Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to ojko

czy mogę oddać bluzkę z metką bez powodu - orsay

Polecane posty

Gość jak to ojko

kupilam ale zle lezy chce oddac,minął dzień od zakupu

Gość hitsezonu
jak nie urwałaś metki to tak

Gość Zasmucona 16
Nie mozesz

Gość nic nowego w temacie
możesz jeśli nie była przeceniona i nadal masz paragon zwrotom nie podlega towar przeceniony lub w promocyjnej cenie no i oczywiście zwrotu musisz dokonać w tym samym sklepie, w którym go kupiłaś

Gość Zasmucona 16
IDIOTKO Przepisy obowiązujące Kiedy decydujemy się na zakup jakiejś rzeczy warto jest przemyśleć to na spokojnie. Bowiem co do zasady prawo polskie (ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego) nie przewiduje możliwości dokonywania zwrotów zakupionych rzeczy albo ich wymiany na inne. Istnieją oczywiście pewne wyjątki. Dotyczy to na przykład zakupów dokonywanych przez internet, telefon, tzw. sprzedaż na odległość albo zakupy poza lokalem przedsiębiorstwa np. na prezentacji, tzw. sprzedaż poza lokalem przedsiębiorstwa. Zgodnie z ustawą o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny można odstąpić od umowy zawartej w ten sposób bez podawania przyczyny w odpowiednim czasie. W innych przypadkach możliwość odstąpienia od umowy jest jedynie dobrą wolą przedsiębiorcy. Pewnego rodzaju polityką marketingową stosowaną przez niektóre sklepy. Jeżeli zatem nie widzimy w miejscu zakupu żadnej informacji mówiącej o możliwości dokonywania zwrotów w określonym terminie warto jest zapytać o to sprzedawcę. Najlepiej jest mieć potwierdzenie na piśmie.

Gość jak to ojko
szkoda tylko, że w Polsce są z tym problemy bo za granicą,,, można oddać rzecz w której się chodziło:) o ile ma zachowaną metkę

Gość nic nowego w temacie
po co ją straszycie, z tego co wiem w Orsayu można zwrócić towar w ciągu 7 dni od zakupu

Gość Można oddać, to nowoczesny
sklep, a w takich nie robią problemu. Ja zawsze kupuję w takich co można oddawać. Ubrania, telewizor i inny sprzęt, bo wiadomo, że coś może się odwidzieć. Poza tym nie zawsze mogę być w sklepie z osobą dla której kupuję, więc np. mama, albo babcia przymierzają w domu, albo babcia np. patrzy czy wielkość telewizora odpowiednia i czy dźwięk dobry, tak ostatnio kupowałam. Co im się nie spodoba to oddaję. Nie ma sensu ciągnąć starszej osoby do marketu, bo tylko się męczy. W domu też może stwierdzić czy coś jest dobre. Bez problemu przyjmują zwrot, albo zamieniają na inne jeśli tak jest w regulaminie sklepu. Dobrze sprawdzić.

Gość jak najbardziej możesz oddać
a w tym sklepie tym bardziej. Robiłam to kilka razy już, bo w domu okazywało się, że nie wyglądam w nowej rzeczy tak dobrze jak mi się wydawało. Musisz mieć tylko paragon, metkę i ubranie nie może nosić śladów uzywania.

Gość jak to ojko
dzięki za odpow

Gość gość
Kupiłam kilka rzeczy przecenionych. Jednak 2 w ogóle mi się nie podobają. Czy przecenione rzeczy też można oddać?