Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9 miesiac ciazy

CZY MOZNA PEPEK NIEMOWLAKA PRZEMYWAC ZWYKLA WODKA BO NIE MAM W DOMU SPIRYTUSU..

Polecane posty

Gość 9 miesiac ciazy

j/w :)

Gość Mamma Miaa
ja mieszkam w UK i tu nikt nie slyszal o przmywaniu spirytusem tylko wlasnie woda. Jak by sie dobrze zastanowic to lanie spirytusu na swieza ranke jest dosc bolesne?!

Gość Mama Nikoli
Ja tez mieszkam w UK i rowniez niczym nie przemywalam i ladnie odpadl w 13tym dniu bez zadnych problemow....

Gość mamuśkaMałejZuzi
nie przemywa się czystym spirytusem tylko w proporcji z wodą, ale nie pamiętam jaka ma być proporcja. radzę kupić niemiecki Octenisept małą buteleczkę, na pewno jest też w UK. przyda się na pewno nawet później dla mamy do dezynfekcji rany np. nic nie szczypie.

Gość pytanie zasadnicze
a ja mieszkam w Polsce i na pierwszej wizycie polozna poprosila o wodke, kazal mi sie nie bawic w zadne proporcje spirytus woda, wodka na bagietke i przemywalam, po kilku dniach slicznie odpadpl. Odpowiedz na Twoje pytanie brzmi, TAK MOZNA

a jaki z tego wniosek? obojetnie czym przemyjesz pepek i tak odpadnie, wazne zeby byl czysty i suchy:),

Gość dorota, ta od kota
Ja nie przemywałam pępka niczym, w kapieli moczyliśmy do woli, pępek odpadł w 8 dniu, tylko w Polsce kombinują ze spirytusami, wodą i bóg wie czym jeszcze.

Gość OOOOOOOO rety!
Spirytus salicylowy do przemywania. A spożywczego to się napij co najwyżej.

Gość mój syn ma 3 lata i waży 17 kg
Również w Polsce wg najnowszych zaleceń nie przemywa się niczym! Zostaw pępek w spokoju, jakiś czas słyszałam w tv w jakimś programie o dzieciach. Tylko lekarze starej daty co o nowościach nie słyszeli będą ci kazac przemywać.

Gość fvrettr4
położna mi powiedziała, że zgodnie z aktualnymi wytyczeniami w szpitalu przemywają Octeniseptem, a w domu można to kontynuować albo nie przemywać niczym. Kiedyś stosowało się spirytus albo fiolet ale obecnie już nie

Też przemywałam tylko Oktaniseptem, w czasie kąpieli normalnie moczyłam a po kąpieli idginałam kikut i gazikiem spryskanym Oktaniseptem zgarniałam to co się zbierało. To w ogóle nie szczypie, pępek odpadł po tygodniu a Oktanisept przyda się w domowej apteczce.