Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana 2323

pomocy twarz

Polecane posty

Gość jak nie maszkase na mikroderma
na allegro nie ma sensu, tu masz apteki http://www.skapiec.pl/site/cat/2309/comp/515517 nie patrzylam na ceny, musisz zobaczyc gdzie z przesylka cie taniej wyjdzie, ale powiem ci ze ja sie nachodzilam za tym, bo nie wszedzie jest. chyba ze masz sklep zielarski obok, albo apteke gdzie sprzedaja tez kosmetyki i produkty naturalne, tam raczej znajdziesz.

A ja myślę, że masz po prostu zanieczyszczoną cerę. Przemywanie tonikiem to nie oczyszczanie!! Tonik usuwa pozostałości!! zanieczyszczeń i kosmetyków po zmyciu makijażu i oczyszczeniu twarzy, a przede wszystkim przywraca skórze odpowiedni poziom pH. Ale na pewno nie oczyszcza dokładnie skóry. Więc ja bym zaczęła od pójścia w tą stronę.

Gość zalamana 2323
oki ale czym w takim razie oczyszczac skore???

Gość zalamana 2323
sklep zielarski nie bardzo bo nie mieszkam w duzym miescie i nie znade tego w aptece w tej miejscowosci

"Tonik usuwa pozostałości!! zanieczyszczeń i kosmetyków po zmyciu makijażu i oczyszczeniu twarzy, a przede wszystkim przywraca skórze odpowiedni poziom pH" swieta racja! masz jaka skore? tlusci ci sie czy przesuszona?

to zamow z apteki internetowej po prostu :)

Gość zalamana 2323
raczej przesuszona sklonna do podraznien. mam tez alerie na trawy. wczoraj np kosilam trawe u siebie i pod wieczor lecilo mi z nosa i mila wokol oczu skore czerwona

Możesz spróbować na przykład płyn micelarny. Ja z własnego doświadczenia mogę polecić np. ten: http://torebka.kafeteria.pl/index.php?mode=view&id=17965 Nie jest tani, ale dla mnie naprawdę świetny. Oczywiście każdy musi wybrać coś dla siebie, ale przez jakiś czas też miałam problemy z cerą, która reagowała podrażnieniem na wodę i ten płyn okazał się wybawieniem dla mnie.

daj spokoj z tymi badziewiami! dobry kosmetyk nie musi kosztowac kroci, zaraz ci znajde super zajebisty zel

Gość zalamana 2323
on w ogole nie jest drogi. jak ma mi pomoc to wydam te 40 ziko

http://esklep.rossmann.com.pl/product/386/Bielenda-Aloes-Zel-do-mycia-twarzy to jest swietny zel, bardzo, bardzo polecam. ma swietny lagodny sklad. nie szukaj wsrod vichy na pewno bo oni maja strasznie kiepskie kosmetyki, la roche tez nie ufam osobiscie za grosz, eucerinu nie uzywalam ale nawet mnie nie interesuje takie cos. nie ufaj zbytnio markom aptecznym bo wiele z nich to gorszy szajs niz te z supermarketu, tyle ze drozsze. i zeby nie bylo, uzywalam wielu rzeczy, uwierz, ze przetestowalam cale mnostwo kosmetykow na sobie, wiec moja opinia nie bierze sie znikad ;)

Oczywiście, że dobry kosmetyk nie musi kosztować dużo. Ale wypróbowałam już kilka płynów micelarnych i żaden nie spełnił moich oczekiwać. Albo nie oczyszczał, albo podrażniał, albo był jakiś tłusty. Ja po prostu podaję to, co dla mnie jest ok. Ale zawsze mówię, że kosmetyk rewelacyjny dla jednej osoby nie musi służyć drugiej. Każdy musi wybrać coś dla siebie, niestety metodą prób i błędów. Mimo wszystko jeśli nie możesz używać normalnego żelu z powodu złej reakcji skóry na wodę, to płyn micelarny będzie dobrym rozwiązaniem. Zdecydowanie sam tonik to za mało.

Gość zalamana 2323
o jaki bajer:d nie natknelam sie na to. dzieki za rade juz go zamawiam

desiree racja, tonik to za malo

==> jak niemasz kase na mikroderma Jakbyś przeczytała dokładnie, to wiedziałabyś, że Autorka nie myje twarzy wodą, bo podrażnia to cerę. A żel musisz zmyć wodą.

albo to jest tez swietny produkt http://www.biomania.pl/kosmetyki-ekologiczne-do-mycia-twarzy/1126-dr-scheller-nawilzajace-mleczko-oczyszczajace-owoc-granatu.html fantastycznie lagodzi cere desiree ma racje, trzeba sobie na buzi przetestowac troche tego zeby dobrac najlepsze physiogel, avene, ten scheller sa bez zmywania woda

Gość zalamana 2323
stosowalam psysiogel i cetaphil ale to dla mnie kit

d masz racje, jakos mi to umknelo w tym momencie :]

Gość zalamana 2323
w najgorszym przypadku bede przegotowywac wode albo niegazowana z butelki usuwac te zele do mycia. najwyzej rodzice wieksze rachunki beda placic hehe

No w zasadzie myślę, że obie coś pomogłyśmy :) Generalnie zanim zaczniesz jakieś ostre środki stosować, to spróbuj z jakimiś właśnie "oczyszczaczami", które nie wymagają spłukiwania wodą. A potem tonik. I krem na koniec. Do tego jakiś peeling - najlepiej enzymatyczny, bo też można się obyć bez zmywania wodą, ściera się płatkiem i też przemywa tonikiem potem. Oczywiście nie można się nastawiać, że efekty będą od razu, bo na to trzeba poczekać. Chociaż fakt, że dobrze by było zacząć od jakiegoś zabiegu oczyszczającego.

tego zelu co podalam to tez nie moglam znalezc a przez strone rossmanna nie da sie kupic? ja go kupilam w leclerku bo nigdzie nie bylo, ale jest super dla mnie mowie ci :) (co jak napisala desiree nie znaczy ze i dla ciebie bedzie super ale warto wyprobowac, ostatecznie zuzyjesz do ciala albo do mycia podlogi ;) ) a ten bio plantacja nie ma zbyt fajnego skladu, ja go bym nie kupila :(

d racja, trzeba by oczyscic, ale najlepiej chyba najpierw "uspokoic" cere troszke. ja zamiast toniku uzywam hydrolatu oczarowego, on rozjasnia odrobine cere, oraz rozanego, odzywia i tez wyrownuje kolory, odswieza buzie

Gość zalamana 2323
no niestety nie da sie zamowic przez rossmana a szkoda