychodząc z domu i wracając za tydzień...szczyt marzeń!!!

Gość gfiugr
No ja się na ten świat nie prosiłam i urodziłam się dlatego że moi rodzice chcieli mieć dzieci. Ja nie chce i na tym polega ta ogromna różnica. Dla was szczytem marzeń jest przesiedzenie całego życia w domu, dla mnie niekoniecznie.

Gość meeeeerrrrida
ja tego nie chce robic jak ty wyzej dla wygody jesli miala bym mieszkanie lub mieszkala katem u kogos to biore malenstwo bez problemu a tak nie stac mnie na wynajecie. w 23 t c jestem juz kazdy podejrzewa u mnie ciaze plotkuja o moim brzuchu czuje sie jakby nieslubne dziecko bylo katastrofa

Gość meeeeerrrrida
wiem ze jestem egoistka bo chce oddac do adopcji i bede zalowac na pewno bo zawsze lubilam dzieci a swoje to pokochalam . kiedys marzylam o dziecku ale nie wyobrazalam sobie takiej sytuacji

Gość meeeeerrrrida
juz wiem ze nie oddam dziecka i bede miala gdzie mieszkac z nim ;D jestem szczesliwa

gratulacje;* czytałam sobie wasze komentarze i tez nie byłabym w stanie oddać dziecka do domu dziecka;/ mino ze mam 20lat dzieci jeszcze nie mam ale chciałabym w przyszłości zaadoptować takie maleństwo.bo żal mi dzieciaczków w domach dziecka.;(

Gość ha ha ha mm
to jakies prowo bo raz autorka pisze,ze oddala i nie zaluje a potem,ze jest w ciazy i chce oddac. DAJECIE SIE PROWOKACJI a zreszta,kto bedzie siedzial na dziale ciaza jak dziecko oddal???

Gość meeeeerrrrida
po co mi prowokowac szukalam porady to ty wyzej piszesz po calej kafe na kazdym temacie o prowo bo nie masz co robic

Gość gość
O pomoc lepiej powalczyć jeśli się odda dziecko to zostaje na całe życie w psychice Czasem są ludzie którzy pomagają a zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci nie są obojętni

Gość meeeeerrrrida
dobrzy ludzie mi pomagaja dawaja ubranka i kosmetyki dla dzidzi mieszkac z nim mam gdzie bo pogadalam z ciocia i nie ma nic przeciwko a myslalam ze inaczej zareaguje. bede miala ino jeden problem bo bede chciala pracowac i skims zostawiac