Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość defref

Jakie konsekwencje grożą za nie stawienie się na studia?

Polecane posty

Gość defref

Jesli zadeklaruje teraz,ze chce studiowac,a potem nie zapisze sie na przedmioty i nie zaplace? Studia platne.

Gość heidi z alp
teoretycznie moga cie scigac. ale bylam w podobnej sytuacji, dostalam sie na zaoczne studia na panstwowej uczelni i jednoczesnie na dzienne na zupelnie innej, tez panstwowej. te zaoczne olalam i zapomnialam o sprawie. po poltora roku przyslali mi pismo informujace o skresleniu z listy studnentow. ha ha...czyli formalnie poltora roku bylam studentka tej uczelni. rozeszlo sie po kosciach, skreslili mnie i tyle, nikt sie nie domagal zadnej kasy, chociaz nigdy nie wiadomo czy mnie jednak nie scigna kiedys tam... napisz po prostu do rektoratu rezygnacje z tych studiow i wyslij poleconym, nie bedziesz miala problemow.

Gość defref
to jest cos takiego,ze teraz mam podpisac kartke papieru z jednym zdaniem,ze "tak, biore miejsce na studiach na rok 2011/12 na kierunku ... " a potem w I tyg. wrzesnia mam przyjechac sie podpisac, doniesc oryginaly dokumentow, dowod wplaty i ubezpieczenia....

Gość defref
i jescze jestem przyjeta "warunkowo" na te studia bo mam doniesc jeden brakujacy papier ktory jest wymogiem rekrutacyjnym a ktorego jeszcze nie mam (egzamin jezykowy).. wiec w razie czego moge sciemniac ze go nie zdalam i niestety nie moge studiowac?

Gość heidi z alp
no topodpisz i wyslij, najwyzej zrezygnujesz w tym wrzesniu. zreszta na pewno jest jakis regulamin rekrutacji czy studiow, po prostu przeczytaj co tam pisza.

Gość badz fair...
nie wiem jak jest na prywatnych uczelniach, ale byc moze oni biora jakis zadatek czy cos w tym stylu. W kazdym razie musza sie jakos zabezpieczac na wypadek takich osob jak ty, bo prywatna uczelnia to jest firma i dla nich kazdy student to kasa, a jak juz maja cie na liscie a ty sie nie stawisz, to ta kase traca. Ja sie dostalam na platna (nie prywatna) uczelnie, ale po zdanym egzaminie zadzwonila do mnie pani i spytala czy mam zamiar zostac studentem, odpowiedzialam ze nie, bo w tym samym czasie dostalam sie tez na inna, nieplatna. A z tym zeby byc fair, to wez tez pod uwage, ze zabierasz miejsce komus kto byc moze byl ostatni na liscie i jesli zrezygnujesz wczesniej, to ktos inny bedzie mial szanse na twoje miejsce.

Gość defref
chodzi o to ze nie jestem w stanie teraz powiedziec czy oplace te studia, bo mam probl.finansowe , choc bardzo mi na studiach zalezy.. uczelnia jest panstwowa ale odplata troche...za granica

Gość jjjjjkjkjkjjkj
na panstwowych zaocznych placi sie przed rozpoczeciem semestru lub tuż po rozpoczeciu a nie na koniec, jesli nie zaplacisz do okreslonego terminu to cie po prostu skreslą🖐️

Gość defref
hmm tyle ze moja uczelnia z a granica... ale moze to to samo..