Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chaoska

lęk o ciąże

Polecane posty

Gość chaoska

witam was drogie mamuski:) Kilka dni temu dowiedzialam sie że jestem w ciąży , test pozytywny wyniki badań z krwi też, wszystko potwierdzone u lekarza jest to 6 tydzień a około 4 tydzień tkz zapłodnieniowy, tak bardzo nie moge w to uwierzyć że cały czas się boje ze coś z ta ciąża jest nie tak , na usg nie było jeszce wyczuwalne tętno a mój zarodek ma ledwo 1, 6 mm szukam w interencie norm czytam fora itd itd boje sie o maleństwo bo kocham je mocno mimo ze wiem ze kiedy daj boze przyjdzie na swiat wcale nie bedzie lekko , ledwo zaczelam prace taka faktycznie na której mi zalezy a prawdopodobnie zostane zwolniona , generalnie mam metlik w glowie i boje się tego wszystkiego. mam 25 lat mąz 29 a teraz widze ze tak naprawde caky czas zylismy jak gówniarze , teraz sie dopiero zaczelo prawdziwe zycie .

Gość chaoska
aha w dodatku mamy konflikt serologiczny tzn konkretnie niezgodność krwi:( boje sie!

Jak powiesz pracodawcy, że jesteś w ciąży to nie może Cię zwolnić ;] także o to spokojna głowa. A konflikt serologiczny to teraz żaden problem. Grunt to regularne badania i będzie dobrze. Nie stresuj się, bo nerwami wcale sobie nie pomożesz. Teraz inne życie przed Wami ;]

z tego co wiem to w przypadku konfkliktu serotologicznego musisz po porodzie dostać jakiś zastrzyk do 24 godzin, jeśli chcesz mieć w przyszłości jeszcze dzieci. Ten konflikt jest przeszkodą w zajściu w ciążę, ale Ty już w tej ciąży jesteś, więc się nie martw. Po drugie, na pewno się nie denerwuj, musisz teraz być przede wszystkim spokojna, nie martw się na zapas, chyba nie chcesz żeby dziecko było nerwowe, na pewno bedzie dobrze tylko się nie zamartwiaj :) Po trzecie, ja nie jestem mamą więc tutaj dziewczyny na pewno lepiej Ci pomogą, ale jedno wiem na pewno nie denerwuj się, dbaj o siebie, życzę dużo zdrowia:)

Gość chaoska
wiem ze zwolnic mnie nie moga ale niestety umowa mi własnie wygasa tuz przed porodem :/ no nic i tak najwazniejsze jest zdrowie maluszka pozdrawiam was serdecznie:*