Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harmotena

4 lata biorę, tabsy anty harmonet, chce odstawić , boje się , porady

Polecane posty

Gość harmotena

4 lata , biorę tabletki harmonet, jakis czas sie odchudzam, ćwiczenia siłowe i aerobowe, ale efekty znikome, moje nogi dopiero teraz stały się takie jakieś ociężałe , bolące napuchnięte, wychodzą żylaki, celluit się powiększa mimo ćwiczeń i diety. Ciągle mam problemy z zapaleniami jakimiś , ciągle oddawanie moczu, bóle w dole brzucha.W ogóle jakoś mój organizm tak jakby się buntował odstaw tabsy. Idę w piątek do ginekologa powiem mu że odstawiam. Boje się troche tylko że przytyje jak odstawie , słyszałam że wiele kobiet po odstawieniu tabsów tyło, ale nie wiem jak to jest przy harmonecie.

ja tez długo juz biore harmonet. ale mi sie taki bunt odezwał poltorej roku . wszystko mnie zaczeło bolec. cycki nie do dotkniecia, ciagle chciało mi sie wymiotowac, głowa mnie bolała, nogi cięzkie, celulit mi sie zrobił. pomyslałam sobie ooo nie, nie bede sie tak meczyc i odstawiłam. nie przytyłam ani nie schudłam, ale jak zaczełam brac pigułki to tez moja waga stała w miejscu wiec chyba od tej strony nie miało to na mnie złego wpływu. ale przez pierwsze dwa miesiące, tak mi wysypało twarz ze masakra. wypryski, wągry, przetłuszczona cera, przetłuszczone włosy, pociłam sie bardzo..ale po tych dwoch miesiącach wróciło wszystko do normy i było bardzo dobrze. noale okres niezbyt regularny- cykle po 30 , 35, 40 dni cały czas. po roku nie brania pigułek, teraz je biore znowu od roku i jak narazie wszystko jest ok, ale planuje sobie zrobic niedlugo przerwe 3-cyklową tak na wszelki wypadek, by dac odpocząć organizmowi:)

Gość harmotena
ja mam ładną cerę i tego tez się boje, ale nie mogę tak długo truć się tymi tabletkami , a w sumie tak od jakiegoś czasu tego seksu jest raptem raz na tydzień.

Gość harmotena
Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia?

Gość Emileczka92
Witam, Biorę tabletki anty Harmonet już (albo dopiero) od 11 dni, dziś o 23 12 tabletka. Odkąd zaczęłam je brać mam następuje skutki uboczne: wydaje mi się, że dość często pobolewa mnie głowa, ale może to być też wynikiem czego innego, pobolewał mnie parę razy brzuch i jajniki w późniejszych dniach cyklu, a co najgorsze jak dla mnie na razie to to, że odkąd zaczęłam brać tabletki to okres mi się jeszcze nie skończył ;/ przez ok. tydzień miałam krwawienia tak jak przy okresie, ale już od tego czasu mam plamienia i lekkie krwawienia i ani dnia przerwy ;/ Zaczęłam stosować tę metodę antykoncepcji by móc w końcu cieszyć się seksem bez dodatkowych zabezpieczeń, a tu du*a, bo mój chłopak przez te moje plamienia nie chce się ze mną kochać nawet z gumką, bo się brzydzi ;( więc można w sumie powiedzieć, że mój okres trwa już 12 dni ;/ ciekawi mnie czy przy pierwszym opakowaniu kiedyś to minie, czy może się to ciągnąć nie wiadomo jak długo?! Czy któraś z Was tak już miała? Nie uśmiecha mi się akurat, żeby ten skutek uboczny utrzymywał się np aż do 3 opakowania ;( Poza tym pogorszył mi się stan mojej cery i to nie tylko na twarzy ;( a raczej liczyłam na rzecz odwrotną ;( i zaczęły mi włosy strasznie wypadać i bardziej się przetłuszczać, a byłam tak pozytywnie nastawiona do tych tabletek, bo ogólnie czytałam na ich temat większość dobrych opinii, ale teraz sobie myślę, że jak po drugim opakowaniu nic się nie zmieni, to poproszę moją gin o zmianę tabletek, na takie, które poprawią stan mojej cery to przede wszystkim i stan moich włosów i na takie, przy których może nie będę tak długo musiała się męczyć z tymi plamieniami i krwawieniami w ciągu całego miesiąca.. Nie wiem też czy na poprawę stanu mojej cery też będę musiała czekać do co najwyżej 3 opakowań, aż mój organizm się "przyzwyczai", czy jest to raczej taki skutek uboczny, który jest już uwarunkowany ilością hormonów w tabletkach i pozostaje mi tylko zmiana tabletek? :( No i na dodatek dzisiaj mnie zaczęły piersi boleć ;( masakra z tym wszystkim ;( Poza tym jestem jeszcze cholernie płaczliwa i nerwowa..po prostu istna huśtawka hormonalna :(