Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz niedługo mama:)

Kołyska dla niemowlaka.Ile czasu posłuży??warto kupować?

Polecane posty

Za długo nie posłuży. Moja w takiej spała do 3 miesiąca. Teraz ma 5 i nieraz u dziadków w niej śpi to albo Jej ręce między szczebelkami wystają albo tak się przekręci, że ląduje na tych szczebelkach buzią.

Gość kurcze nie wiem
nie wiem jakie musisz mieć ogromne dziecko, że po 3 miesiącach już sie nie mieści do kołyski która ma 90 cm długości. w jakim wózku w takim razie wozisz Swoje dziecko?! bo jak jest takie wielkie to chyba tylko taczki zostają... ta kołyska jest przecież ogromna!!

Gość shfh
kolyska fakt jest spora ale np moj syn jak mial 6-7 mies to stal juz w lozku mimo ze nie umial nawet raczkowac , wiec to zalezy od dziecka, jak juz zacznie sie podnosic to wiadomo trzeba zrezygnowac

Gość praktyczne....
autorka napisala na jakis czas, czytajcie dokladnie. Dziecko 6-7 miesiecy nie moze spac w kolysce:/

Gość shfh
o masz.. faktycznie zle przeczytalam , myslalam ze to pytanie na jaki czas ;p sry

Gość Mama Nikoli
Ja mialam kolyske i posluzyla 4miesiace. Bardzo fajna sprawa i mozna bujac dzieciaczka!

Gość fajnie się buja
zajmuje mało miejsca przy łóżku rodziców, a potem można odsprzedać

Gość Mamma Miaa
ja mialam kosz mojzesza wprawdzie, ale bardzo sobie go cenilam, przez pol roku moje dziecko w nim spalo. Jest duzo wygodniejszy od lozeczka, szczegolnie dla mamy, moze stac blisko lozka rodzicow, nie trzeba wstawac do karmienia, a w dzien przeniesc do pokoju dziennego. Jesli masz kase to uwazam ze warto kupic.

Gość Moja ma 3 miesiace
i nadal w takiej śpi i myślę, ze posłuży jeszcze nam z 3 miesiące jak nie więcej. Tak długo aż mała nie zacznie sama siadać. Ona (kolyska) jest bardzo duża. Jak dla mnie super rozwiązanie do malej sypialni. Fajne jest to ze ma kółeczka i mogę ją sobie dosuwac i odsuwać od łóżka, ciągnąć po mieszkaniu. Mała uwielbia w niej spać. Właśnie w niej teraz śpi. Dla mnie to byl rozsądny zakup i dobrze wydane pieniądze bo się sprawdza. Jak zacznie sie siadanie i inne akrobacje to sprzedam kolyskę, a kupię łóżeczko turystyczne, ktore jest dużo fajniejsze dla dziecka niż drewniane.

Gość Moja ma 3 miesiace
Do kołyski można kupić ochraniacz na szczebelki. Polecam. Wtedy nie ląduje dziecko buziom i nic nie wystaje.

Moja lubi się porządnie rozwalić i wyczyniać akrobacje więc łóżeczko teraz już jest dla Niej lepsze. Wiem, że są ochraniacze, ale wtedy już sobie rąk swobodnie nie wyciągnie. Ja mówie na podstawie mojej małej. Ona jest wywrotowiec i potrzebuje przestrzeni;)

Znam wiele dzieci, które muszą być ukołysane, żeby zasnąć. Mamy najczęściej usypiają dziecko w wózku, a potem przekładają do łóżeczka, a to nie jest zbyt wygodne. Moja córka ma łóżeczko z funkcją kołyski i kołyska do roku czasu spełniała swoją funkcję rewelacyjnie.

Gość wszędzie pisza że dziecko
zwłaszcza w pierwszych miesiącach lubi miec przytulnie i trochę ciasno bo wtedy czuje sie tak jak w brzuchu u mamy więc chyba kołyska to dobre rozwiązanie.

Gość 333333
ja kupiłam przy drugim dziecku, ze względu na fakt, iż łózeczko nie mieściło nam się w sypialni a kołyska tak, więc te pierwsze 4 miesiące mogło być z nami potem sio do swojego pokoju. fakt ta kołyska jest mała ale nie chodzi o długość tylko szerokość, dziecko często rozkłada rączki i wtedy wystawały przez szczebelki.

Właśnie o tym pisałąm to mi ktoś zarzucił, że mam duże dziecko i się w kołysce nie mieści:D

Gość jak ma ochraniacz to
ręce nie wyłażą

Gość mandarynnnnnna
kołyska super sprawa, tylko szkoda ze tak na 4 miechy, bo pozniej dziecko do lozeczka trzeba przelozyc. Jesli masz na to kase to polecam.

Gość nam posłużyła do
3 miesiąca, ale rzeczywiście super sprawa. A przez ochraniacz synek rączki też pakował, więc nie zawsze to jest rozwiązanie. W 3 mies. przewracał się już z pleców na brzuch, więc po prostu się bałam

Gość PodobnaCi
E tam,lepiej opłaca się kupić łóżeczko na biegunach,posłuży dłużej i masz jednocześnie opcję kołysania. Na kołyskę wydasz kasę, a jak minie parę miesięcy, już będzie nie do użytku.

Gość PodobnaCi
Lepiej kupować rzeczy starczające na dłużej, bo nie dość, że kasę się niepotrzebnie wyda na te gadżety, to jeszcze zagracić sobie można mieszkanie. Ja wybrałam opcję kupna łóżeczka drewnianego i turystycznego z płozami do bujania. I jestem zadowolona, dziecko ma kilkanaście miesięcy i są używane od noworodka, do teraz.Drewniane w domu, a turystyczne na wyjazdy lub później jako kojec.

Gość jeszcze nie wiem
juz tak z tymi wydatkami to nie przesadzajcie, przecież taka kołyska kosztuje ok 200 zł więc nawet jak starczy tylko na 4 miesiące to to jest raptem 50 zł miesięcznie, a można ja potem sprzedać... ja myślę, że to jest dobre rozwiązanie na te pierwsze miesiące kiedy dziecko śpi z rodzicami w sypialni bo zajmuje mało miejsca i można ja w ciągu dnia wozić po domu, a potem i tak dziecko ląduje w swoim pokoiku w normalnym łóżeczku

Gość fajna kołyseczka
myślę, że na pierwsze 3-4 miesiące ok, później może być ciasno. Moja córa po 4 m-cu zaczęła się "przemieszczać" w łóżeczku i kładła się często w poprzek, więc w kołysce byłby problem.