Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tycjaaaaaaaaaaaaaaa

To dopuszczalne żeby dziewczyna była na utrzymaniu rodziców na studiach?

Polecane posty

Gość tycjaaaaaaaaaaaaaaa

i to na płatnych? na uniwersytecie ,ale dostałam sie tylko na wieczorowe ,a narazie zajęcia mi by kolidowały z pracą .. myślę żeby pójść do pracy za 2 lata jak będę na 5 roku bo wtedy nie będzie zajęć już.. najlepiej do takiej co zdobedzie sie po niej jakieś doświadczenie.. wstyd czy nie? Moim rodzicom kasy nie brakuje ,ale sama nie wiem..

jak nie brakuje kasy i rodzice nie mają obiekcji to czemu nie ale później nie jojcz, że nie masz doświadczenia zawodowego i chcą cię przyjąć tylko na kasę w biedronce 🖐️

Gość tycjaaaaaaaaaaaaaaa
chce zdobyc doświadczenie ,ale na 4 ,5 roku bo teraz to jak mam je zdobyć? zajęcia kolidują ,a praca biurowa np w której można zdobyć takie doświadczenie nie jest zwykle elastyczna

Gość tycjaaaaaaaaaaaaaaa
teraz mogłabym iść do pracy np jako kelnerka w weekendy np ,ale to nie będzie się liczyc jako doświadczenie za bardzo..

Gość tycjaaaaaaaaaaaaaaa
chyba ,że bym poszła na zaoczne studia ,ale nie chce.. Mimo wszystko czasem sie źle z tym czuje ,że nie pracuje

Gość barbarastraiszend
na 4 i 5 roku będziesz już hmmm 'stara' jak na nabieranie doświadczenia zawodowego, zastanów się. Skoro będziesz na zaocznych to nie wiem jak praca ma ci z nimi kolidować. :o

Rodzice maja obowiazek lozyc na ksztalcenie dzieci, wiec nie widze problemu. tzn gdyby sie w domu sie nie przelewało to inna sytuacja, ale jesli ich stac to czemu nie?

moze nie bedzie sie liczyc jako doswiadczenie,ale za to mozesz zarobic troche kasy,sa wakacje,wiec masz szanse odlozyc sobie troche nawet na swoje wydatki.

Gość nestealemon26
sa wakacje, idz do pracy. moi rodzice tez utrzymywali mnie w czasie studiow, ale staralam sie lapac w ciagu roku jakies dorywcze prace, a w wakacje pracowalam na pelen etat. na 4 roku zatrudnilam sie na pol etatu w duzej firmie, na piatym pracowalam tam juz na caly etat, po skonczeniu studiow pracuje tam nadal, tylko na innym stanowisku i za inne stawki.

Gość tycjaaaaaaaaaaaaaaa
nie chce właśnie iść na zaoczne. narazie jestem na wieczorowych ,ale zajęcia zaczynają się od 13, 14 i trwają czasem do 20..

Gość tycjaaaaaaaaaaaaaaa
No fakt można by było iść do jakiejś pracy chocby w wakacje..

Gość dopuszczalne czemu nie
to sprawa między Tobą a rodzicami. Ale to nie do końca prawda, że praca koliduje z zajęciami i nie da się tego pogodzić - studenci dzienni sobie radzą, a co dopiero wieczorowo - na pewno znajdzie się w dużym mieście (tak sądzę, skoro jest w nim uniwersytet) jakaś praca, którą można wykonywać przed południem.