Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pytanko...........:?

moczenie ryby

Polecane posty

Go艣膰 pytanko...........:?

wiem, ze sie moczy sledzie -w wodzie lub mleku chce jutro zrobic okonia -tez mam moczyc ? w mleku ? w wodzie ? jak dlugo ? dzieki za odpowiedz 馃尰

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
nie musisz moczyc zadnych ryb, co do sledzi sie nie wypowiadam, bo nie wiem ;) okonia posyp sola, pieprzem, skrop cytryna i na patelnie, pare minut i gotowe. zakladam, ze masz male filety, bo cala rybe to chyba najlepiej upiec w piekarniku :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pytanko...........:?
konczita na ciebie zawsze mozna liczyc 馃尰 Ja sledzie zawsze mocze w mleku. Mam dwa chyba dosc duze filety -45 dkg. Kupilam swieze ,dosc mocno pachna ;) i wlasnie dlatego pytam o moczenie. Chcialam je jutro zapiec w piekarniku z sosem pomidorowym, swieza papryka i zoltym serem.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mo偶esz skropi膰 sokiem
z cytryny, a ryba - ka偶da pachnie ryb膮, czy s艂odkowodna czy morska

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 co to za szopka?
skoro b臋dziesz j膮 robi膰 dopiero jutro, to pami臋taj, 偶eby nie le偶a艂a przez noc w swoich sokach, najlepiej po umyciu i skropieniu lub natarciu cytryn膮 po艂贸偶 j膮 na sitku, a sitko na misce, wtedy ten rybi sok 艣cieknie do miski i ryba nie b臋dzie si臋 w nim tapla膰.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
okonie maja to do siebie, ze bardziej niz inne ryby potrafia pachniec ryba ;) nie wiem ile w tym prawdy, ale slyszalam, ze ma to cos wspolnego z zawartoscia aluminium w wodzie :o mysle, ze jak je zapieczesz tak jak mowisz, powinno wyjsc smaczne danko, tylko nie 'przytlocz' ryby nadmiarem tych innych elementow, szczegolnie sera :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 pytanko...........:?
Jak nie rtec to aluminium :( zwariowac mozna :( Rybe kupilam na targu od holendra wiec moze az tak bardzo swiecic nie bedzie ;) Umylam , wsadzilam do papierowych recznikow ,do zamknietego pojemnika , i do lodowki .Na sitku i na misce to by mi cala lodowke zacapilo :) Mam juz gotowy sos pomidorowy w sloiku ,do tego pokrojona w mala kosteczke zolta i czerwona papryka,czerwona cebula,zielona pietruszka ,czosnek ,bazylia i oregano. Ser zolty drobno starty -malutko tak zeby troche zagescic sos.Moze lepiej by pasowal ser mozzarella ale to nastepnym razem. Pytalam o moczenie bo pisza o tym w internecie ale wolalam sie upewnic na kafe. Dzieki za wszystkie podpowiedzi .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
anegdotke o aluminium napisalam tak tylko w rzekomym zwiazku z zapachem, ale o szkodliwosci tego pierwiastka w wodzie, czy rybach, to sie raczej nie slyszy, wiec nie ma co sie martwic ;) wiec smacznego ci zycze okonia :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×