Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneciaKTC

Jakich używacie podpadek i tamponów?

Polecane posty

Gość gość
post 18:27 mowa oczywiscie o naturelli

Gość gość
podpaski bella te ciemno granatowe i niebieskie jaśniejsze, wszystkie z cerata kleja mi sie do d...

Dzięki za odpowiedź. Wszystkie znajome mówią, że Naturella w połączeniu z krwią w lecie śmierdzi i czuć, że dana kobieta jej używa i ma okres...

Gość gość
no zgadzam sie z gosciem 18:26 nienawidzę podpasek z siatką- wszystko się poci i przykleja- tragedia, pozatym mam wrażenie ze od tej plastikowej siatki nabawilam się kiedys grzybicy, bo skóra nie oddycha, ale to tylko moje wrażenie. ale always ma tez dobre podpaski z bawełnianą powierzchnią- trzeba tylko czytac opakowanie

Gość gość
Mi tam wszystko jedno jakie podpaski noszę bo jakoś nigdy nie narzekała na żadne. Nienawidzę tylko always, czuje dyskomfort przy ich noszeniu, tak jakby mi się cały tyłek kleił. Najczęściej kupuję naturella

Gość gość
mi tam nic nie śmierdzi po naturelli, bez przesady, w lecie sie trzeba po prostu częściej podmywać, bo wiadomo, że gorąco i czlowiek sie poci

Gość gość
ja kiedys uzywalam naturelli a raczej probowalam ale dostalam podraznienia wiec nie uzywam tego badziewia. Belli tez uzywalam a raczej bylam zmuszona raz przez dwa dni to tak mnie poobcieraly ze nigdy wiecej. W domu uzywam podpasek w pierwszych dniach okresu i teraz juz tylko always. Natomiast do pracy uzywam tamponow zawsze Ob rozmiar mini (sorry autorko ale ten rozmiar co uzywasz nie jest za duzy? pytam bo kiedys kolezanka mi dala wlasnie w rozmiarze wiekszym i mialam problem w zaaplikowaiu tego:D ), ale na noc tylko podpaski.

Gość gość
Ja kiedys sie daiwnego uczulemia przez naturelle nabawilam a alergiczka ogolnie na nic nie jestem. Uzywalam dluuugo bella perfecta najpierw zielone, potem 2000 a potem fioletowe. W domu jednak wole belli te grubsze, bella nova, jakos tak sie przyzwyczailam. A jak uzywam tamponow, np na moj slub oczywiscis dostalam okres to tampax z aplikatorem, bo jakos bez nigdy mi wejsc nie chcialy:-)

Gość gość
No ja probowalam mini wlozyc i dupa. Dopiero z aplikatorem tampax

Gość gość
tampony - tylko ob te z otoczką podpaski - o dziwo najlepsze są takie niebieskie czy fioletowe z tesco - takie made in tesco

Gość gość
a do wpisy wyżej to jak ci może nie wejść tampon jak wchodzi tam za przeproszeniem dużo większy męski członek? weż lustro i zobacz gdzie wkładasz.. bo nie powinnaś mieć problemu z włożeniem nawet tamponu super - jest z 10 razy mniejszy niż faceta..

Gość gość
ja używam bella różowych- mają falbanki i ładnie pachną :D w końcu d***e też się coś od życia ładnego należy ;P i ogólnie bardzo polecam te podpaski- są naprawdę fajne ;) No i nie mają tej siateczki plastikowej, która odparza tylko sa jak niebieskie belli ;)

Ja nie mam doświadczenia z podpaskami :D Po porodzie to chodziłam jak kaczka z tymi wielgachnymi wkładami :o Dlatego też używam tylko tamponów - OB.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość a do wpisy wyżej to jak ci może nie wejść tampon jak wchodzi tam za przeproszeniem dużo większy męski członek? weż lustro i zobacz gdzie wkładasz.. bo nie powinnaś mieć problemu z włożeniem nawet tamponu super - jest z 10 razy mniejszy niż faceta.. X niepodniecona pochwa ma troche inne hmmm... "właściwości" :D Mnie np. też boli wkładanie tamponu i wyjmowanie (szczególnie wyjmowanie, bo jest duzo większy jak nasiąknie). No i po godzinie z tamponem boli mnie brzuch bardzo. Mój gin uważa, ze tamponów w ogóle się nie powinno używać- ja go popieram

Gość Mężatka1980rok
Ja używam tylko tamponów . Najczęściej kupuje w rosmanie albo biedronce.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Potwór z bagien Przy tamponie nie ma prawa boleć Ciebie brzuch.Najwidoczniej one nie są dla Ciebie usmiech.gif X no własnie zdecydowanie nie są dla mnie ;P Po pierwsze mam ciasną budowę a po drugie ten brzuch... już 2gi lekarz mi właśnie powiedział, że przy tamponach często tak jest i że ta krew powinna wypływac a nie kisić się w środku- wg mnie coś w tym jest. Dlatego wolę podpaski :))) Swoją drogą... nasze mamy, babcie to dopiero miały przewalone :D

Gość gość
Z tym wkladaniem to rzeczywiscie prpblem i nie chodzi o wielkosc tylko o suchosc. Bo z aplikatorem nie mam problemu, bo jest sliski, a bez aplikaltora nigdy nie wloze.

Gość gość
nie wiem skąd przekonanie, że krew kisi się w środku. Gdyby tak było, tampony by nie przeciekały. Co do tematu, teraz akurat niczego nie muszę używać, ale przed ciążą- always sensitive (te bawełniane), tych z siateczką nie znoszę, bo wiecznie sa jakieś odparzenia i kleją się do tyłka. Niestety nie ma wersji sensitive na noc, nie wiem dlaczego. Tampony ob, chyba silk touch się nazywają - te pokryte taką siateczką, dzięki której łatwiej się je zakłada. Wkładki higieniczne używam na co dzień - descreet, bo są bardzo cienkie.

Gość gość
Ja kupowałam zawsze always, jakoś z doświadczenia wynika że najlepiej trzymają i chłoną a do tego jest uczucie większej suchości w porównaniu z innymi podpaskami , nawet tymi z siateczką dry. Tampony używałam jako nastolatka i kupowałam ob jednak nie przypasowały mi ze względu na to że przy wyciąganiu zawsze mi coś poleciało po nogach i niestety pomimo prawidłowej higieny , częstego zmieniania dostawałam po nim stanów zapalnych i upławów , problemy skończyły się przy podpaskach. Jak ktoś może tampony to polecam ob z siateczką a jak podpaski to always.

U mnie aplikacja tamponu przez pierwsze 3 dni nie stanowi problemu. Krwawię więc poślizg jest :P Potem czasami jest ciut gorzej,ale to wystarczy mi dobrze dobrany rozmiary i jakoś idzie.

Gość gość
Tampony poprzednio kupowałam bella, niedawno odkryłam biedronkowe i teraz tylko takie. Podobnie podpaski - tez tylko z biedronki pakowane po jednej, pachną delikatnie rumiankiem. Jakoś nie widzę wielkich różnic w tamponach, mogą różnic się jedynie rozmiarem np. super z lidla są wielkości normalnych z innych firm. Jedynym niewypałem były dla mnie tampony z rossmana, bo zginały się podczas wkładania.

Gość gość
Mi pasują podpaski bella perfecta niebieskie, nie lubię tych z siatką. Ale przeważnie używam tamponów, z biedronki albo z lidla. Koszt też jest dla mnie ważny. Natomiast jeśli krwawiłabym silniej, to pewnie wolałabym kupić always. Kiedyś miałam obfitsze miesiączki, i przeważnie na noc kupowałam always. Teraz już nie mam takich problemów i bella są akurat.