Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona z 2 dzieci

jak mu przetłumaczyć że daje mało kasy

Polecane posty

Gość żona z 2 dzieci
można powiedzieć że co miesiąc mamy 1000zł opłat a nawet i ponad bo jeszcze śmieci 120zł co 3 mieś no nie wiem czy 1000zł na wszystko jest dużo moim zdaniem nie przy dziecku co chodzi do szkoły....

no sorry dziewczyno, ale podjęłaś decyzję o tym, że zostajesz w domu (bo z tego, co piszesz, żłobek i niania nie wchodzą w grę dla ciebie), więc jesteś całkowicie zależna finansowo od męża, bo tylko on zarabia - na to wychodzi z twojej opowieści. a że mąż kutwa, to inna sprawa... powiedz mu, że wracasz do pracy bo widzisz, że wam kasy nie starcza, i żeby zalazł gosposię, która będzie robiła tyle przy domu, co ty, za tę kasę, która zostaje wam po dokonaniu opłat. bo ty tak jak on nie pogodzisz pracy i latania przy domu. i powiedz, że praca jest od przyszłego tygodnia i ma mało czasu na ogarnięcie tematu.

Gość poliswatka1983
mnie też ... zostaje jej po opłatach miesięcznych 1100zł i narzeka ... maż ma w 100% racje można za tą kasę wyzyć spokojnie była tu na kafe taka dziewczyna kiecana200 wyobraź sobie autorko obydwoje byli chorzy mieli małe dziecko i 600zł dochodu wyobraź sobie tylko i radzili sobie dziewcyna pisała liste zakupow na miesiac fakt kupowali w biedronce ale z tego co widzialam bardzo rozsadnie dysponowali pieniedzmi

a dziecko chodzące do szkoły jakie ma wymagania :O?? płacisz co miesiąc czesne ? kupujesz co chwile ksiązki i materiały ? no chyba nie

Gość ja pierdziele.....
ja bym mu narobila takiej awantury, ze do konca zycia by mi sie klanial:P moj maz tez z wyplaty cos tam sobie odklada, ale maks stowa dwie a nie 2 tys! on traktuje cie jak gosposie, ktorej co miesiac daje wyplate

Gość gadaxa
Wy naprawde trzymacie kase w domu zamiast w banku? Jeszcze sa tacy ludzie dzisaj? Rany boga :O Co to w ogole znaczy, ze ty nie mozesz wziac pieniedzy z drugiej kupki? Co ty niewolnica jestes? {Przede wszystkim, zalozcie dwa konta, wspolne, jedno na biezace oplaty a drigie na odkladanie. Po drugie usiadz z mezem, podlicz wszystko i powiedz, ze 2 tys to za malo. Jak mozna w takim malzenstwie zyc? Ja bym nie wytrzymala z takim kretynem jak twoj maz :O

Gość nfg,kf.,g;.
żono z 2 dzieci - naucz się pisać "2000tyś" znaczy tyle co 2 miliony ;) po co dodajesz slowo tys jak już masz 3 zera

Gość żona z 2 dzieci
to pomyłka :)

Gość bvfcdx
nie kup raz tego czy tamtego jak zapyta o to, to powiedz że nie starczyło pieniędzy. Po co oszczędza do skarpety?? Jest wspólnota majątkowa i nie ma prawa Ci wydzielać, bo pieniądze w takim samym stopniu są Twoje jak i jego.

Gość żona z 2 dzieci
2 lata temu postanowiliśmy oszczędzać trochę no i wydawać tylko 2 tyś.no ale ceny od tamtego czasu wzrosły a mój mąż mówi że mają gorzej niż ja ....

Gość kkkkkoooolllaaaa
czemu trzymacie kasę w domu a nie w banku np na jakimś koncie oszczędnościowym?

Gość I nie tyś
A tys. :)

Zacznijmy od tego ze jakby mi mąż wydzielał pieniadze to bym go w łeb ździeliła chyba....co to ma byc moje i Twoje w małżeństwie ?? Moze byc NASZE a nie takie rozdzielanie.....ja pierdziele nie rozumiem. I pewnie jeszcze nie masz dostępu do konta ??

piszecie, że za tyle napewno wyżyje...zależy jeszcze w jakim mieście.....w mieście takim jak warszawa to wątpie bo tam drożyzna jak cholera patrząc podług mniejszych moast tak jak ja kupuje.