Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blondyna_1988

Kurs pedagogiczny

Polecane posty

Cześć wszystkim. Czy ktoś z Was robił taki kurs aby mieć jakiekolwiek uprawnienia? Ja jestem po studiach inżynierskich, w lutym zaczynam magisterskie nie zwązane z pedagogika. W czasie wolnym od studiów chciałabym we Wrocławiu zrobić kurs pedagogiczny. W przyszlosci chaialabym miec mozliwosc w ostatecznym wypadku pracowac w szkole jako nauczyciel przyrody czy tez chemii (z tym wiąże sie moj kierunek studiow). Jak wyglada taki kurs? Moze ktos orientuje sie gdzie we Wrocławiu można taki zrobić? Wiekszosc jest dla czynnych zawodowo nauczycieli...

Gość aziii
teraz chyba nie ma już takich kursów

Gość lasia
moi drodzy pomóżcie! :) jest taki sobie konkursik foto i chciałabym, abyście oddali na mnie głos ;) temat to niezwykłe ujęcie przedmiotu codziennego użytku, a tutaj jest link do zdjęcia http://konkurs.fotokursy.com.pl/praca/699#sho w nie musicie się nigdzie rejestrować, wystarczy kliknąć (tam jest obok zdjęcia na niebiesko "+zagłosuj") dzięki wszystkim, którzy wsparli amatorkę fotografii ;)

aziii - Mżliwe żeby takich kursów już nie było?? Może ktoś coś jeszcze wie na ten temat? Jesli rzeczywiscie trwają dłużej to jestem w stanie się poświęcic :)

ja kilka lat temu płaciłam pięćset zł , a potrzebowałam uprawnień bo pracowałam ze stażystami i praktykantami (licealiści ) więc musiał być Ktoś kto pełnił f-cję opiekuna pedagogicznego

Gość ladaco
są takie kursy

Gość ladaco
dla nauczycieli i innych grup zawodowych 2,5 miecha trwają

Gość ladaco
centra szkoleniowe robią

Gość anka-tor878
czyzby biotechnologia:-)? ja robiłam ale w bydgoszczy trwał 2 lata kursy mieliśmy w trybie stacjonarnym popołudniami ale są też w trybie niestacjonarnym. my mamy uprawnienia do nauki biologii i chemii, a także zawodowych typu mikrobiologia, produkcja roślinna itp.

Blondi w oficerkach "taki kurs , który daje Ci uprawnienia opiekuna pedagogicznego trwa nie więcej niż dwa miesiące". Chętnie na taki właśnie kurs zapisałabym się. Szukałam troszkę po necie, niestety większość kursów jest doszkalających dla czynnych nauczycieli.. Cieżko jest :)

Gość Edyta

Są różne typy kursów pedagogicznych, nie wiem czy taki też daje takie same uprawnienia, ale ja robiłam internetowy kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu na stronie www.kurspedagogiczny.pl - polecam

Gość irenn

Myślę, że jeden z ciekawszych programów szkoleń dla nauczycieli dzieciaków 2-5 lat to facebook.com/Kraina-Ma%C5%82ego-Einsteina . Przeglądam grupę dość intensywnie. Można powiedzieć, że szkolenia skupiają się na rozwoju głównie prawej półkuli mózgowej odpowiedzialnej za kreatywność. Do tego wprowadza się wszystkiego trochę, czyli fizykę, biologię, mnóstwo kreatywnych rzeczy. Wszystko na zasadzie zabawy. Poczytaj, bo fajnie udokumentowany program i z terminami szkoleń raczej nie ma większych problemów.

Gość gość
Dnia 14.06.2011 o 23:36, Blondyna_1988 napisał:

Cześć wszystkim. Czy ktoś z Was robił taki kurs aby mieć jakiekolwiek uprawnienia? Ja jestem po studiach inżynierskich, w lutym zaczynam magisterskie nie zwązane z pedagogika. W czasie wolnym od studiów chciałabym we Wrocławiu zrobić kurs pedagogiczny. W przyszlosci chaialabym miec mozliwosc w ostatecznym wypadku pracowac w szkole jako nauczyciel przyrody czy tez chemii (z tym wiąże sie moj kierunek studiow). Jak wyglada taki kurs? Moze ktos orientuje sie gdzie we Wrocławiu można taki zrobić? Wiekszosc jest dla czynnych zawodowo nauczycieli...

Kurs to mozesz zrobic np. kosmetyczny czy kominiarski. Nauczyciel musi miec wyksztalcenie wyższe pedagogiczne + uprawnienia specjalistyczne do nauki przedmiotu