Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana 2323

pomocy twarz

Polecane posty

Gość zalamana 2323

czesc. nie wiem juz co robic ze swoja twarza. nie mam na niej duzo wypryskow ale te co mam szpeca mi buzie i to bardzo. nie goja mi sie w ogole. poradzcie mi co mam robic by tego szybko sie pozbyc? smarowac czyms czy zostawic bez smarowania zeby dochodzilo powietrze?

Gość dfdfdfdfdf
teraz duzo ludzi ma, coraz wiecej, to sie bierze od zanieczyszczen w jedzeniu chyba. watpie zeby jakeis masci pomogly

Gość wiejwerftdswe
spróbuj maści z witaminą A

Gość _X_luska
idź do dermatologa czy kosmetyczki, możesz popełniać błąd w pielęgnacji i skutki mogą być opłakane, idź do fachowca bo sama to co najwyżej wysuszysz sobie twarz i podrażnisz jakimiś środkami, pamiętaj też, że jeśli wysuszasz to musisz nawilżyć

Gość zalamana 2323
do x_luska: twarzy nie szoruje caly czas tylkoprzemywam tonikiem 2 x dziennie bo na wode mam uczulenie. diete mam zupelnie inna niz przed problemem. u dertmatologabylam, zapisal mi tylko jakas nic nie warta masc

Gość zalamana 2323
do x_luska: twarzy nie szoruje caly czas tylkoprzemywam tonikiem 2 x dziennie bo na wode mam uczulenie. diete mam zupelnie inna niz przed problemem. u dertmatologabylam, zapisal mi tylko jakas nic nie warta masc

Gość to zależy....
dermatolodzy są do dupy osttatni u którego bylam pytał mi się co ma mi przepisać :O a reszta, czyli jakiś 8 różnych osobników, nic a nic nie potrafili mi pomóc

Gość _X_luska
to idź do kosmetyczki, moje doświadczenia są takie, że one bardziej się przejmują bo przeważnie są młodymi kobietami, lekarze jak to lekarze, przypisują krem polecany przez firmę farmaceutyczną i mają cię gdzieś... mi kosmetyczka dopiero uświadomiła, jaką mam naprawdę cerę i czego potrzebuję, to co mi się wydawało przez lata okazało się błędem, teraz to naprawiłam i mam ładną cerę, jak nigdy

Gość zalamana 2323
zgadzam sie i tylko kase biora

Gość zalamana 2323
do:_luska_ to znaczy jaka cere masz? i co robila ci kosmetyczka?

Gość to zależy....
no właśnie moja kosmetyczka powiedziała, że na to co mam na paszczy teraz tylko laser albo mikrodermabrazja, bo nieodpowiednie leki [ wysuszające, bez nawilżania ] spowodowały, że moja cera jest fatalna jak papier, z mnóstwem blizn i rozszerzonymi porami i raczej nie mam co marzyć o idealnie gładkiej buzi

Gość _X_luska
mikrodermabrazja jest świetna, poza tym zabiegi mocno nawilżające (zwykłe kremy to za mało), regularne oczyszczanie ręczne i enzymatyczne, dodatkowo zabiegi na popękane naczynka bo niewłaściwą pielęgnacją narobiłam sobie problemów (używałam peelingów gruboziarnistych!!! i wysuszających toników, płynów)

Gość zalamana 2323
no ja nie mam twarzy papierowej bo jak przejade reka po policzku to nawet nie szeleszczy. tylko te pieprzone wypryski. a stosowal ktos aloe propolise creme???

Gość jak nie maszkase na mikroderma
brazje to mozesz sobie kupic korund i sama zrobic. to duzo delikatniej wiec mozna w domu

Gość zalamana 2323
nie mam takiej masakry zeby mikrodermobrazje robic. i poza tym na nie wygojone rany?

trzeba wygoic ranki. jakie kremy stosujesz?

Gość zalamana 2323
nawilzajaco na twarz: ziaja do skory odwodnionej i bardzo suchej. seria niebieska. teraz na sobie mam aloe vera propolise creme

Gość _dyskusja ogólna_
kochana ale ziaja to naprawdę kiepski wybór... ten korund mnie zaciekawił, chyba sobie kupię

INGREDIENTS Aloe Barbadensis Gel (Stabilized Aloe Vera Gel), Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, Cetyl Alcohol, PEG-100 Stearate, Lanolin, Sorbitol, Diethylhexyl Adipate, Ethylhexyl Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Allantoin, Bee Propolis Extract, Lanolin Alcohol, Dimethicone, Tocopherol (Vitamin E Natural), Beta Carotene (Provitamin A), Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Extract, Triethanolamine, Ascorbic Acid, Disodium EDTA, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance. propylene glycol, zobacz jak wysoko w skladzie, moze byc powodem uczulenia i podraznienia, chociaz reszta skladu jest fajna. jednak szukalabym dalej a ziaja to jaka? masz gdzies sklad?

Skład: Aqua (Water), Hexyl Laurate, Isononyl Isononanoate, Lanolin, Cyclopentasiloxane, , Glycerin, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Gossypium Herbaceum (Cotton) Seed Oil, Squalane, Sorbitan Sesquioleate, Dimethicone, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Magnesium Sulfate, Sodium Hyaluronate, Cera Alba (Beeswax), Hydrogenated Castor Oil, BHA, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Citric Acid. (05.03.2011) ma silikony które niekoniecznie pozytywnie wplywaja na cere :O wyprobuj sobie na noc tego http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20251

Gość zalamana 2323
no widzisz ale jak tak we wszystko sie wkrecic to mi moze szkodzic kazdy produkt. ludzie ja jakis wybryk natury chyba jestem

nie nie, nie kazdy, trzeba tylko czytac co w sobie ma a uwierz ze sa produkty dobrej jakosci ;) i za niewygorowana cene, jak chocby te rybki ktorych link ci podeslslam. ja tez jestem taki wybryk, bo mam strasznie alergiczna skore, nie martw sie nie ty jedyna sie zmagasz tak z cera

to tez wiesiolek jak ten dermogal ale duzo drozej wychodzi, bo za dermogal za 1 kapsulke w przeliczeniu, nawet zakladajac ze trafisz na droga apteke i opakowanie cie bedzie kosztowalo 15 zl, to zaplacisz 25 gr a tutaj masz za 1,2 a cena 15 zl za dermogal i tak jest wygowana, zobacz w aptekach int jaka to ma cene.

poza tym to zawira jakis syntetyczny emolient z ktorym przy wrazliwej skorze nie ryzykowalabym, kazdy taki wynalazek moze potencjalnie uczulac i podrazniac, lepiej zainwestowac w produkt bardziej naturalny

Gość zalamana 2323
jesli mozesz to podeslij mi z allegro cos z tych rybek o moglabym ewemntualnie zamowic