Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18 dzien

Peknieta gumka......

Polecane posty

Gość 18 dzien

Czy w 18 dniu cyklu przy srednich 28-dniowych cyklach jest jeszcze szansa na ciaze? Pytam bo nie wiem czy leciec do lekarza, przytrafila sie nam wpadka, pekla gumka........ POradzcie!

Ja bym na twoim miejscu leciała do tego lekarza. Zawsze jest szansa bo z tymi cyklami róznie była. Ja przy cyklach 28 dni zaszłam w ciąże dzieć po okresie. Okres trwał 5 dni 6 dnia bzykanko i mam córkę :)

Gość wielka _berenka
Belnea ja tak samo 5 dni okres 6 dnia bzykanko i corka .Z cyklami nigdy nic nie wiadomo..

Gość 18 dzien
Wlasnie poczytalam o tabletce 72 godziny po i podobno nie jest w 100 procentach skuteczna, a rozregulowuje gospodarke hormonalna na dlugi czas. I jesli zajdzie sie w ciaze po tej tabletce to dziecko moze byc chore. A wedlug kalendarzykow szans na ciaze nie mam lub sa minimalne. Dalo mi to do myslenia i teraz nie wiem co robic, boje sie tej tabletki...........

Gość autorko, nie dramatyzuj
tylko jednak udaj się do lekarza po escapelle, bo o tym pisałaś. Brałam ją(tabletkę) 1,5 miesiąca temu, 12h po wpadce- również pęknięta gumka. Nic mi się kompletnie po niej nie działo. Okres przyszedł z dwudniowym opóźnieniem i nic poza tym. Zresztą poczytaj o escapelle, na kafe znajdziesz temat o tym i zobaczysz co dziewczyny piszą. Większości jak mi, nic się nie działo i w ciążę nie zaszło. Jeśli nie chcesz być w ciąży, to lepiej leć do lekarza, a nie będziesz się zastanawiała czy może być z tego ciąża, czy nie.

Gość bzdoora
Ciekawe jak to jest, że w takim przypadku na bank się zaciąża, a jak ktoś chce, to się stara, i stara, leczy i często się nie udaje.

Gość prettytweety
Wlasnie poczytalam o tabletce 72 godziny po i podobno nie jest w 100 procentach skuteczna, a rozregulowuje gospodarke hormonalna na dlugi czas. I jesli zajdzie sie w ciaze po tej tabletce to dziecko moze byc chore. a co jest w 100% skuteczne? Wszystko zależy od tego jak szybko weźmiesz, także czas działa tutaj zdecydowanie na niekorzyść. Rozregulowuje gospodarke hormonalną - racja, ale nie na długi czas, zwykle wszystko szybko wraca do normy. Generalnie troche przesadzone słowa, ludzie biorą Escapelle i wszystko jest w porządku