Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozzalona zyciem

postanowilam popelnić samobójstwo

Polecane posty

Gość wyleczona z trądziku po 5 lata
oki ale wątroba akurat szybko się regeneruje, ja nawet popijałam w czsie kuracji i nic mi nie było, tylko czasem mnie tak głowa napi****lała że nie dawałam rady... ale owszem to ostateczność. jak nie pomaga nic innego, wec jak jeszcze nie próbowałas to warto tez popytac dermatologa o np hormony albo antybiotyki doustne

Gość wejdz w opcje
oczyszczanie organizmu jest bardzo ważne, dlatego wspomniałam o diecie

Gość wejdz w opcje
jesli nie masz problemow z tarczyca to mozesz stosowac morszczyn, on bardzo szybko reguluje hormony. pod warunkiem, ze to nie tarczyca

Gość rozzalona zyciem
dziekuje za odzew :) nie odpisuje bo czytam o wszystkich sposobach które tutaj podaliscie

Gość wejdz w opcje
musisz obiecac ze wyprobujesz te metody i nic sobie nie zrobisz! :P

Gość rozzalona zyciem
nowe metody- nowa nadzieja na pozbycie sie tego gówna, wiec nim umre musze je wypróbowac a to troche potrwa :P jeszcze raz dzieki:)

Gość wejdz w opcje
trzymaj sie, nie daj sie :P nie Ty jedyna walczysz z tym problemem, znam ten bol uwierz mi :) na pewno cos zadziala ;)

Gość a ja jestem za polska
Ostatnio w polskich aptekach, w sklepach zielarskich i w sklepach ze zdrową żywnością zaczynają pojawiać się preparaty Kudzu. Kudzu, czyli Pueraria lobata - ołownik łatkowaty. Roślina ta jest bogata we flawonoidy: genisteina, pueraryna, daidzeina, daidzyna. Posiada właściwości przeciwwysiękowe, przeciwalergiczne, przeciwzapalne, antyoksydacyjne, przeciwnowotworowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, rozkurczowe, hipotensyjne (obniża ciśnienie krwi), przeciwgorączkowe, estrogenne i antyandrogenne. Nas oczywiście interesuje działanie przeciwtrądzikowe kudzu zapewniane przez wpływ estrogenny i antyandrogenny. Daidzeina, genisteina i daidzyna należą do fitoestrogenów czyli fitohormonów mających zdolność przyłączania się do receptorów estrogenowych i androgenowych w komórkach. Wiążąc się z receptorami androgenowymi fitohormony Kudzu blokują działanie testosteronu. Oczywiście może być to wykorzystane nie tylko w leczeniu trądzików, np. sterydowych i androgennych, trądziku wieku dojrzałego, ale i w profilaktyce oraz w leczeniu przerostu gruczołu krokowego (prostaty, gruczoł krokowy dawniej nazywany był również nieco obecnie archaiczną nazwą stercz). Badania potwierdziły zahamowanie rozwoju raka prostaty i obniżenie Prostate-Specific-Antigen PSA (antygenowy wskaźnik nowotoworu prostaty), nawet o 80%. Kudzu hamuje również rozwój i indukcję wirusów onkogennych (rakotwórczych) w ustroju. Chroni przed rakotwórczym wpływem wielu czynników chemicznych. Z tego względu, że Kudzu hamuje aktywność kinaz białkowych, topoizomerazy I i II DNA, a tym samym hamuje nadmierne proliferacje (podziały) komórek, warto zastosować kudzu w terapii łuszczycy (Psoriasis) oraz w chorobach autoimmunologicznych. Istotne tutaj stają się właściwości przeciwzapalne flawonoidów kudzu. Stwierdzono, że ciała czynne Kudzu zatrzymują angiogenezę (rozwój naczyń krwionośnych) w tkankach nowotworowych. Oczywiście zatrzymanie tego procesu jest niekorzystne dla nowotworu, który potrzebuje silnego ukrwienia w celu szybkiego wzrostu. Flawonoidy Kudzu to naturalne wymiatacze wolnych rodników, co chroni komórki przed degradacją i rozwojem odczynu zapalnego. Flawonoidy Kudzu zmniejszają stężenie cholesterolu i nadtlenków lipidowych, działając przeciwmiażdżycowo. Powstrzymując syntezę i transport cholesterolu zmniejsza też syntezę hormonów sterydowych, do której niezbędny jest cholesterol. Flawonoidy Kudzu są inhibitorami glaktozydazy bakterii, przez co patogenne mikroorganizmy stają się niezmiernie wrażliwe na fitoncydy i antybiotyki. Ekstrakty z Kudzu hamują rozwój grzybów i bakterii (paciorkowców i gronkowców). Preparaty Kudzu sa też wykorzystywane do leczenia alkoholizmu i nikotynizmu. Codzienne przyjmowanie Kudzu wyraźnie zmniejsza pociąg do alkoholu i zapotrzebowanie na alkohol. Kudzu pobudza wydzielanie serotoniny i dopaminy w mózgu. Niedobór dopaminy powoduje depresję i chorobę Parkinsona. Przedłużone i zwiększone wydzialanie serotoniny daje stan poprawy samopoczucia i efekt zadowolenia, brak strachu i lęku, przypływ odwagi. Dzięki temu alkoholik, aby wywołać u siebie ten objaw nie musi sięgać po alkohol. Warto tu dodać, że amfetamina również uwalnia dopaminę i serotoninę i blokuje ich wychwyt zwrotny. Można więc kudzu wykorzystać do leczenia uzależnienia od amfetaminy. Kudzu pobudzając wydzielanie dopaminy powinien zmniejszać objawy choroby Parkinsona i działać przeciwdepresyjnie. Kudzu hamuje działanie dehydrogenazy alkoholowej (pod wpływem tego enzymu alkohol jest przekształcany w toksyczny aldehyd octowy CH3CHO) i dehydrogenazy aldehydowej (enzym, który utlenia aldehyd octowy powstający ze spożytego alkoholu C2H5OH do kwasu octowego CH3COOH). Preparaty i dawkowanie: Kudzu Root /K&K Bioplus Inc Toronto/ - kapsułki zawierające 50 mg ekstraktu z kudzu i 450 mg sproszkowanego kudzu (90 kapsułek). Rp. Tonik Kudzu antiacne Spirytus kamforowy - 25 ml Spirytus salicylowy - 25 ml Kapsułki Kudzu Root - 2 kaps. SP. 2 kaspułki otworzyć i wsypać do mieszanek spirytusowych, wymieszać. Skórę trądzikową i łuszczycową przemywać 3 razy dziennie. Wg naszych obserwacji tonik Kudzu działa bardzo silnie ściągająco, antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo, rozjaśnia cerę, świetnie oczyszcza pory, hamuje wydzielanie łoju. Daje długotrwałe odświeżenie i zmatowienie skóry. Efekty zanikania wykwitów trądzikowych widoczne są już po kilkunastu godzinach. Doustnie zalecamy zażywać 2 kaps. 1 raz dziennie, rano. W leczeniu odwykowym i depresji: 2 kaps. 2 razy dziennie (rano i wieczorem).

Gość Mirosława34
Na trądzik dobrym sposobem jest epiduo - żel. Kuracja trwa trzy miesiące, po czym efekty są rewelacyjne :) Nie ma co się złamywać, tylko najlepiej po prostu skorzystać z porady specjalisty - dermatologa.