Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozzalona zyciem

postanowilam popelnić samobójstwo

Polecane posty

Gość rozzalona zyciem

z powodu tradziku amen

Gość wejdz w opcje
jakich metod leczenia próbowałaś?

Gość trytytytyttyrrrrrrryyyytttttt
zaraz cię tu zgłoszą na policję, więc uważaj

Gość rozzalona zyciem
wszystkich

Gość nie boisz sie cierpienia
w piekle

Siostro... w 2031 roku zrobimy to wszyscy razem. Nasza Kafeteryjna Sekta 2031 Roku nie toleruje takiego wychodzenia przed szereg, u nas wszyscy są równi. Musisz poczekać z tym.

Gość wejdz w opcje
a hormony masz w porządku?

Gość rozzalona zyciem
nie ma piekal a nawet jakby to i tak juz zniesli karanie samobójców

Gość wejdz w opcje
odpowiedz mi jak sie to dokladnie objawia? swedzi cie buzia, po jakichs potrawach cie wywala?

Gość rozzalona zyciem
jest czerwona i mnie swedzi i piecze hormonów nie sprawdzalam ale nie jest to raczej tradzik hormonalny bo z tego co wiem objawia sie on głownie w oklicach brody

Gość dresss code
weź się za leczenie a nie pieprzysz jak potłuczona, dziś jest tyle leków i metod, że wystarczy ruszyć tyłek

Gość rozzalona zyciem
przeczytalas w ogole ? uzywalam juz wszystkiego

Gość wejdz w opcje
obstawiam że to alergia bądź wyprysk alergiczny tudzież trądzik kosmetyczny. mówi ci to coś?

Gość wejdz w opcje
domyslam sie, ze piszac "wszystkiego" masz na mysli farmaceutyki? tez walczylam z tradzikiem wiele lat

Gość rozzalona zyciem
tak mam na myśli differin, epiduo, duac, skinoren a nawet roaccutane :( a Tobie co pomogło ?

Gość wejdz w opcje
zmiana kosmetyków. staram się użwać tych tzw. naturalnych, bez parafin, bez glikoli, żeli bez sles, sls czy innych, delikatnych produktów. na syfy olejek z drzewka herbacianego, jeśli nie masz naczynkowej cery to lawendowy jest silniejszy, hydrolaty m.in. z oczaru który rozjasnia i leczy trądzik także. i dieta u mnie jest ważna. nadal coś tam wyskoczy, ale dopiero niecałe pół roku stosuję taką pielęgnację, jednak różnica jest ogromna.

Gość rozzalona zyciem
jakie konkretntych kosmetyków uzywasz? Głownie chodzi mi o zel do mycia twarzy, ja ma delikatny dla dzieci ale i tak czuje ze mnie przesusza i skóra jest sciagnnieta po nim .

Gość zero słodyczy i czipsów
jedynie to owoce i miód żadnych pudrów reszty nie pamientam co było zabronione bym musial sie spytac siostrzenicy piekło istnieje bo też chciałem popełnić samobója ale przed premiera przyśnił mi sie dziecko które utopiło sie w oczku wodnym i powiedziało ze pujde do piekła jak to zrobię i pokazało mi własny pogrzeb tu macie wszystko opisane http://www.taw1.republika.pl/horak.html

Gość wejdz w opcje
cery tradzikowej nie wolno absolutnie przesuszac :( ja mam suhada nature ale Tobie polecam w takiej sytuacji dr scheller zel do mycia twarzy, albo lepiej mleczko nawilzajace do mycia twarzy, jest bardzo delikatne, kosztuje około 20 zł wiec nie jest jakies strasznie drogie, a jest w superpharm chociazby chyba tez w rossmannie i naturze mozna zdobyc. dobrze czysci i lagodzi skore. sprobuj na noc tych kapsulek http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20251 odzywia cere a pomagaja przy takich problemach, opakowanie kosztuje w granicach 10-15 zl mozesz sprobowac olej tamanu, tez leczy tradzik ja na noc ostatnio olejek do twarzy Sanctuary, radiance boosting facial oil, stosuje bo akurat mam, ale ten dermogal sobie kupilam i tez bede stosowac. zamiast toniku uzywam hydrolatu, m.in oczarowego wlasnie. kremy do twarzy - alterra sa bardzo tanie, a sa naturalne, dr scheller maja przyzwoite ceny, to moge polecic.

Gość dresss code
nie wierzę, że próbowałaś wszystkiego, dziś praktycznie nie spotyka się na ulicy ludzi z dużym trądzikiem, są świetne zabiegi kosmetyczne, farmakologia też nie ta co 10 lat temu

Gość wejdz w opcje
no tak, dieta swoja droga, slodycze i slone przekaski out z talerza, jak najmniej konserwantow. do tego mozesz pic skrzypo polny pokrzywe, zielona herbate, bratek jest tez przy takich problemach polecany

Gość kudzu na trądzik
Nas oczywiście interesuje działanie przeciwtrądzikowe kudzu zapewniane przez wpływ estrogenny i antyandrogenny. Daidzeina, genisteina i daidzyna należą do fitoestrogenów czyli fitohormonów mających zdolność przyłączania się do receptorów estrogenowych i androgenowych w komórkach. Wiążąc się z receptorami androgenowymi fitohormony Kudzu blokują działanie testosteronu. Oczywiście może być to wykorzystane nie tylko w leczeniu trądzików, np. sterydowych i androgennych, trądziku wieku dojrzałego, ale i w profilaktyce oraz w leczeniu przerostu gruczołu krokowego (prostaty, gruczoł krokowy dawniej nazywany był również nieco obecnie archaiczną nazwą stercz). Badania potwierdziły zahamowanie rozwoju raka prostaty i obniżenie Prostate-Specific-Antigen PSA (antygenowy wskaźnik nowotoworu prostaty), nawet o 80%. Kudzu hamuje również rozwój i indukcję wirusów onkogennych (rakotwórczych) w ustroju. Chroni przed rakotwórczym wpływem wielu czynników chemicznych. Z tego względu, że Kudzu hamuje aktywność kinaz białkowych, topoizomerazy I i II DNA, a tym samym hamuje nadmierne proliferacje (podziały) komórek, warto zastosować kudzu w terapii łuszczycy (Psoriasis) oraz w chorobach autoimmunologicznych. Istotne tutaj stają się właściwości przeciwzapalne flawonoidów kudzu. Stwierdzono, że ciała czynne Kudzu zatrzymują angiogenezę (rozwój naczyń krwionośnych) w tkankach nowotworowych. Oczywiście zatrzymanie tego procesu jest niekorzystne dla nowotworu, który potrzebuje silnego ukrwienia w celu szybkiego wzrostu. Flawonoidy Kudzu to naturalne wymiatacze wolnych rodników, co chroni komórki przed degradacją i rozwojem odczynu zapalnego. Flawonoidy Kudzu zmniejszają stężenie cholesterolu i nadtlenków lipidowych, działając przeciwmiażdżycowo. Powstrzymując syntezę i transport cholesterolu zmniejsza też syntezę hormonów sterydowych, do której niezbędny jest cholesterol. Flawonoidy Kudzu są inhibitorami glaktozydazy bakterii, przez co patogenne mikroorganizmy stają się niezmiernie wrażliwe na fitoncydy i antybiotyki. Ekstrakty z Kudzu hamują rozwój grzybów i bakterii (paciorkowców i gronkowców). Preparaty Kudzu sa też wykorzystywane do leczenia alkoholizmu i nikotynizmu. Codzienne przyjmowanie Kudzu wyraźnie zmniejsza pociąg do alkoholu i zapotrzebowanie na alkohol. Kudzu pobudza wydzielanie serotoniny i dopaminy w mózgu. Niedobór dopaminy powoduje depresję i chorobę Parkinsona. Przedłużone i zwiększone wydzialanie serotoniny daje stan poprawy samopoczucia i efekt zadowolenia, brak strachu i lęku, przypływ odwagi. Dzięki temu alkoholik, aby wywołać u siebie ten objaw nie musi sięgać po alkohol. Warto tu dodać, że amfetamina również uwalnia dopaminę i serotoninę i blokuje ich wychwyt zwrotny. Można więc kudzu wykorzystać do leczenia uzależnienia od amfetaminy. Kudzu pobudzając wydzielanie dopaminy powinien zmniejszać objawy choroby Parkinsona i działać przeciwdepresyjnie. http://www.kudzu.pl/materialy/rozanski_switek.html

Gość wyleczona z trądziku po 5 lata
mi już z litości dermatolog przepisała izotek i od roku nie mam trądziku, to jedyna w 100 proc skuteczna metoda, kosztuje sporo i strasznie toksyczna ale jak jestes bardzo zdesperowana to poproś swojego dermatologa

Gość wejdz w opcje
"wyleczona z trądziku po 5 lata mi już z litości dermatolog przepisała izotek i od roku nie mam trądziku, to jedyna w 100 proc skuteczna metoda, kosztuje sporo i strasznie toksyczna ale jak jestes bardzo zdesperowana to poproś swojego dermatologa" nie jedyna skuteczna. poza tym u niektorych nie dziala, a kosztuje mnostwo kasy. nie namawiaj jej do ostatecznosci, bo on cholernie niszczy watrobe, dopoki nie wyprobuje naprawde wszystkiego, moze obejdzie sie bez tego