Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zorza polarna 20

leczenie kanałowe zęba

Polecane posty

Gość zorza polarna 20

ile kosztuje i czy płacicie przy kazdej wizycie czy na koniec?

Gość .................-------------
przy kazdej wizycie, zalezy od dentysty i ilosci kanalow, ale ok. 300zl

Ja miałam kanałowe, za każdym razem płaciłam ok. 70 zł, było chyba z 4 wizyty, a teraz ten ząb mi się cały złamał, choj by strzelił dentystów, już nigdy nie pójdę do takiego partacza.

Ząb był leczony 4 lata temu, gdyby następnego dnia się złamał to wiadomo, ale to chyba już za długo.

Nie, był dosyć zmasakarowany bo najpierw chodziłam z nim na kasę chorych chyba z 7 razy (to był koszmar) potem ok.4 razy prywatnie, a ten ząb to piątka, i niestety widać jego brak przy uśmiechu :o

Gość sdsdsdasas
zawsze mozna wstawiac implanta 🖐️

Gość prywatnie zależy
około 300-400zł

Haha 200 zł? To ja nie wiem gdzie ty masz takich tanich dentystów... Niestety już nic nie zostało poza korzeniem, kiedy miałam jeszcze ściane to dentystka powiedziała, że to będzie za słaba podpora do odbudowy.

Gość .................-------------
mi wsadzila cos, nie pamietam jak to sie nazywalo, bez tego kosztowaloby to 300zl, wiec wolalam dolozyc 50zl jesli mialo byc pewniejsze :) niestety znalezc dobrego dentyste to jest sztuka :)

Taaa... to podaj namiary, jak twierdzisz, że tyle kosztuje to się wybiorę, mam nie daleko do Kłodzka.

Gość jsjajlskfhflKBN
to gdzie wy macie takich dentystów, ja przy każdej wizycie płacę ok 130 - 140 zł. a byłem już 3 razy . teraz mi powiedział że za 4 razem zakończy leczenie - masakrycznie drogo

Gość KasiaPierdziasia
400 zl u mnie ;/ troche im sie w glowach poprzewracalo.

całkowity koszt na kasę ok 300zł, ok 3-4 wizyty a do 2 lat ząb i tak ci wypadnie a przynajmniej u wszystkich moich znajomych tak było że po kanałowym i tak się zepsuł lub dalej bolał

Gość ioioppoiu
upup

Gość maaakkk
ja płaciłam 500zł i rozłożone było na 3 wizyty plus zatrucie: 1. czyszczenie i poszerzanie kanałów 2. zamknięcie kanałów 3. założenie plomby Zero bólu i jak zawsze u dentysty bardzo przyjemnie ;))

Gość rekordzistkaaa
To ja Wam powiem, ile zapłaciłam za całkowite przeleczenie kanałowe zęba to padniecie... Tylko że to było powtórne leczenie, bo kilka lat temu ktoś mi to spartaczył, nie doczyścił kanałów, zostawił narzędzie w kanale i takie tam i trzeba było ponownie to leczyć. A że był to ząb z czterema kanałami, to łątwo nie było. Jednak zamknęło się wszystko w trzech czy czterech wizytach - bo leczył mnie najlepszy chyba doktor w Krakowie, specjalizujący się w endodoncji. Czyszczenie kanałów pod mikroskopem, ultradźwięki, znieczulenie, wkłady z włókna szklanego, zdjęcia przed, w trakcie i po leczeniu, odbudowa zęba...i 2 tysiaki nie moje! :/ Ale warto było. Niedługo minie rok, co jakiś czas kontroluję zęba, nie ma żadnych stanów zapalnych, pięknie się zagoiło i jest git!

Do Bambushoko.. na większość zębów leczonych kanałowo powinna być założona korona , jednak to dodatkowy koszt i niewielu pacjentów się na to decyduje ,

rekordzistka , zdziwiona nie jestem , to ciężka robota i pole małe powtórne leczenie jest droższe , poza tym wkłady z włókna ..tyle wyjdzie

Gość rekordzistkaaa
A ja wolałam go zachować, bo zasadniczo mam słabe zęby i póki mogę swoje własne uratować, to wolę właśnie takie mieć. Zresztą ząb ten był pilnie potrzebny do leczenia ortodontycznego. Jakbym go wyrwała, to jedynie implant wchodziłby w grę. Cena podobna. Albo i wyższa. Na dzień dzisiejszy wszystko z zębem OK, zresztą aktualnie jest otoczony pierścieniem od aparatu orto i zacementowany.