Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pazurrrrowa_

dieta - pytania i odpowiedzi ?

Polecane posty

Hej pewnie tak jak ja, każda z Was często zadaje sobie pytanie - czy na pewno powinnam to zjeść jak jestem na diecie ? czy może powinnam to Zamienic na coś innego ? mam nadzieje ze pomoże wam ten założony temat i ja sama uzyskam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania zapraszam chętne ! Może trochę o mnie . . mam ogromny problem , teraz jak niedawno zakończyłam dietę zaczęłam na maxa wszystko jeść jestem strasznie łakoma, jem mnóstwo , kiedyś wystarczały mi 2 kanapki teraz 4 i do tego idę na zajęcia jem kanapki , wracam zjem jeszcze 2 parówki , 3 kawałki ciasta ;( i jeszcze jogurt z truskawkami (np. . dzisiaj takie menu ) eeeeeeeeeeeeh ratujcie mnie bo w takim tępię za miesiąc będę ważyć 90kg a teraz jest 62 /164 , Mój brzuch wygląda jak 3 miesiąc ciąży nawet nie jest wklęsły jak siedzę wystaje jak piłka i jest ciężki ;( !! I w ten o to sposób to moje pierwsze pytanko ; czy Otręby z jogurtem i truskawkami na wieczór to dobry pomysł? co powinnam zjeść jak jestem głodna ? o poznej porze ?

Gość ladaco po mutacji
jak macie po 100kg wołacie pomocy absurd:D

Jogurt to nie jest zły pomysł ;) A w dzień, zamiast podjadać kanapki sięgnij po marchewkę, kalarepę, jabłko albo rób sobie niskokaloryczne sałatki ;)

i wlasnie popelniasz podstawowy blad przy odchudzaniu - dieta to zmiana stylu zycia i odzywaiania na stale, a nie chwilowe odchudzanie, a pozniej powrot do starych zlych nawykow, co sie rowna powrotem do poprzedniej wagi albo jeszcze jej podwyzszenie

wieczorem mozesz sie napic sokow warzywnych - one sa geste i zaspokajaja glod. ale przede wszystkim rozplanuj sobie 4-5 posilkow w ciagu dnia o stalej porze, wtedy nie bedziesz wieczorem siegac po przekaski

a jaka diete robiłaś? Ja jestem na diecie cały czas, zaczynałam z wagi 65kg 164cm wzrostu, teraz jest ok.60kg brzuch trochę spadł i nogi :) Ale przede wszystkim nie można się rzucać na jedzenie, nie jeść słodyczy, tłustych potraw, po 18-20 w należności od trybu życia. Nie jeść fast-foodów, pić piwska :) Ja miałam tak jak Ty byłam okropnym łakomczuchem, pożerałam wszystko co mialo kalorie i bylo słodkie :) Teraz wogole nie jem smażonego, tzn staram się unikać, czasem kotleta tylko:) Nie jem wogóle chleba, ziemniaki maksymalnie raz w tygodniu, ale staram się nie jeść, wogóle nie jem slodyczy, jeśli już to zrobie sobie budyn :) Musisz sobie to wkręcić w glowe, bo inaczej po prostu nic z tego nie będzie.

Gość salianka
NIedawno zaczęłam walkę z kg,które dostałam dzięki tabsom.Ciężko jest,ale mam dla ciebie parę rad (to nie dieta,ale reguły,które najlepiej wporwadzić na stałe): -pij dużo wody (1,5-2litry) -przed posiłkiem szklanka wody i w trakcie druga (zapełnia żołądek) -jedz powoli, przez 20minut (osiągniesz uczucie sytości) -jogurty z otrębami raczej rano lub w ciągu dnia -walcz ze słodyczami - jeśli musisz coś słodkiego weź suszone lub świeże owoce, warzywa

Gość salianka
-unikaj potraw smażonych i pieczonych (chyba,że w folii bez tłuszczu) -jak masz parcie na coś słodkiego zjedz łyżeczkę miodu (słodki i zdrowy) -staraj się jeść kilka małych posiłków dziennie - unikniesz napadów głodu i wyjadania wszystkiego jak leci z lodówki -zrezygnuj z chipsów,batonów itp. - możesz sobie pozwolić czasem na kawałek czekolady (najlepiej gorzkiej,bo dostarcza dużo żelaza) Powodzenia :D

Musze Cię rozczarować, ale jogurt na noc to nie jest dobry pomysł. To są węglowodany --> upraszczając węglowodany to energia dla organizmu, która przed snem nie jest Ci potrzebna, a niespożytkowane odkładane sa w postaci tłuszczu. Przed snem jedz białko. Serek wiejski albo pierś z kurczaka. Ewentualnie owoce, najlepiej jabłka bo zawierają błonnik, który pęcznieje i stwarza uczucie sytości.

I kolejny dowód na to że diety to głupota. Jak byłam nastolatką to zaczęłam się odchudzać bo uważałam że 60kg to dużo. Po "dietach" zostało mi prawie70kg i rozwalony na wiele lat metabolizm... Tak więc mogę być ambasadorką dobrego i złego odżywiania. Na jojo nie ma razy. Wpierdalaj ;);) surówki i sałatki to może nie przytyjesz z powrotem

Może inaczej - radykalne diety odchudzające to głupota. Jest wiele innych diet nie służących zbiciu wagi, które są dobre i wskazane. Uważam, że jeśli ktoś zaniedbywał się cały rok (lub więcej) to nie cofnie tego w 2 tygodnie. Co najwyżej na chwilę. Z tego co zauważam większość kobiet katuje się kopenhaską, truskawkową,limonkową czy inną, bo niebawem wyjeżdz na wakacje i chce dobrze wyglądać. To błędne koło. Po powrocie organizm się zbuntuje i będzie tak samo albo i gorzej. Trzeba uważać na to co się je, przestrzegać podstawowych zasad zdrowego odżywiania, zazywać trochę ruchu - PRZEZ CAŁY ROK! Niestety mało kto to potrafi zrozumieć.

witam wszystkich :) dokladnie bylam na Dukanie , potem troche sie trzymałam niskokalorycznej diety az pech...moj najgorszy grzech to piwo za duzo go teraz na te cieple dni :( już znajomym zapowiedziałam ze jak coś to wódka : przynajmniej mnie tak do żarcia nie ciągnie chociaż wiem ze żaden alkohol niewskazany ;( dzisiaj czuje się troszkę lepiej , ogólnie dostałam okres wiec może zejdzie trochę ze mnie , zjadłam rano dwie kanapki z serkiem i jedna mniejsza.... i niestety musiałam na praktykach merci (2 kostki ) i kostkę czekolady : kończyliśmy praktyki musiałam od dyrektor i P. Kierownik wziąć ;( ogólnie było pełno ciasta ciastek , paluszków ale ja zajadałam się nieszczęsnymi czereśniami żeby zapełnić buzie ;/ w drodze powrotnej kanapka ( 2 kromki chleba i jedna mniejsza ) z serkiem wiejskim która zrobiłam na zajęcia ,nie bylam glodna ale balam sie ze jak dojade do domu to sie rzuce na cos... ogólnie 3 kawa poszła dzisiaj ;> Lka... no właśnie mam zamiar sobie zjeść taki a'la jogurcik niedługo : do jogurtu naturalnego dodaje jedna łyżkę otrąb pszennych i łyżkę owsianych dodam do tego kilka truskawek słodzik jak myślicie ? tak na podwieczorek . a na kolacje myślałam dzisiaj o salacie z serkiem wiejskim szczypiorkiem , ogórkiem może trochę dodam jogurtu , jabłko ? no i najgorsze będzie co wieczorem ? m a d z ; wiem KOchana :( ale jak zacznę jeść to ciężko :( karola :) : Dukan , masz mój wzrost i chyba miałaś moja wagę teraz... boje się stanąć na wadze :( ja tez jak byłam na dukanie schudłam dużo a teraz wróciło , nie jest tak strasznie jeszcze bo nogi mi strasznie nie przytyły ale brzuch okropnie nabrzmiały i nie mija przez noc , budzę się z taka piłka ;( salianka : dzięki :* fit4fun wiem zjadłam wczoraj półtora wielkiego jabłka, strasznie się napchałam nim... Może jeszcze trochę o mnie .. ogólnie zawsze ważyłam 56 kg uważałam się za grubą a teraz jak przytyłam dopiero widzę ze jestem naprawdę gruba . 2 lata brania tabletek zrobiło swoje , moja niedozgonnie zmienna waga teraz się waha jak oszalała ;( okropności , nigdy nie tyłam jadłam piłam ile chciałam ...;( eh a teraz walczę i do tego dochodzą rozstępy bo tyje i chudnę masakra jakaś... ogólnie ciężko jest wytrzymać na diecie bo miałam zajęcia i do pn jeszcze z tym chlebem muszę wytrzymać;/ ale nadchodzą wakacje , będę dojeżdżać niecałe 20min rowerem dziennie do pracy , tam trochę luzu wiec będę robić jakieś sałatki , ogólnie nie miałam czasu ciągle na zajęciach , robiłam kanapki rano na śniadanie , chleb na wykłady - najprościej , najszybciej w szkole się przedłużało : kawa , automat , piekarnia : bułki :( eeeeeeeeeeeeeeh obym wytrzymała.... teraz natomiast czuje się tak : mam ciężki brzuch , nabrzmiały , ogólnie to bym coś zjadła bo czuje się już głodna ale mam tak napchany ze nie wiem :(