Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NataliaMama

smoczek...

Polecane posty

Gość NataliaMama

czy ma ktoś sprawdzone i skuteczne sposoby oduczenia dziecka od smoczka? córka ma 15 miesięcy, ostatnio pogryzła (wręcz rozerwała) już 2 smoczki. Chciałabym żeby już go nie używała, bo zbankrutuję na smoczkach:D

Gość oj dana dana....
normalne dzieci nie zra smoczkow..twoja corka jest pierdolnieta i tyle:O

Moja siostra robiła tak że jak jej syn skończył 7 miesięcy to dawała mu ten dla wieku od 0- 3 miesięcy i małemu z buzi wypadał i jakoś sam go po kilku miesiącach odrzucił , poza tym dawaj tylko do spania. Skoro pogryzła to chyba kauczukowe?:D bo silikon trudno przegryść.... chyba.

O wiem!:D Kup jej smoczek dentistar (ten dla dzieci z ząbkami) i zobaczysz jak szybko go odrzuci:D i kup kauczukowy. Te smoczki są mega płaskie i mojej małej wypadają wręcz z buzi bo nie umie go przytrzymać:D

Gość mamuśkamamuśkowa
zabierz małej smoczek... pomęczysz się z nią kilka razy przed zaśnięciem, ale w końcu sama przestanie się dopominać... Mój synek 3 x płakał, przed każdym spaniem, za każdym razem już krócej. Córka wcale nie zauważyła, że zabrałam smoczek (ale miały 8 miesięcy.... Pewnie ponad roczne dziecko będzie dłużej walczyć o smoka.

Gość NataliaMama
mała miała właśnie i kauczkowy i silikonowy, i przegryzła dwa. Wychodzą jej teraz trójki i widzę że bardziej namiętnie używa smoka. Poza tym zawsze dawałam jej tylko do spania, a teraz zaczęła dopadać go też miedzy drzemkami. I właśnie przez wyrzynanie trójek ciężko mi chyba będzie ją oduczyć, wiem wiem, trzeba było wcześniej;p dzięki Kaja24 za pomysł z tym smoczkiem dentistar, spróbuję! a ty oj dana dana naucz się czytać, bo nie napisałam że córka je smoczki tylko GRYZIE!

Gość mamuśkamamuśkowa
Bądź twarda, bo nigdy jej nie oduczysz.... Jak będą problemy z bólem dziąseł, są żele do masowania i chłodzone gryzaki... nie musi mieć smoczka. W momencie, kiedy dziecku wychodzą zęby, powinno się odstawić smoczki i już.... to skrajnie niebezpieczne... powiedzmy, że odgryzła kawałek smoczka i się udusiła, kiedy nie widziałaś????? Lepiej odstaw i to od razu....

Gość NataliaMama
mamuśkamamuśkowa, właśnie też se wyobrażam że połknie kawałek smoczka, bo nigdy wcześniej nie przegryzła go aż na wylot. Mamy różne preparaty na ząbkowanie, ale widzę że i tak od smoczka będzie ciężko oduczyć:/ nie wyobrażam sobie żeby córka zasnęła bez smoczka...

Gość smoczkowi nie
ja odcielam malemu smoczka i gdy mu go dalam to sam mi go odawal mowiec ze jest"psuty" i tak sie skonczylo .Ale u nas smok byl dawany tylko do zasniecia a w dzien byl chowany wiec moze dlatego tak latwo poszlo

Gość ja zabralam
w wieku 4 mieisecy i pop protlbemie terza to jutz tordniej czemu tak dlugo czekalas z wygody?

Gość po co wogule
dawać dziecku smoczek?? moje wychowane bez smoczka. da się? da się!!

Gość oj nie no!!!
ja pierdole, ty wyzej,idz sie kurwo do podstawowki wroc, bo walisz takie byczory, ze az oczy bola..... suka jebanaaaaaaaaaaa

Gość NataliaMama
wiem, to był mój błąd że tak długo czekałam, chyba bałam się tego jak moje dziecko zaśnie bez smoczka skoro używa go tak długo i jest przyzwyczajona. A teraz jest gorzej, dziecko więcej pamiętam i wie, że jest jego "przyjaciel" a czy ktoś stosował metodę z moczeniem smoka w cytrynie lub czymś nieprzyjemnym ogólnie w smaku? czytałam, że to może pomóc ale nie słyszałam od znajomych żadnych opinii. Niektórzy twierdzą, że dziecko samo z tego wyrośnie, ale ja jakoś w to nie wierzę...

Gość ja się cofne
do podstawówki może mnie nauczą tylu przekleństw co niektórzy znają, pomylić się w pisowni nie można ale kur*y i ch*je sadzić to wypada

Gość trzymaj jape
chuj ci w dupe jebana larwo

ja tez sie bardzo balam jak to bedzie z odstawianiem smoczka, corka byla twardym zawodnikiem jesli chodzi o zasypianie i tylko ze smoczkiem jakos sie to udawalo; u nas pomoglo odciecie koncowki smoka, pokazalam corce i wytlumaczylam ze tak smoczka pogryzla w nocy ze sie popsul; corka brala go, zaraz wypluwala, probowala tak kilka razy; przed zasnieciem troche plakala ale nie bylo takigo dramatu jakiego sie obawialam:) po trzech dniach corka sama wrzucila smoczka do kosza na smieci:)

Gość NataliaMama
lionne gratuluję! a w jakim wieku była Twoja córka?