Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz niedługo mama:)

Kołyska dla niemowlaka.Ile czasu posłuży??warto kupować?

Polecane posty

Gość strzyga__
ja nie miałam, ale moja koleżanka ma super kołyskę - wykonaną przez miejscowego stolaża, bez szczebelków, potem przedłużaną, bo jej dziecko uwielbiało w niej spać! i spało bardzo długo (min. do 2 roku życia). jak byłam u niej, to mój maluch też w niej spał i się dziwił, że się buja :D bo w domu tylko zwykłe łóżeczko.

Gość Bognaa_
Służyła mi do 8 mca i byłam z niej bardzo zadowolona, w trudnych momentach bujanie bardzo się przydaje. Poza tym kołyski dobrze się sprzedają - sprzedałam ją niewiele taniej niż kupiłam :)

Gość Miśka8888
nie warto takich gowien kupowac teraz liczy sie praktyka a nie szapanerstwo kupuje sie rzeczy praktyczne

Gość małamamam
a niby co szpanerskiego jest w kołysce??!!

Gość Nestea green tea
Skoro liczy sie praktyka to chyba jak najbardziej nie? Już znowu komuś gul w gardle staje jezuuu koszmar z tym kafe :o Ja nigdy o takich łóżeczkach nie myslałam, ale przekonałam sie jak zobaczyłam cos podobnego u znajomej. Sprawdzało sie rewelacyjnie pierwsze miesiace, stalo przy łóżku dziecko z nimi nie spało. Druga znajoma super wypad łóżeczko za Bog wie jakie pieniadze, caly pokoik odwalony a dziecko spalo w nim kilka godzin dziennie popoludniami a na noc z nimi w łóżku :o Lepiej taka kołyske na pierwsze miesiace postawic przy łóżku, super napewno też bede miała :)

Gość jak się małe mieszkanie to
ok

Gość i ja tez mysle o kolysce
Hej To moje drugie dziecko,pierwsze ma swój pokój -drugie niestety na pewien czas bedzie spalo z nami w pokoju(potem bedzie mialo swój)ale mnie nurtuje pytanie moze smieszne...ale czy te wszelkiego rodzaju kolyski sa bezpieczne?w sensie kiedy moja 4latka "oprze' sie delikatnie o porecz to co z noworodkiem?I jakie konkretnie firmy polecacie?I glupia sprawa:gdzie przewijalyscie dzieci-ja przy 1szym mialam na łózeczku przewijak ustawiony-megawygoda sprawa dla noworodka-wiec teraz zostaje mi zainstalowanie przewijaka na łózku chyba....

Gość i ja tez mysle o kolysce
Hej To moje drugie dziecko,pierwsze ma swój pokój -drugie niestety na pewien czas bedzie spalo z nami w pokoju(potem bedzie mialo swój)ale mnie nurtuje pytanie moze smieszne...ale czy te wszelkiego rodzaju kolyski sa bezpieczne?w sensie kiedy moja 4latka "oprze' sie delikatnie o porecz to co z noworodkiem?I jakie konkretnie firmy polecacie?I glupia sprawa:gdzie przewijalyscie dzieci-ja przy 1szym mialam na łózeczku przewijak ustawiony-megawygoda sprawa dla noworodka-wiec teraz zostaje mi zainstalowanie przewijaka na łózku chyba....

Gość Nie wiem po ile jest w
U mnie służyła do 5 miesiąca. Potem nadal była dobra rozmiarowo, ale stanowiła zagrożenie dla dziecka, bo zaczynało się za bardzo podciągać na rękach leżąc na brzuchu i mogłoby wypełzać i wypaść. Dopóki dziecko nie szykuje się do siadania i nie podciąga to kołyska zdaje egzamin. Im większą kupisz, tym więcej masz pewności że ci z niej niemowlę nie wyrośnie przez okresem podciągania. Ja miałam zamawianą dużą od cieśli, całą z drewna bez żadnych szczebelków na bokach. Dziecku było wygodnie. A czy warto kupować to zależy jaką masz sytuację finansową, bo to zawsze dodatkowy wydatek, bez którego oczywiście można się obejść bo później i tak zwykłe łóżeczko ze szczebelkami jest potrzebne, bo nie przełożysz niespełna półrocznego niemowlaka do łóżka dla juniora... Jak kupiłam głównie ze względu na to, że chciałam mieć dziecko raz w pokoju dziennym, a innym razem w naszej sypialni, a kołyskę było łatwo przenosić z pomieszczenia do pomieszczenia ze względu na rozmiary. Zresztą łóżeczka nigdy bym w pokoju gościnnym nie postawiła bo by zajmowało zbyt dużo miejsca i psuło ogólny wygląd pomieszczenia, a kołyska jest jednak dużo subtelniejsza, bardziej elegancka i zabiera dużo mniej miejsca.

jesli Cię stać, to pewnie:) u nas służyła 4mies, potem wrzesz córka obijała się i budziła, musieliśmy zwykłe łóżeczko kombinować, ale4mies było luzu;)

Gość Pola1984
Przy pierwszym dziecku mieliśmy łóżeczko z funkcją kołyski. Sprawdziło się, nadal jest w użyciu. Zdecydowaliśmy się na model, który rośnie razem z dzieckiem. Obecnie rozważam kupienie kołyski. Niedługo zaczynamy starania o drugie dziecko. Łóżeczko zakupiłam w sklepie www.happymothers.org A kołyska: http://happymothers.org/kolyska-carters-animal-parade-wood-bassinet-by-summer-infant-p-374.html

Gość gość
Ja tez jestem za kołyską

Gość Baby line
W przypadku wyboru mebli dla dziecka, ważną kwestią staje się ilość miejsca jaką dysponujemy. Inaczej sprawa wygląda w momencie, gdy możemy przeznaczyć dla malucha osobny pokój, inaczej natomiast, gdy urządzamy dziecięcy kącik we własnej sypialni. Kołyska z pewnością wygląda wspaniale, i każdy pokój zamieni w prawdziwe królestwo malucha. Delikatne kołysanie pomaga w usypianiu i uspokajaniu dziecka. Bardzo fajną opcją są kołyski "obsługiwane" przy pomocy pilota. To nie tylko prezent dla maluszka, ale także dla rodziców. Kołyski tego typu posiadają szereg różnych elementów i funkcji, ułatwiających opiekę na maluchem. Można w nich na przykład regulować wysokość, mogą pełnić także funkcję przewijaka, itp. Więc z pewnością warto zainwestować w taki wyjątkowy mebel. Łóżeczko jest z pewnością bardziej uniwersalne i dłużej będzie służyć maluchowi (nawet do 3. roku życia), jest to więc idealne rozwiązanie dla tych rodziców, którzy nie chcą ponosić dodatkowych kosztów. Bez względu na to, na którą opcję się zdecydujemy, zawsze warto zwracać uwagę na jakość materiałów oraz wykonania. Chodzi przecież o wygodę oraz bezpieczeństwo naszych pociech. Baby-line.pl - sklep dla dzieci

Gość FiołkowaMama
Dzieci uwielbiają być kołysane! Dlaczego? Ponieważ przez 9 miesięcy, będąc w łonie matki, nieustannie były kołysane. Dlatego nie dziwmy się, że po przyjściu na świat dzieci nie chcą rezygnować z tej przyjemności. Możemy im w tym pomóc. Jak? Oczywiście nosząc i przytulając, a także kołysząc… w kołysce. Ja polecam LULULAJ :)

Gość gość
kołyska tania i dobra na jlbaltic.istore.pl na pilota w sklepie internetowym polecam

Gość gość
bezsensowny wydatek... pokolysac mozna w wozku a noworodek dobrze zwiniety w rozek spi slodko i budzi sie tylko na jedzenie.

Gość judytka78
kołyski to teraz trochę niszowy temat - tzn ciezko znaleźć coś ciekawego. Na pewno odradzam jakieś kiepskie "sklejki" - tego sporo na allegro. Popatrz za polskimi producentami np. gluck : https://www.gluck.pl/lozeczka-kolyski-325/ albo w ikei widziałam ostatnio solidnie wyglądającą kołyskę.

Gość Mama z chłopakami...

My mamy kołyskę a dziecko ma 6 miesięcy i jeszcze w niej śpi. Chodź nie powiem już trochę ciasno się robi, chyba czas na łóżeczko... a kołyska praktyczna, lekka, stoi blisko naszego łóżka i u nas się sprawdziła dwa razy. Polecamy 😀😀😀