Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić!!!!!

Jak wybić sobie z głowy to całe pożądanie??

Polecane posty

Gość co robić!!!!!

Jestem z mężem 8 lat, coraz częściej i częściej mam ochotę na innych facetów, młodszych, starszych, przystojnych, męskich,mój mąż nie jest zły, ale oni są lepsi 😭 dzisiaj śnił mi się seks z kolegą z pracy.. często o nim myślę, zauroczyłam się chyba.. obudziłam się przygnębiona ,bo u mojego boku nie leżał on tylko mąż którego przecież kocham :(

Gość co robić!!!!!
napiszcie coś.. bardzo mnie to męczy :(

Gość to wina szatana
bo chce rozbić twoje małżeństwo on nie znosi jak człowiek jest szczęśliwy Jako duch czysty, szatan opanowuje niższy świat materii i zmysłw. Zna ich prawa i reakcje. Może ich używać w swym działaniu i posługiwać się nimi dla osiągnięcia swoich celw. Dlatego wszystko to, co człowiek ma w sobie materialnego i zmysłowego - a więc ciało, władze zmysłowe (zmysły, wyobraźnia, pamięć) - może podlegać pewnemu działaniu i wpływowi szatana.Wiedza diabła jest ograniczona. Ma on wyłącznie dostęp do „zewnętrznych obszarw" naszej istoty (zmysłw, wyobraźni itd.). Według św. Augustyna, demony mogą jedynie wyciągać wnioski (dedukować) na temat naszego życia wewnętrznego na podstawie zewnętrznych znaków, nie są więc w stanie poznać bezpośrednio ludzkich myśli. Nieprzyjaciel może nas dosięgnąć, podsuwając nam myśli, wspomnienia, ale my możemy je odrzucić. Może pobudzić nasze zmysły, ale my możemy się powściągnąć. Mamy pełną władzę w granicach naszej najgłębszej istoty. Nasze zadanie polega na tym, by tę władzę umocnić. Moc Nieprzyjaciela zostaje w ten sposb ograniczona. Jeśli zamkniemy przed nim dostęp do naszej wewnętrznej istoty, nie może nic zrobić. Szatan nie może przedostać się do wnętrza naszej duszy. Jest to sanktuarium zarezerwowane dla Bożej obecności, dla Szatana niedostępne (chyba że dobrowolnie oddamy mu duszę, podpisując pakt).

Gość co robić!!!!!
a poważnie ? :(

Gość fdsffwe
jesteś szmatą i tyle

Gość grzeszy to jest smutny
modlić sie do Jezusa zeby pokonał szatana oddalił jego myśli mi tak działa jak podsuwa myśli samobójcze

Gość adsdaadsasd
kobieto, słuchaj jak masz pokusy to nie znaczy że masz nim ulegać, właśnie na tym polega moralność, jest trudna ale piękna, a na pytanie jak tego unikać? Jeśli jesteś wierząca to modlitwa, szatan naprawdę kusi, a jeśli nie wierząca to nie wiem, może psycholog, przecież jesteśmy ludźmi a nie zwierzakami, jakoś powinniśmy się kontrolować. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

A przed mężem sypiałaś z innymi? Tzn. czy masz porównanie? Piszesz, że inni są lepsi... Tzn. co? Mają ładniejsze twarze, sylwetki? W łóżku mogą się okazać beznadziejni, a w spodniach nic nie mieć :classic_cool: I zastanów się, czy naprawdę chcesz się przespać z innym facetem, czy po prostu brakuje Ci wrażeń, emocji, pikanterii, bo z mężem już się tak dla siebie nie staracie?