Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość partycja kazadi

JAKIE MACIE CIŚNIENIE KRWI RANO JAK MIERZYCIE I PULS??

Polecane posty

Gość partycja kazadi

bo ja dzis mialam 117/77 cisnienie i puls aż 80.z nerwów.,

Gość mozilla firefox
ja mam ok 120-125/ 90 puls ok .84 puls mierze nasluchujac serce sluchawkami od cisnieniomierza i poprostu liczac ilosc uderzen w 30sekund. najlepsza metoda

Gość STRASZLIWA SKOLIOZAAA
JEZU JAKI MASZ WYSOKI PULS..STRASZNY....IDZ DO LEKARZA BO MASZ SERCE CHYBA CHORE ALBO TARCZYCE

Gość kodfgfggffg
ZA duzy puls

Gość doktor houseee
co wy za glupoty gadacie 80 to normalny puls. jakbybylo ponad 100 to mozna by sie martwic

Gość dooooooooooooo pulsomierr
80 to za DUZY puls... kto mowi inacze jest kretynem

Gość nie dodałeś/aś że natychmiast
85/50 puls 72 zanim kawę wypiję Tobie to tętno pewnie skoczyło, bo obniżyło ci się ciśnienie i się zdenerwowałaś z tego powodu :) Ponadto tętno 65-80 uważane jest za normę

Gość takijeden24
ale wy glupie jestescie, najwlasciwszy puls-idealny to 74. tak jest w podreczikachg, tak samo jak cisnienie 120/80, a wiec puls 80 jest jak najbardziej wlasciwy, minimalnie za wysoki

książkowe ciśnienie i puls to 120/80 i 72 Więc jakichś specjalnych rewelacji do zdenerwowania nie ma :)

niestety puls jest wysoki bardzo. ja taki mam po 10 minutach biegania na biezni w miejscu.

Gość doktor houseee
zlota ania masz za wysokie cisnienie...radzilbym mierzyc sobie cisnienie regularnie ze trzy razy dziennie przez jakis tydzien, moze dwa zeby sprawdzic czy masz nadcisnienie. i nie mierz cisnienie cisnieniomierzem nadgarstkowym bo one sa do doopy, tak samo automatyczne wszystkie inne tez sa kiepskie, jedyne dobre to takie manualne ze stetoskopem

Gość doktor houseee
dooooooooooooo pulsomierr co ty za idiotyzmy wygadujesz, wex wyjdz z tego tematu jesli masz gadac takie glupoty bo jeszcze przestraszysz dziewczyne. puls 80 jest jak najbardziej w normie, moze minimalnie podwyzszony

do dooooooooooooo pulsomierr hihihi a jaki masz puls bez biegania? 20? Mój mąż choruje na wieńcówkę i dlatego jego puls jest 55. Czyli może i tobie cos dolega i dlatego tak cię zbulwersowało to 80? Ja przeżyłam puls 220 po wstrząsie anafilaktycznym, więc koleżanka mając 80 po prostu mieści się w widełkach :)

doktor housie a ja mierze automatycznym takim na przedramie i sie samo pompuje i odczytuje wynik i sprawdzalam z manualnym i ten sam wynik wiec nie gadaj ze kiepski cisnieniomierz mam/.

doktorze wiem, mam nadciśnienie, takie mam po 4 tabletkach dziennie, ale u nas to dziedziczne

Gość I JA MAM PYTANIE DO HOUSA..
A JA PO 10 MINUTACH BIEGANIA W MIEJSCU TAK POWOLNIE W SUMIE MAM PULS JAK MIERZE 96!!DOKTORZE HOUSIE CZY TO ZA DUZO ??PLISSS OCEŃ. JESTEN SERIO LEKARZEM CZY STUDENTEM MEDYCYNY??

Gość akfkggh
hehehe ale matoly

Gość 67767
ciśnienie z rana mam bardzo wysoki bo muszę iść do pracy której nienawidzę

Gość akfkggh
hehe

Gość abc.def.ghij..
a ja mam zawsze okolo 95/60 puls 63-86 zalezy jakie nerwy mam cisnienie mam za niskie

Odkąd przeczytałem na Adamed Expert, że im wolniejsze tętno tym dłuższe życie to teraz choć raz dziennie staram się je mierzyć i kontrolować choć dawniej tego nie robiłem.

Gość paulinaburek
Kupowałam niedawno SmartCardio i mierzy dokładnie, nie wypacza mi pomiarów.

Gość klara1990
Dla dwóch osób fajnie się nadaje Senior, to babcia z dziadkiem moi mają i sama go zamawiałam zresztą, bo w sieci był taniej.

Gość gość
Dobrze mierzy pulsooksymetr DUO Control, jest na wyświetlaczu info o stanie baterii co bardzo się przydaje.

Gość ertaa
Fajnie, szybko podaje wynik mój model Senior, przy napełnianiu mankietu nic nie boli, a pamiętam z innych automatów że mankiet potrafił mocno gnieść ramię.

Gość gość
Znalazłem w necie ostatnio taki wynalazek jak Duo control, jest do pomiaru saturacji i tętna, stąd te – duo w nazwie, mam zamiar sobie zamówić do monitorowania kondycji.

Gość gość
Rodzice mają automat Senior i fajnie mierzy, sama czasami u nich ciśnienie sobie sprawdzę, aparat kupowałam im w prezencie niedawno.